Skip to main content

Bahçe ürünlerine ilgi yoğun

Muş Haber Fotoğrafı

  Domates başta olmak üzere birçok yerli ürünün hasadı sona erdi.

Sonbahar mevsiminin kendini hissettirmeye başlaması ile hasadı tamamlanan meyve ve sebzeler manav ve marketlerde satışta. Seyyar tezgahlarda da satışa sunulan ürünlere vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Hem ucuz hem de lezzetli olması bakımından yerli ürünler vatandaşlarca daha çok tercih ediliyor. Kışlık turşu ve konserve hazırlıkları nedeniyle de kilolarca alınan sebzeler daha çok kasalarla satılıyor. Bağ ve bahçelerde yetiştirilen ürünlerin tamamen doğal ve lezzetli olduğunu söyleyen üreticiler, satışların iyi olduğunu belirttiler.

Kış öncesi konserve amaçlı olarak en çok yerli domatesin tercih edildiğini söyleyen Muhsin Sabak, domatesi kilosu 1,5 TL´den satışa sunduğunu belirtti. Muş´un domatesinin Türkiye´nin en lezzetli domateslerinden biri olduğunu ifade eden Sabak: Biz Muş´ta domatesi bin bir güçlükle ekiyoruz, yetiştiriyoruz ve ucuz bir maliyetle satıyoruz.

Burada domatesin hassı yetiştiriliyor. Batı illerinde birçok serada yetiştirilen domateslerin sağlığa uygun olup olmadığını bilemiyoruz. Antalya ve benzeri ilerde seralarda yetiştirilen domatesin bazen kilosu 4 liraya kadar çıkıyor. Nasıl yetiştirildiği bile belli olmayan domates fiyatında bu artış olurken burada ise tam tersi bir durum meydana geliyor. Biz bahçe domatesinin kilosunu 1,5 liraya satıyoruz. Bu da çok ekonomik ve oldukçada yoğun ilgi görüyor.  Birçok yerde kilo işi ile domates satılmıyor. Birçok yerde üreticiler kasa işi ile daha hesaplı satıyor. Bu da vatandaş için oldukça ekonomik oluyor. Bize gelen vatandaşların çoğu domatesi kilo ile almaktan vazgeçip kasa işi alıyor.

Bunu sadece yerli halk değil ilimize gelen memurlarda yapıyor diye konuştu. Kilosunu Uygun Fiyata Sattığımız İçin Satışlarımız İyi Ürünleri çok uygun fiyatla sattıklarını, fiyatı ve kalitesi nedeniyle ürünlerin satışının iyi olduğunu söyleyen Sabak, domates ve birere ilginin yoğun olduğunu belirtti.

Sabak konuşmasının devamında: Bahar ayında ektiğimiz ve bu mevsimde hasadını yapıp sattığımız bahçe ürünlerinin tamamı hormonsuz ve doğaldır. Bu yıl ben 2 dönüm üzerinde bahçe ürünlerini ektim. Kilosunu uygun fiyata sattığımız için satışlarımız iyi. Sağlıklı ve doğal olan domates ve biberleri alan vatandaşlarımız, aldıkları bu ürünleri kurutup salça yapıyorlar, konserve yapıyorlar. Kış aylarında bu ürünler pahalı olduğu için vatandaşlarımız bunları şimdiden alıp, kurutuyorlar.

Kışın için bir de turşu yapıyorlar. Vatandaşlarımıza bir de tavsiyelerde de bulunuyorum. Kışın hazırlayacakları konserveler için yerli ürünleri kullanmalarını tavsiye ediyorum ifadelerini kullandı. Konserve Hazırlıkları Başladı Kışın yemeklerde kullanmak üzere domates ve biber konserveleri hazırlıkları yapan vatandaşlar, kasalarla aldıkları ürünlerin çok lezzetli olduğunu belirttiler. Vatandaşlar: Yerli ürünler hem lezzetli hem de doğal olduğu için tercih ediyoruz. Kış hazırlıklarımıza başladık. Şuanda domates ve biberlerin fiyatları çok uygun olduğu için bizlerde kasa kasa alıyoruz. Aldığımız ürünleri, ya kurutuyoruz ya da konserve yapıp kullanıyoruz diye konuştular.

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri