Skip to main content

Bakan halay çekerek stres attı

Muş Haber Fotoğrafı

Önceki gün Muş’a gelen ve çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Bitlis’e geçen Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, akşam saatlerinde Muş’a geldi. Sungu Beldesinde Bakan Eker’i karşılayan Vali Erdoğan Bektaş, Karayolları Kavşağında bulunan Necmettin Dede parkına geldiler.

Belediye Başkanı Necmettin Dede, AK Parti Muş İl Başkanı Halis Saltık, AK Partili İl Genel Meclis Üyeler ile Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar tarafından karşılanan Bakan Eker, Muş’ta Necmettin Dede Parkı’nda kendisini karşılamaya gelenlerle Kürtçe türküler eşliğinde halay çekti.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Bitlis ilinde yapılan kırsal kalkınma projelerini incelemelerinin ardından karayolu ile Muş’a geçti. Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede’nin konuğu olarak kısa bir süre Necmettin Dede Parkı’nda dinlenme fırsatı bulan Bakan Eker, Kürtçe türküler eşliğinde halay çekti. Bakan Eker, halay çekerek yorgunluk attığını söyledi.

ÇALIŞMALAR BAŞARILI OLURSA BÖLGEDE UYGULANACAK
Bakan Eker, halayın sonunda geziyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Tatvan’ın bazı köylerinde başlatılan kırsal kalkınma çalışmalarının başarılı olması halinde çalışmaları bölge geneline yayacaklarını belirten Bakan Eker, “Tatvan’da bir grup köyün kırsal kalkınma faaliyetleriyle ilgili yatırımları ve çalışmaları inceledik. Hüsnü Özyeğin Vakfı’nın başlattığı ve büyük katkı sağladığı çalışmaları takip ettik. En güzeli de bu çalışmalar yapılırken İl Tarım Müdürlüğü’nün kadrolarıyla birlikte hareket edilmesidir. Vatandaşlarımızın talepleri oldu, onlarla ilgilendik. Bundan sonraki süreçte de oradaki çalışmalar başarılı olursa diğer bölgelere de örnek teşkil eder. Biz de bundan çok memnun ve mutlu oluruz.”

MUŞLULARIN MİSAFİRPERVERLİĞİ
Ankara’ya hareket etmek için Muş’a geldiğini hatırlatan Bakan Eker, “Sayın Vali’mizin ve Belediye Başkanımızın ricası üzerine buraya geldik ve Muşluların misafirperverliğini de yakından görmüş olduk. Mahalli sanatçımız da Kürtçe ve Türkçe şarkılar söyledi. Biz de o şarkılarla coştuk ve yola devam ediyoruz.” dedi.

Referandumla ilgili de konuşan Eker, şöyle konuştu: “Sivilleşmenin, demokratik standartların artmasıyla ilgili milletimizin önüne sunduğumuz bir paketin 12 Eylül günü, bir askeri darbenin yıl dönümünde milletin önüne konmasıdır. Milletimiz bu konuda Türkiye’nin demokratikleşmesine evet diyecektir. Buna inanıyoruz ve bekliyoruz.”

Bakan Eker ve beraberindekiler daha sonra özel uçakla Muş’tan Ankara’ya hareket etti. Bakan Eker’i havaalanında Vali Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Necmettin Dede, kamu kurum amirleri ve partililer uğurladı. Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

THY’den Muş-İstanbul Seferlerine Bayram Ek Seferleri

Türk Hava Yolları (THY), Kurban Bayramı dolayısıyla Muş-İstanbul ve İstanbul-Muş uçuşlarına ek seferler…

KOSGEB’den Yeni İş Kuracaklara 2 Milyon Destek!

KOSGEB’in girişimcilere sunduğu yeni destek programı kapsamında ne kadar finansman sağlanacak? Geri ödemesiz…

Muş’ta 500 Kişiye Geçici İstihdam Sağlanacak

Muş Valiliği ile Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü iş birliğinde hayata…

Eğitim Haberleri

Muş, Okul Öncesi Eğitimde Türkiye’nin En Yoğun İli Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) en güncel verilerine göre, Muş, okul öncesi eğitim kurumlarında…

Muş’ta Engellilere Yönelik “Bilgisayar Ağ Sistemleri ve Yönlendirme” Kursu Devam Ediyor

Muş Zihinsel ve Fiziksel Engelliler Derneği tarafından hayata geçirilen “Bilgisayar Ağ Sistemleri ve…

Muş’ta Öğrenci Yurtlarında Mezuniyet Coşkusu

Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Müştakbaba ve Sultan Alparslan kız öğrenci…

Kültür Sanat Haberleri

Yedi Bölgeden Anadolu Esintileri Gençlik Konseri Coşkuyla Gerçekleşti

15-21 Mayıs Gençlik Haftası ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı…

Muşlu Genç Piyanist Bager, Uluslararası Yarışmada Ulusal Aşamaya Yükseldi

Bilkent Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 2025 Uluslararası Piyano Yarışması’nın Türkiye kategorisinde, Muşlu hemşehrimiz…

Kırköy İmam Hatip Ortaokulu Öğrencilerinin Tiyatro Başarısı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen “Gençlik Merkezleri Arası Tiyatro Yarışması” kapsamında sahnelenen…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri