Skip to main content
  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • Bakırcılar köyünde selden dolayı büyük zarar meydana geldi.

Bakırcılar köyünde selden dolayı büyük zarar meydana geldi.

Muş Haber Fotoğrafı

Muş`un Bakırcılar köyünde meydana gelen sel felaketinde 286 küçükbaş hayvan telef olurken, içme suyu şebekesi ile binlerce dönem tarım arazisi tahrip oldu. Sel sularına kapılan iki vatandaşta köylüler tarafından son anda kurtarılıp Muş Devlet Hastanesi’ne kaldırıldılar.

Bakırcılar köyünde dün akşam saatlerinde aniden bastıran yağmurun ardından köyün içerisinden geçen Kuru Dere’nin taşması felakete sebep oldu. Akşam saatlerinden meydana gelen olayda, köylülere ait koyun sürüsünün köye döndüğü sırada meydana gelen sel felaketinde büyük zarara yol açtı. Meradan dönen koyun sürüsünün sel sularına kapılması sonucunda 286 küçük baş hayvan telef olurken, sele kapılan ve köylüler tarafından kurtarılan iki kişi de Muş Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Koyun sürüsü ile birlikte köye koyun sahiplerinden Aydın ve Barış Güven isimli vatandaşlarında sel sularına kapıldığı olayda, selin büyük çaplı maddi hasara yol açtığı bildirildi. Sel felaketi ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Bakırcılar Köyü Muhtarı Vahdettin Sayılgan zararlarının çok olduğnu söyledi. Devletin kendilerine yardım etmesini beklediklerini söyleyen Sayılgan “Köylülerimize ait 286 küçükbaş hayvan telef oldu. Köyümüzün içme suyu şebekesi tamamen tahrip oldu ve kullanılamaz durumda. Ayrıca binlerce dönüm tarım arazisi zarar gördü. Köyümüz sel baskınlarına her yıl maruz kalıyor. Sel felaketinin yaşanmaması için devletimizden köklü bir çözüm bulunmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bakırcıları köylülerinden Ali Yenivan isimli vatandaşta “Aniden bastıran yağmur sele sebep oldu. Tam o esnada koyun sürüsü de köye girince koyunları sel suları alıp götürdü. Köylü vatandaşlar kurtarabildiği hayvanları kurtardı ama sürünün tamamına yakını telef oldu. Sel sularından kurtarılan hayvanlarda adeta can çekişir vaziyette yerde yatıyorlar” dedi.

Muş Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi edilen yaralılardan Aydın ve Barış Güven’in sağlık durumlarının iyi olduğu ve taburcu edildikleri bildirildi. Haber / Fotoğraf: Mikail Gökarslan
 NULL

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Malazgirt’te Şeker Pancarı Üreticilerine Yönelik Toplantı Düzenlendi

Malazgirt Kültür Merkezi konferans salonunda yapılan toplantıya üreticiler yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda konuşan…

Muş’ta Zincir Marketlerde Kırtasiye Ürünleri Denetlendi

Muş Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde zincir marketlerde kırtasiye…

Aromasıyla Meşhur Muş Üzümü Bu Yıl Erken Olgunlaştı

Üreticiler, Muş üzümünün mideyi rahatsız etmediğini, şişkinlik yapmadığını ve tamamen organik olduğundan dolayı…

Eğitim Haberleri

Muş’ta 2025–2026 Eğitim-Öğretim Yılı Başladı

Muş’ta 2025–2026 eğitim-öğretim yılı, İlköğretim Haftası etkinlikleriyle başladı. Vali Avni Çakır, yayımladığı mesajda…

18 bin 430 öğrenci için ders zili çaldı.

Muş’ta ilkokul birinci sınıf ve okul öncesi eğitime başlayacak öğrencilerin, yüz yüze yürütülecek…

Bir milyondan fazla kitap sıralarda hazır bekliyor.

Muş’ta 699 okulda 104 bin 231 öğrenci için toplam 1 milyon 139 bin…

Kültür Sanat Haberleri

Vali Avni Çakır, Adem Sönmez Sanat Galerisi’ni ziyaret etti

Muş Valisi Avni Çakır, fotoğraf sanatçısı Adem Sönmez’in sanat galerisini ziyaret etti. Ardından…

Muşlu Genç Sanatçı Esma Asi’den “Gençses” Yarışmasında Unutulmaz Performans

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen…

Yunus Teke’den Memleket Türküsü: “Arınç Yolu” Yayınlandı

Muşlu hemşehrimiz Yunus Teke’nin “Arınç Yolu” adlı şarkısı müzik platformlarında yayınlandı. Memleketi Muş’un…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri