Skip to main content

Barışan’dan nöbete katılanlara teşekkür

Muş Haber Fotoğrafı

15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişiminin ilk anından itibaren vatandaşlarla birlikte meydanlara inen demokrasi nöbetine aralıksız katılan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mahir Barışan, demokrasi nöbetine katılanlara teşekkür etti. Yazılı bir açıklama yapan Mahir Barışan, bölgesel aktörlükten küresele aktörlüğe evrilen ülkemizin yükselişinin durdurulmak istendiğini dile getirdi. Ülkenin iç savaşa sürüklenmek istendiğine dikkat çeken Barışan: Bölgesel aktörlükten küresel aktörlüğe evrilen ülkemizin yükselişini durdurmak isteyen, ülkemizi iç savaşa sürükleyip parçalamak, Suriyelileştirmek ve ümmetin son kalesini düşürmek isteyen dış mihraklar ile içerideki hainler 15 Temmuz gecesi gözbebeğimiz olan ordumuzun içerisinde kalkışma hareketine girişerek milletin iradesine, seçilmiş hükümete ve seçilmiş cumhurbaşkanına kastetmek istediler. Milletimiz ilk geceden itibaren Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla alanlara, meydanlara inmiş, darbe karşıtlığını, küresel operasyona karşı tavrını tevazu içerisinde, gösteri, toplantı ve yürüyüş hakkını demokrasi şöleni havası içerisinde 7 Ağustos’a kadar sürdürmüştür dedi.

Bu ülkeye hainlik edenlere, onları azmettirenlere, destek verenlere hep birlikte Türkiye taşı ile toprağı ile bizim bu milleti yenemezsiniz, vazgeçiniz diyerek dik durduk,durmaya devam edeceğiz diyen Barışan açıklamasını şöyle sürdürdü: FETÖ’ye de paralel devlet yapılanmasına da ve onların uzantılarına da büyük millet ayakta, ihanete kalkışma ne akşam ne şafakta uyarısıyla milletin gücünü göstermekten çekinmedik, çekinmeyeceğiz. 1071’de kefenini giyerek Anadolu’yu, İslam’la yoğrulmuş bu millete yurt kılan Sultan Alparslan’ın emanetini yüklenen, kefeniyle yola düşüp milletle birlikte yürüyen, milletin uzun adamının, başkomutanımızın yanına yakınına, ihanet şövalyelerini ve şebekelerini, yaklaştırmadık yaklaştırmayacağız.

Yeni bir anayasa çağrısı yapan Barışan şunları kaydetti: Devletimize, vatanımıza, milli iradeye, geleceğimize, anayasal düzenimize, milli birlik ve beraberliğimize, yaşama hakkımızı hedef alan darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Şu elim olay bir kez daha göstermiştir ki, demokratik kurumlarımız mevcut yasalar ve Anayasaya göre görevini kötüye kullanmak isteyenlere karşı savunmasız ve zayıftır. Milleti merkeze alan, demokrasiyi tahkim edecek seçilmiş iradeden başka, milletten başka kimsenin, hiçbir odağın bu ülkeyi bu milleti yönetme hakkını kendinde görmediği, temel hak ve özgürlükleri insani ve İslami bir hak olarak gören bütün toplum katmanlarının kendini bulduğu darbeyi, darbe severi tarihin çöplüğüne atacak büyük bir konsensüsle yeni bir Anayasanın oluşturulması elzemdir.

Darbeye karşı dik duran ve demokrasi nöbetlerine katılanlara teşekkür eden Barışan şu ifadeleri kullandı; Darbe kalkışması gerçekleştiği andan itibaren direnç ve mukavemet gösteren ordumuz içerisindeki milli şuur ve bilinçle bezenmiş vatansever ve demokrasi yanlısı asker ve subaylara emniyet teşkilatına, memur ve işçilere, siyasi partilere, mülki ve yerel idarecilere, ticaret ve meslek odalarına, cemiyetlere, derneklere, sivil toplum kuruluşlarına şehitlerimize, gazilerimize ve her anlamda dünyaya demokrasi dersi veren halkımıza teşekkür ediyoruz. İçinden geçtiğimiz bu zorlu ve çetin süreçte vatanımıza, demokrasimize, devletimize, milli irademize, değerlerimize daha fazla sahip çıkmalıyız. Hep birlikte Türkiye olarak dirliğimize, birliğimize beraberliğimize sahip çıkmalıyız. Ön yargılarımızı bir kenara bırakmalı, vatan için, devlet için kenetlenmeli ve yol yürümeliyiz.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri