Skip to main content

Avcı; darbeciler İsrail işkencesi yaptı

12 Eylül öncesinde Muş’ta Ülkü Ocakları Başkanlığı görevinde bulunan Bülent Avcı, 12 Eylül 1980’de bugün İsrail’in Filistinlilere yaptığı işkencelerin aynısını yaşadıklarını söyledi. Bülent Avcı, darbeden mağdur olan herkesin gönlünde referanduma ‘Evet’ oyu vermenin yattığını söyledi.

12 Eylül Darbesi öncesi Muş’ta Ülkü Ocakları başkanlığı yapan ve daha sonra Büyük Birlik Partisi’nin kurucularından olan Bülent Avcı, darbecilerden mağdur olan herkesin gönlünde referanduma ‘Evet’ oyu vermenin yattığını söyledi. 1973 yılından beri ülkücü camianın içerisinde yer aldığını belirten Bülent Avcı, 1973 yılı ile 1979 yılı arasında Ülkü Ocakları başkanlığı görevinde bulunduğunu anlattı. Bu dönemlerde defalarca nezarethanelere girip çıktıklarını kaydeden Avcı, “Kimi zaman 3 gün kalıyorduk, kimi zaman ise 10 gün. 12 Eylül’de ise, ‘Ezan Dinmez, Bayrak İnmez ve Vatan Bölünmez’ gayesi ile hareket eden bizler, ezanı susturanlar, bayrağı indirenler ve vatanı bölmeye çalışanlar ile aynı koğuşları paylaşıyorduk. 12 Eylül’de bizler ve bizim görüşlerimize karşı olanlar aynı kefeye konulduk. Şimdi ise önümüze bir darbe anayasasını değiştirme fırsatı sunuluyor.” diye konuştu.

1993 yılında merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte Büyük Birlik Partisi’ni kurduklarını anlatan Bülent Avcı, “Biz Büyük Birlik camiası olarak 12 Eylül Darbe ve Zorba Anayasasının değiştirilme tarihinin tam 12 Eylül’e denk gelmesini bir rövanş maçı sayıyoruz. Camia olarak referandumda Anayasa Değişikliği için evet oyu kullanacağız” açıklamasında bulundu.

Darbe anayasası ile kendisinin ve arkadaşlarının işkencelere maruz kaldığını belirten Bülent Avcı, “Yapılan işkenceleri anlattığımız zaman dinleyenlerin tüyleri diken diken olurdu. Çıplak dövülmeler, boş ağaca selam vermeler, elektrik vermeler gibi süreçlerden geçirildi. Şimdi önümüze bir fırsat sunuluyor ve yaşamış olduğumuz sıkıntıları, acıları bir nebze de olsa hafifleten bir anayasa değişikliğine gidiliyor. Bizler de geçmişte yaşadığımız bu sıkıntıların unutulmasına katkı sağlayacak bu değişikliğe evet diyeceğiz” şeklinde konuştu.

12 Eylül’de yaşanan işkenceleri, İsrail askerlerinin mazlum Filistin halkına uyguladıkları zorbalık ve eşkıyalığa benzeten Avcı, “12 Eylül’de Filistin halkına zalim İsrail askerleri tarafından uygulanan işkenceler, bizim arkadaşlarımıza uygulandı. Bunun başka bir izahatı yoktur.” dedi. O süreçten geçen bazı arkadaşlarının halen darbe anayasasının yanında olduğunu belirten Avcı, arkadaşlarının almış olduğu bu karara ise anlam veremediğini kaydetti.

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun sağ olması halinde anayasa referandumuna ‘evet’ diyeceğine emin olduğunu kaydeden Bülent Avcı, “Genel Başkanımız sağ olsaydı, eline bayrağı alır köy köy, şehir şehir dolaşır, anayasaya evet oyu vermemiz için yüce Türk milletini bu noktada aydınlatırdı.” dedi. Cihan Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri