Skip to main content

BBP lideri Yazıcıoğlu Muş`ta..

Muş Haber Fotoğrafı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) milletin istekleri doğrultusunda bir muhalefet yapmadığını, CHP’nin ciddi bir ana muhalefet partisi olmadığını söyledi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki gezi programı çerçevesinde Van ve Bitlis’in ardından bugün saat 18.00 sıralarında Muş’a gelen BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, esnafları ziyaret ederek vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinledi. Muş Alperen Ocakları’nı da ziyaret eden ve basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yazıcıoğlu, gezi programı ve muhalefet partileri ile ilgili konuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır gezisinin ardından diğer siyasi parti genel başkanlarının da Doğu ve Güneydoğu’ya çıkarma yapmaya başladıkları yönünde haberlerin basında yer alması ile ilgili Yazıcoğlu, birilerinin ardından başlayan bir gezi programlarının olmadığını söyledi. Bugüne kadar çok sayıda Doğu ve Güneydoğu iline gezi düzenlediğini söyleyen Yazıcıoğlu, bugüne kadar 6 defa Muş’a geldiğini kaydetti.

MHP ve CHP’nin muhalefetlerini tasvip edip etmedikleri yönündeki soruyu da cevaplandıran Yazıcoğlu, CHP’yi ciddi şekilde eleştirdi. MHP’nin muhalefetini zaman zaman beğendiğini ancak CHP’nin halkın beklediği muhalefeti yapmadığını söyleyen Yazıcoğlu, “MHP, zaman zaman iktidarın olumlu teşebbüslerine katkı sağlamıştır. Bunu doğru buluyorum. Bir muhalefet partisi her şeyin karşısında olmak zorunda değildir. Ülke için yapılan doğru işlere katkıda bulunmak bir siyasetçinin görevidir. Doğruya doğru, yanlışa yanlış diyecektir. Bu noktada MHP’nin iktidarın çıkarmak istediği bazı yasalara destek verdiğini biliyoruz. Ancak CHP sadece yasakları devam ettirmek isteyen, sadece ülkede inanç özgürlüğü alanında meydana gelecek rahatlamalara tepki gösteren bir konumda görünüyor. CHP’nin muhalefet anlayışını kabul etmek ve desteklemek mümkün değildir” dedi. Yazıcoğlu şöyle devam etti:

“Dışarıdan bakıldığında ülkede yoksullaşma var, işsizlik var, orta ölçekli işletmelerimizin sıkıntısı var, çiftçi perişan. Bütün bunlara bakıldığı zaman CHP’nin bir ana muhalefet partisi olarak ciddi tepkileri olması gerekir. Bunları gündeme taşıması lazım. CHP’nin ülkenin ana sorunlarını gündeme taşıması lazım ve iktidarı bu yönde zorlayıp sıkıştırması lazım. Ama CHP’yi sadece ‘İrtica geliyor’ veya ‘Laiklik elden gidiyor’ gibi iki tane konunun üzerinde durduğunu görüyoruz. Bunun dışında ciddiye alınacak bir ana muhalefet partisi yok ortada. Ciddi bir ana muhalefet partisi olsa, demokrasinin işlemesi bakımından çok büyük fonksiyonlar üstlenir ve iktidarı da zorlayıp daha doğru işler yapmasını sağlar. Demokrasilerde en önemli şey muhalefettir. Çünkü iktidar her siyasi rejimde vardır. Ancak demokrasileri ayıran özellik muhalefettir ve muhalefetin sesidir. Ama CHP’yi milletin istekleri doğrultusunda bir muhalefet yaparken görmüyoruz. Böyle bir iktidara böyle bir muhalefet de olunca, tencere ve kapak birbirlerini buluyorlar. O bakımdan milletin sorunları sahipsiz kalıyor ve gündeme gelmiyor. Son günlerdeki tartışmalara bakıldığında dinleme tartışmaları, Yargıtay bildirisi ve laiklik tartışmaları ön plana çıkıyor. Bunların dışına hiç çıkılmıyor.” Yazıcıoğlu, bu akşam Alperen Ocakları tarafından Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenecek ‘Gözyaşı Geceleri’ programına katıldıktan sonra yarın sabah karayolu ile Bingöl’e geçecek. 

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri