Skip to main content

Başbakan ile ilgili konuştu

Muş Haber Fotoğrafı

Başbakanın yaptığı açıklamayı bir ikaz olarak kabul ettiklerini belirten Dede, “Sayın Başbakanın mutlak bu konuda gördükleri var. Duydukları var. Biz de bunu bir ikaz olarak kabul ediyoruz bundan sonra çalışmalarımıza daha hız kazandıracağız.”dedi.

Belediye Başkanı Necmettin Dede, Başbakan Erdoğan’ın Van’da yaptığı bir konuşmada Van, Diyarbakır, Batman ve Muş’unda içinde bulunduğu illerde hizmet yapılmadığı yönündeki sözlerinin kendilerini çok üzdüğünü ifade etti.
Önceki gün Muş Valiliği toplantı salonunda yapılan koordinasyon kurulu toplantısında konuşan Başkan Dede, Başbakan’ın açıklamalarını bir ikaz olarak kabul ettiklerini ifade etti.
Dede, “Sayın Başbakanımız ilimizde bir takım noksanlıkları gördüğü için bunu söyleme gereği görmüştür.” diyen Başkan Dede, şunları kaydetti: “Bizde bunu gerek Başbakanımız olarak gerekse siyasi bir büyümüz olarak elbette algılayacağız onun göstereceği yolda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ama burada her kurum kendi alanında görevini yapmak zorunda. Karayolları mutlaka karayollarına sahip çıkması gerekiyor. Mademki bunun yükü vebali bizde kalıyor ise bizde bu konuyu dile getirmemiz gerekiyor. Karayolları, refüjlerinin bakımı ve çimlendirilmesi, boyalaması taşların düzenlenmesi gibi çalışmalar yapmalıdır.”
Şehir içindeki imar planı ile ilgili olarak çalışmaların 4 yıldan beri sürüdüğünü hatırlatan Dede, “Şu anda İller Bankası tahkikat yapıyor. İhaleyi alan firma tahkikat geçiriyor. Ama olan Muş’a oldu. 4 yıldır biz bunu bekliyoruz. Muş’a gelmeden yapılan bir proje 3 katlı binada yol geçirmişler. Biz bunu üzerimize aldık yeniden revizyona gidiyoruz. Kısmet olursa bu hafta içinde bu revizeyi yapacağız. Şu ana kadar bin 985 tane bu projeye itiraz var. Gerçekten çok sıkıntılı bir proje olmuştur. İmar planı ile ilgili hızlı bir çalışma başlattık. İnşallah Muş’un bu yıl sonuna kadar imar planı çıkacaktır. Çünkü her şey imara bağlıdır. Yol, su ve kanalizasyon çalışmaları gibi bütün alt yapılar imara bağlıdır. Kurumlarla el birliği ile çalışıyoruz ve çalışmalıyız. Devletin Kurumu olarak o ayrı bu ayrı değil her zaman bir birimize yardımcı olmalıyız. Çünkü bu böyle gerektiriyor. Eğer bugün Muş’un çok kirli bir konumu varsa tüm kurumlar olarak birlikte ele almamız gerekiyor.” diye konuştu.
Sözün altında kalan tarafın ve ızdırabı çekenin belediye olduğunu dile getiren Başkan Dede şunları kaydetti: “Her şeyi kabul ediyorum ama eğer bu günden sonra ayakkabı ayağımızı vurursa bizde dışa dönük yapmak zorundayız. Bizim süratle çöp alanına ihtiyacımız var. Bir türlü gerçekleşmedi. Bizde bunu devletimiz yapacak diye ağırdan aldık. Fazla sıçrama yapmadık. Gördük ki memleketimizin gelen fazla saygınlık veya bekleme bizim aleyhimize oldu. Arıtma ile ilgili olarak 4 yıldan beri Van’da çalışmaları yapılıyor. 4 yıldır Alman kalkınma Bankası ile bu çalışmaları yaptım. Şu anda ben Alman Kalkınma bankasından 97 milyon lira para bekliyorum ancak bazı şaibeler olması sebebiyle ben bu krediyi kullanmadım. İş kredisine döndü bugün belediyenin sokaktaki çalışmalarına gerek Sağlık Müdürlüğü gerek Çevre Müdürlüğü gerekse Tarım Müdürlüğü hep beraber Muş için gerekli çalışma yapmamız gerekiyor. Eğer şehrin üzerinde trafik levhaları varsa trafik yoluna uymuyorsa keşmekeşlik varsa bu şehrin şehirleşmenin geri kalkınmamışlığın bir örneğidir.”
Başbakanın yaptığı açıklamayı bir ikaz olarak kabul ettiklerini anımsatan Dede, “Sayın Başbakanın mutlak bu konuda gördükleri var. Duydukları var. Bizde bunu bir ikaz olarak kabul ediyoruz bundan sonra çalışmalarımıza daha hız kazandıracağız. Kurumlarımız şehrin güzelleşmesi için estetik çalışmaları yapıyor. Yapılan konularda bir takım noksanlıklarımız olsa dahi gidermeye çalışıyoruz Şuanda 10 tane proje çalışmalarımız devam etmektedir. Ancak mevsimin sonradan başlaması dolaysala daha yeni yeni programlar devam ediyor. Ben üzülerek arz ediyorum. Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan derelerin ıslahı konusunda bizlere yakışan bir konu olmadı. Bu güne kadar himmet ettik himmet bekledik Bölge Müdürlüğü yapıyor. Proje bize ait olmadığı için müdahil olmadık ama gördük ki bunu çok basit bir şekilde geçiştirdik. Denetimler yapılmadı çünkü burada denetimler çok zordur. Bu konularda Başta Devlet Su işlere olmak üzere tüm kurumların Belediyeye yardımcı olmalarını istiyorum.”diye konuştu.
BAŞBAKAN NE DEMİŞTİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Van İl Kongresi’nde BDP’li belediyelerin iş yapmamasından yakınırken, aralarında Muş’un da olduğu bazı illeri sıralayınca BDP lideri Demirtaş’ın tepkisiyle karşılaşmıştı.
BDP’Lİ BELEDİYELERE TEPKİ
Erdoğan, Van’da yaptığı konuşmada 75 milyon vatandaşın depremin yaralarını sarmak üzere Van’a yaptığı yardımları anlattı. Bunun yanı sıra BDP’li belediyelerin ise cenaze araçlarını Malatya Adli Tıp’ın önünde, PKK’lı cenazelerini beklemesini eleştiren Erdoğan, bazı belediyelerin isimlerini vererek iş yapmamakla suçladı.
AK PARTİLİ MUŞ BELEDİYESİNİ DE SAYDI
Başbakan bu belediyelerin devletin gönderdiği paraları halka hizmet için değil başka yerlere harcadığını iddia etti. Sokak ortasında akan kanalizasyondan, çöp dağlarından bahseden Erdoğan’ın yerden yere vurduğu illerden biri de Muş oldu.
Başbakan BDP’li Diyarbakır, Hakkari ve Van belediyelerinin yanı sıra AK Partili Muş Belediyesi’nin de adını vererek bir gafa imza atmış oldu.
DEMİRTAŞ: “ALLAH SÖYLETİYOR”
BDP lideri Demirtaş da sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan Başbakan’ın sözleriyle ilgili açıklama yaptı. Demirtaş, Erdoğan’ın saydığı belediyeler içerisindeki Muş’un BDP’li değil AK Partili olduğunun altını çizerek “Allah söyletiyor işte” dedi.
DEMİRTAŞ ŞUNLARI SÖYLEDİ;
“Başbakan BDP’li Muş Belediyesi’nin hiç çalışmadığını söylemiş. Doğru demiş ama Muş Belediyesi BDP’li değil AKP’lidir, Allah söyletiyor işte.”

 Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Başkan Koç’tan üyelere KOSGEB çağrısı

Kamu bankalarının KOSGEB üyelerine sunduğu destekten üyelerin faydalanması için hazırlıklarını yapması gerektiğini belirten…

İlçelerde fahiş fiyat denetimi

Malazgirt ve Bulanık Muş Ticaret Bakanlığı İl Müdürlüğü ekipleri, ilçe merkezlerinde faaliyet gösteren marketlerde fahiş…

Halk Ekmek Fiyatı 7 TL Olarak Belirlendi

Muş Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 2024 Ekim ayı Meclis toplantısında alınan karar doğrultusunda, belediyeye…

Eğitim Haberleri

Muş Belediyesi’nden Öğrencilere Örnek Destek: Sınav Mağduriyeti Giderildi

Muş’ta üniversite otobüslerinin kontak kapatarak eyleme geçmesi, sınav haftasındaki öğrencileri zor durumda bıraktı.…

Muş’un Köklü Tarihine Işık Tutan Kitap Tanıtımı Gerçekleşiyor

Muş’un derin tarihini ve kültürel zenginliklerini mercek altına alan “Geçmişten Geleceğe Muş” adlı…

Köy Okulu Boyama Etkinliği Gerçekleştirildi

Muş Alparslan Üniversitesi Bulanık Meslek Yüksekokulu Turna Sosyal Gelişim Topluluğu, “Bir Hayal Bir…

Kültür Sanat Haberleri

Muş Gençlik Merkezi Türk Müziği Korosu’ndan unutulmaz konser

Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Gençlik Merkezi Türk Müziği…

Muşlu Genç Yetenek Esmanur Asi, Türkiye Genelindeki Yarışmada İkinci Oldu

Kütahya Belediyesi’nin düzenlediği Hisarlı Ahmet Türk Halk Müziği Ses Yarışması’nın finali büyük bir…

1071 Halk Oyunları Spor Kulübü Miniklerde Türkiye Şampiyonasına Hazırlanıyor

Muş’u Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) Kulüpler Arası Grup Birinciliği müsabakalarında başarıyla temsil…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri

 
Muş Haber Tanıtım