Skip to main content

Aynı anda üç ayrı sevinç.

Muş Haber Fotoğrafı


Muş’un Korkut İlçesi’nin Değirmitaş köyünde yaptırılan okul, köprü ve yol, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Okulun yaptırılmasıyla ders başı yapan ve ilk kez okula başlayan öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okunurken, Cumhuriyet tarihi boyunca ilk kez köylerinde vali gören vatandaşlar, köylerine yapılan hizmetlerden ötürü yetkililere teşekkür etti.


Öğrencilerin okula gidemediği ve köylülerin dere sularını ilkel yollarla geçtiği Değirmitaş köyü, ilk kez bir valiyi ağırladı. Korkut Kaymakamı Sultan Doğru ve beraberindeki daire amirleriyle birlikte Değirmitaş köyündeki açılışlara katılan Muş Valisi İbrahim Özçimen, köylüler tarafından coşkuyla karşılandı.


Düzenlenen program çerçevesinde yeni yaptırılan Değirmitaş Köyü İlköğretim Okulu’nun açılışını yapan ve öğrencilerle sohbet ederek istek ve sıkıntılarını dinleyen Muş Valisi İbrahim Özçimen, en ücra yerleşim birimlerine bile hizmetin en iyisini götürmeye çalıştıklarını söyledi. Köylülerin kendisine ısrarla açılışlara davet ettiğini kaydeden Vali Özçimen, “Biz hizmetimizle her köyümüze gitmeyi daha çok tercih ediyoruz. Son yıllarda yapılan çalışmaları 5’e 10’a katladık. Bu çalışmalarımızı da vatandaşlarımız taktir ediyor. Bizim insanımız gerçekten kadir bilir bir millettir. Yeter ki verin. Mutlaka cevabını olumlu olarak alacaksınız” diye konuştu.


Okulun olmadığı Değirmitaş köyünde yaptırılan okulla eğitim ve öğretime başlayan öğrenciler, Vali Özçimen’i pankartlarla karşıladı. Vali Özçimen’e köylerine okul yaptırdıkları için teşekkür eden öğrenciler, okuyup meslek sahibi olacaklarını söyledi. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali İbrahim Özçimen, öğrencileri çok çalışıp geri kalmışlığı yenebileceklerini belirterek, yaşadıkları sıkıntıların bittiğini belirtti.


Değirmitaş köyü gezisinde yeni okula başlayabilmenin sevincini yaşayan 9 yaşındaki Eyüp Çetin, köylerini ziyaret eden Vali İbrahim Özçimen’in yanına yaklaşarak okuyup vali olacağını söylemesi herkesi şaşırttı. Eyüp Çetin’i yanına alarak bir süre sohbet eden Vali Özçimen, “Sen oku ve çok çalış. İnsan istedikten sonra olmayacak hiç bir şey yoktur. Biz sizin okuyabilmeniz ve büyük adam olabilmeniz için size okul yaptırdık” dedi.


Yollarının olmadığını ve yıllardan beri Değirmitaş Deresi’ni geçmek için için ilkel yöntemler kullanmak zorunda kaldıklarını kaydeden Değirmitaş köyü muhtarı Mehmet Baki Çetin, “Yıllardan beri ilk kez bir vali köyümüzü ziyaret ediyor. Biz köyümüze yapılan hizmetlerden ötürü yetkililere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

NULL

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri