Skip to main content

Asya muhtarlarla buluştu

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Ağustos ve Eylül ayında Muş’u şantiyeye çevirdiklerini belirterek, iptal edilen alt yapı ihalesi sebebiyle planladıkları bir çok yatırımında başlatılamadığını söyledi.

Mahalle muhtarları ile aylık toplantılar düzenleyerek bir araya gelen Belediye Başkanı Feyat Asya, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaklaşık iki aydır gerçekleştirmediği muhtarlar toplantısını hafta sonunda gerçekleştirdi. Kent merkezindeki özel bir işletmede düzenlenen ve basın mensuplarının da davet edildiği toplantıda konuşan Başkan Asya, ilk olarak BM’de Dünya liderlerine konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alarak ‘Muhtarlara mı konuşuyorsun?’ diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu’na tepki göstererek, sözünden geri adım atmasını istedi.

Daha sonra belediye çalışmaları ile ilgili olarak muhtarlar ve basın mensuplarına bilgi veren Başkan Asya, Muş darbe nöbetlerini en iyi geçiren kentlerin başında geldi. Bu sebeple muhtarlarımız aracılığı ile tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum dedi.

Ağustos ve Eylül ayında Muş’u şantiyeye çevirdiklerini kaydeden Asya, Alt yapı ihalesi tekrar ihaleye çıktı. Her mahallede yol konusunda çok ciddi sıkıntılar yaşıyorduk. Alt yapı sebebiyle beklettiğimiz yolları ihale iptal olunca onarmaya başladık. Taşo mevkii ve Recep Tayyip Erdoğan caddesinde çalışmalar bitme aşamasındadır. Aksaklıklar olsa da bu bölgede çok önemli bir hizmeti hayata geçirmiş olduk dedi.

KARŞIYAKA MAHALLESİ HİZMETLERDEN FAYDALANMAYA BAŞLADI

Asya, Karşıyaka mahallesi bizim ayıplarımızdan biriydi. Bin 500 konutun alt yapısı olmaması, devasa binaların fosseptik çukurları ile çözüm bulmaya çalıştığı bölgede önemli hizmetleri hayata geçirdik. İlk olarak kanalizasyon çalışması ve ardından kaldırım ile yol yapım çalışmaları yaptık. Karşıyaka mahallesi geçte olsa belediye hizmetlerini almaya başladı dedi.

SSK caddesinde de alt yapıdan ötürü beklenen onarım çalışmalarını da tamamladıklarını kaydeden Asya, 11 mahallede muhtarlarımız, meclis üyelerimiz ve STK temsilcilerimiz bizim paydaşlarımızdır. Bizim görmediklerimizi onlar görüp bizimle paylaşınca ortak akıl noktasında çözüme kavuşturuyoruz diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü;

Şehirler arası otobüs terminalinin yapım çalışmaları için start verildi. Gençlere verdiğimiz sözü tutarak, bilgi evleri projesini hayata geçirmek için eski hal ve Sunay mahallesinde ki pazar alanında çalışmalar başladı.

İÇME SUYU SORUNU KALMAYACAK

Asya, İçme suyu için Alparslan 2 Barajı’ndan içme suyu gelmesi için çalışmalar Orman ve su bakanlığı tarafından hızlandırıldı. Barajın bitmesi beklenmeden içme suyu ve sulama suyu projeleri hayata geçirilecek. Su kaynaklarından saniyede 170 litre, kuyulardan ise saniyede 300 litre su alıyoruz. Bu su şehre yetecek durumda. Ama bahçe ve inşaat sulamasında içme suyu kullanılması şehirde su sorunu yaşıyoruz. Bunu vatandaşımıza izah etmekte zorlanıyoruz. Ama Orman ve Su işleri Bakanlığı’nı çalışmaları hızlandırması ile Muş, Hasköy, Korkut ve üniversiteyi cazibeli içme suyuna kavuşturacağız şeklinde konuştu.

VİCDANEN RAHATIM

Sosyal medya üzerinden sahte hesaplarla yapılan iftiralara değinen Asya, Biz herkesten önce Allaha hesap vereceğiz. Ben vicdanımın sesini asla kandıramıyorum. Bu sebeple iftiralara cevap verme noktasında hiç ihtiyaç duymadım. Birileri sahte ve gizli hesaplarla benim için iftiralarda bulunsalar da buna kulak asmıyoruz. Benim akrabalarımdan söz ediliyor. Kim benim Akrabam? Bu şehirde yaşayan halkın tamamı benim akrabamdır. Ben vicdanen rahatım dedi.

İMARA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ

Bayrak tepeyi imara açacaklarını söyleyen Asya, Göreve geldiğimizden beri Bayraktepe’nin çevre düzen planı değişikliği yapıldı. Şu anda müşavir firmamız 3 bin dönüm alanda çalışma yaptı. Belediye olarak da bu alanda imar çalışması başlayacak. Bu arada ilk etapta TOKİ’nin bu bölgeye girmesini bekliyoruz. Buraya gönül rahatlığı ile güzel bir imar uygulayacağız. Hazırlanan imar planını ilimizdeki imar konusundaki uzmanlarında fikirlerini alarak güzel bir hale getirdikten sonra uygulamaya koyacağız. Bizden önce verişen 12 kat ruhsatı var. Biz imara çok önem veriyoruz. İtfaiye, zabıtada yapılan yanlışlık düzeltilir ama imardaki hata düzeltilmez. İstismarın önüne geçmeye çalışıyoruz. Yeni imara açılacak noktaların teşviki noktasında çalışıyoruz. Emsal teşkil eden yerler hususunda elimizden geldiğince yüksek katları aşağıya çekmeye çalışıyoruz. Yüksek katları tasvip etmiyoruz ama emsal teşkil eden konular ve verilen hak durumu da var dedi.

KALDIRIM SORUNU TÜM TÜRKİYE’NİN SORUNU

Asya, kaldırım işgali ile ilgili olarak yapılan eleştirilere de cevap vererek noktaladığı konuşmasında, Kaldırım sorunu bizim değil tüm Türkiye’nin sorunudur. Bizim çıkmazımız daha önceden bir hak verilmiş. Yani esnafa kaldırım için bir sınır verilmiş. Ama biraz müsaade edilince zamanla tamamı alınmış. Bu konuda mücadelemiz devam ediyor. Uyarılar ve caza işlemleri sürekli uygulanıyor. Marketlerle sürekli mücadele ediyoruz. Yol kenarlarındaki kahvehaneler için çalışıyoruz. Ama yıllardır devam eden alışkanlıklardan vatandaşımızı caydırmak için cezai müeyyideleri uygulayarak çaba gösteriyoruz.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri