Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yaptığı konuşmada, Türkiyenin her yerinde olduğu gibi Muşta da yatırımların en büyük payının eğitime ayrıldığını, 2002 yılından itibaren yapılan yatırımları anlattı. 2002’de Muş’ta 2 bin 240 derslikli okul olduğunu ve bu yıl itibarı ile 4 bin 819 derslik olduğunu ifade eden Bakan Avcı, Türkiyenin her yerinde olduğu gibi Muş’ta da yatırımlardan en büyük payı eğitim alıyor. Çocuklarımız adına, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz adına Sayın Başbakanımıza teşekkür ediyorum. 13 yıldan beri Türkiye bütçesinden en büyük milli eğitime ayrılıyor. Bu yıl da öyle ve bu çerçevede Muş’ta 2002’ye göre nerden nereye geldiğimizi kısaca hatırlatayım. 2002’de Muş’ta 2 bin 240 derslikli okul vardı. Bu yıl 4 bin 819 derslik var. Muş’ta 2002’de ne kadar derslik varsa ondan daha fazlasını 2 bin 579 tane ilave ederek biz yapmışız. Öğretmen sayımız da 2002’de 2 bin 829 öğretmen görev yapıyordu. Bu yıl Muş’ta görev yapan öğretmen sayısı 6 bin 36. bu da yetmez daha fazlası gerekiyor. Önümüzdeki yıldan itibaren daha fazla olacak dedi.
BAKAN AVCIDAN ANA MUHALEFET LİDERİNE CEVAP VERDİ
Ana muhalefet liderinin yanlış bilgilendirildiğini ifade eden Bakan Avcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:
Ana muhalefet partisi lideri son hafta grup toplantısında dedi ki ‘Milli Eğitim Bakanlığı 13 yıldır bir tane yurt veya pansiyon yapmadı.’ Şimdi ona kim akıl veriyor bilmiyorum ama kastettiği her ne ise, ister üniversite öğrencilerinin devam ettiği ister ortaöğretim öğrencilerinin kaldığı pansiyonlar olsun her ikisinde de yanlış bilgilendirildiği çok açık. Türkiye genelinde bin 141 yeni pansiyon yaptık. Muş’ta 2002 yılında bize bağlı 31 pansiyon vardı, şimdi 50 pansiyon var. Muş’ta 2002 yılında pansiyonda kalan öğrenci sayısı 878 idi şimdi 15 bin 473. bir tane bile pansiyon yapmadı deniyor ya, sadece Muş’ta 19 tane yeni pansiyon yapmışız. Pansiyonda kalan öğrenci sayısı 2’ye katlanmış. Üstelik kalabalık pansiyonlar değil 3 kişilik odalarda kalıyorlar. 2002’de Muş’ta 2 öğretmen evi vardı şimdi 5 tane var. Öğretmenlerimizi kalması için öğretmen lojmanları yaptık 570 ten 707 ye yükselttik. Bunlar da yetmez. Daha fazlasını yaptık yapacağız.
KİMSE BU MİLLETİN ÇOCUKLARINI EĞİTİM HAKKINDAN MAHRUM EDEMEZ
Kobaninin bahane edilerek okulların ve pansiyonların yakıldığının altını çizen Bakan Avcı, Geçen yıl Kobani olayları bahanesiyle Muşta bazı terörist saldırılar oldu. Özellikle okullarımızda Vartoda 12 bulanıkta 7 okul yakıldı yıkıldı tahrip edildi. Ama ne yaptık, bir yıl geçmeden yaptıklarını yıktıklarının yerine çok daha iyisini daha güzelini yaptık hizmete sunduk. Devlet nerede okula ihtiyaç varsa pansiyona ihtiyaç varsa devlet orada. Yakılan okulları daha güzel yaptık daha sağlam yaptık. Kimse bu milletin çocuklarını eğitim hakkından mahrum edemez. Bu okullarımız yakan örgüt halk düşmanı gençlik düşmanı eğitim düşmanıdır. Bunu da en iyi siz biliyorsunuz ifadelerini kullandı.
Muş Manşet Gazetesi


