Skip to main content

Ayşe Öğretmen 330 kız çocuğunu okullu yaptı.

Muş Haber Fotoğrafı

Muş merkez Alparslan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda müdür yardımcısı olarak görev yapan pansiyon sorumlusu Ayşe Çukudar, Ağustos ayından beri köy, köy ve ev ev dolaşarak 330 kız çocuğunu okula kaydettirdi.

Ayşe öğretmen, 2007 – 2008 eğitim yılında okuldaki pansiyonun kız yatılı pansiyonuna dönüştürülmesi ile kolları sıvadı. Köylerde kızların okula gönderilmediğini bildiği için kırsal kesimden işe koyuldu. Önce köyleri dolaştı ve muhtarlardan bilgi topladı. Daha sonra tespit ettiği kızların evlerine giderek ailelerini ikna etmeye çalıştı. Okula kazandırdığı kızlar eğitime başladıktan sonra Ayşe öğretmene en büyük desteği okula gelen kızlar verdi. Her öğrenci, köylerinde kaç kızın okula gelmediğini liste yaparak öğretmenlerine verdi. Ayşe öğretmen eğitim başlamadan önce her gün, eğitime başlandıktan sonra da cumartesi ve pazar günleri okulun aracı ile köylere gidip okula gelmeyen kızların anne babaları ile bire bir görüştü.

Ayşe öğretmen, çocukların kimini ikna etti kimini zorla okula getirdi. Okula getirilen her kız öğrencinin giysileri ve diğer masrafları okul tarafından karşılandı. Anne ve babalar okula davet edilerek kızlarının eğitim gördüğü ortam tanıtıldı, pansiyonda misafir edildi. Okula gelen kızlar, hafta sonu evlerine gittiklerinde okula gelmeyen kızlara yaşadıkları ortamı anlattılar. Bazı kızlar gönüllü gelmek için okula haber gönderdi.

Ayşe öğretmen 330 kız öğrencinin tam anlamı ile kardelen annesi. Onların sorunları ile tek, tek ilgileniyor. Yemeklerini kendi elleri ile dolduruyor. Yatana kadar onlarla uğraşan Ayşe öğretmen bekar olduğu için günlerce aylarca evine gitmiyor.

Ayşe öğretmen, önce anne ve babalarına kızlarını okula göndermeleri için ikna metotlarını devreye sokuyor. İkna olmayan anne ve babalardan sonra kızlarla konuşuyor. Gittiği her evde kızlara, annelerine sarılıyor, büyüklerin ellerinden öpüyor, çocuklara bisküvi şeker dağıtıyor. Ayşe öğretmen öğrencilerin yanı sıra köylü kızların anne ve babalarının da sempatisini kazanıyor, şimdiye kadar ikna edemediği hiçbir anne ve baba olmadığını söylüyor. Ayşe öğretmen karlı yollarda minibüsleri yolda kaldığında öğrencileri ile birlikte minibüsü itekliyor, gece yarılarına kadar köylerde dolaşıyor.

 NULL

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

İçişleri Bakanlığı Muş’a Personel Alıyor

İçişleri Bakanlığı çeşitli illerde görevlendirilmek üzere 1608 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular…

OGM personel alımı

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde Orman Genel Müdürlüğü tarafından Orman mühendisi, Orman muhafaza…

Eğitim Haberleri

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

“İlimizde Millî Eğitim Bakanlığı’nın Düzenlediği Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi” Millî Eğitim…

Muşlu Öğrenciler Proje Yarışmasında Bölge Birincisi Oldu

Muş’taki ortaokul öğrencileri, bilimsel çalışmalarıyla büyük bir başarıya imza attı. TÜBİTAK 2204-B Ortaokul…

Alpaslan Üniversitesi’nde TÜBİTAK Projesi Heyecanı

“TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023/2 Dönemi Bilimsel Değerlendirme Sonuçları…

Kültür Sanat Haberleri

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Atık Kartonlarla işlediği resimlerin sergisini açtı

Dekoratif El Sanatları Öğretmeni Mükerrem Sur tarafından atıl durumdaki kartonlardan hazırlanan resim ve…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri