Skip to main content

Asya, miraç kandilini kutladı

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Asya, mesajında Miraçın mukaddes bir yolculuk olduğunu belirterek, İsrâ ve Miraç Mucizesi, Yüce Allahın sonsuz kudretinin eserlerini göstermek için Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAV) yaptırılan mukaddes bir yolculuğu, manevi yükselişi ve huzur-u ilâhiye kabul edilişi ifade etmektedir dedi.

Asya mesajında şu ifadelere yer verdi: Miraç mucizesi iki aşamadan meydana gelmiştir. İsra suresinin ilk ayetinde bu yolculuğun birinci aşaması şöyle anlatılmaktadır: Kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu (Muhammedi) bir gece Mescid-i Haramdan çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa ya götüren Allahın şanı yücedir. Hiç şüphesiz o, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir. Miraç Mucizesi, hem Yüce Rabbimizin kudretinin bir tezahürü hem de Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) in nail olduğu ilahi bir lütuftur. Hz. Peygamberin (sav) bu mucizesi, ilahi rahmet ve huzura erişmenin, yücelmenin, yükselmenin maddi ve manevî kalkınmanın, gönül ve ruh dünyamızın temizliğinden, ahlaki erdemlere yükselişten geçtiğine işaret etmektedir. Miraç mucizesinin inananlara en büyük hediyesi beş vakit namazdır. Peygamber Efendimiz (sav) in ifadesiyle Namaz Müminin Miracı kılınmıştır. Dolayısıyla namaz Allahın emrettiği, Hz. Peygamber in (sav) tarif ettiği, talim ettiği şekilde, bilinçli ve şuurlu bir biçimde kılındığında nice manevi mertebelere yükselebileceğimizi, her türlü kötülükten uzaklaşabileceğimizi gösteren bir Miraç olacaktır. Ankebût suresinin 45 inci Ayet-i Kerîmesinde: Ey Muhammed Kitaptan sana vahyolunanı oku, namazı da dosdoğru kıl. Çünkü namaz, insanı hayâsızlıktan ve kötülükten alıkoyar. Allahı anmak elbette en büyük ibadettir. Allah, yaptıklarınızı biliyor. Buyurmak suretiyle bu gerçeği açık bir şekilde beyan etmiştir. Her an Allahın gözetim ve denetimi altında olduğu bilinç ve şuuru içerisinde hareket eden insanın, hayatının farklı bir anlamı olacaktır. Böyle bir insan, kin tutmanın, bencilliğin, kıskançlığın, hased ve fesadın, çıkar peşinde koşmanın, düşmanlık beslemenin, insan haklarına saygısızlığın maddî ve manevî kalkınmamıza, yükselmemize, yücelmemize en büyük engel olduğunun farkına varacaktır.

İşte bu kutsal gün ve geceler, bizlere ferdî ve içtimaî hayatımızda iman, ibadet ve ahlak bakımından kendimize çeki düzen verme, kendimize gelme, kendimizi yenileme, ümitsizlikten kurtulma, geleceğe ümitle bakma fırsat ve imkânı vermektedir. Bu fırsatları ganimet bilerek lehimize çevirmeli, geçmişteki hata ve kusurlarımızdan dolayı tövbe ve istiğfar etmeli, pişmanlık gözyaşları dökmeli, dünyada olup biten kötülüklerin sona ermesi, akan kan ve gözyaşlarının bir an önce dinmesi, kardeşliğimizin pekişmesi, Ensar olma duygumuzun yeniden hayata geçirilmesi için Rabbimize dua etmeliyiz. Bu vesile ile halkımızın Miraç Kandilini en içten duygularla kutluyor, yaptığımız ve yapacağımız dua ve niyazlarımızın kabul görmesini, Müslümanların, birlik ve beraberliğine, milletimizin ve bütün insanlığın barış, huzur ve saadetine vesile olmasını Yüce Allahtan temenni ve niyaz ediyorum.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri