Skip to main content

Başıboş inekler kavurma olacak

Muş Haber Fotoğrafı

Belediye Başkanı Necmettin Dede cadde ve sokaklarda trafiği tehlikeye koyup, çirkin görüntülere neden olan başıboş ineklerle ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada uyarılarda bulundu.
Vatandaşın sık sık şikayetçi olduğu başıboş ineklerden çok rahatsız olduklarını aktaran Dede, çevre kirliliğine neden olan, yeşillendirmelere zarar veren başıboş ineklere sahip çıkılmaması halinde belediye olarak alınan karar doğrultusunda başıboş inekleri keserek maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara kavurma olarak dağıtacaklarını söyledi.
Belediye’nin yapmış olduğu yeşil alanlara, parklara zarar veren ineklerin ayrıca şehir merkezinde trafiği de olumsuz yönde etkilediğini kaydeden Belediye Başkanı Necmettin Dede, daha önce de çeşitli cezai müeyyidelere başvurduklarını ancak vatandaşların mağduriyetlerini göz önünde bulundurarak başıboş ineklerine sahip olmaları konusunda uyardıklarını söyledi. Ancak bu uyarıların sonuç vermemesi halinde bundan böyle belediye olarak başıboş inekleri keserek kavurma yapıp fakir fukaraya dağıtacaklarını kaydeden Dede, “ineklerine sahip olmayan, başıboş bırakan vatandaşlar bundan sonra daha dikkatli olsun. Ekipler başıboş inekleri götürüp mezbahanede kestikten sonra kavurma yaparak fakir ve yardıma muhtaç ailelere dağıtacak” diye konuştu.
Şehir merkezinde dolaşan başıboş inekler çevre kirliliğine sebep vermenin yanı sıra yeşil alanlara da zarar veriyorlar. Cadde ve sokaklarda dolaşan başıboş inekler vatandaşların tepkisine neden oluyor. Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte sokaklarda başıboş dolaşan büyükbaş hayvanlar, yeşil alanlara zarar verirken çevre kirliliğine de sebep oluyor. Muş’ta şehir merkezinde başıboş gezen ineklerin yeşil alanları tahrip ettiği ve çevre kirliliğine sebep olduğu bildirildi. Belediye yetkililerin, başıboş inekleri cadde ve sokaklara salan vatandaşlara cezai işlem uygulayacağı da alınan bilgiler arasında.
Yaz mevsiminde şehir merkezinde başıboş dolaşan inekler, vatandaşların tepkisine sebep oluyor. Ana ve ara caddelerde çevre kirliğine neden olan başıboş inekleri kentin çeşitli güzergahlarında sıklıkla gördüklerini belirten vatandaşlar, belediye yetkililerinin buna çözüm bulması gerektiğini savundular.
Sokak aralarındaki çöplerde ve ana caddelerde sürekli görülen inekler bir yandan trafiği büyük ölçüde engellerken, diğer yandan ise yeşil alanları tahrip ediyor. Muş Belediyesi tarafından İstasyon Caddesi üzerinde oluşturulan yeşil alanlara büyük ölçüde zarar veren ve şehircilik anlayışına tezat düşen başıboş inekler için belediyenin önlem alması gerektiğini söyleyen vatandaşlar, sorunun giderilmesi gerektiğini söylediler. Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri