Skip to main content

Asya, mahalle temsilcileri ile bir araya geldi

Muş Haber Fotoğrafı

Belediye Başkanı Feyat Asya, istişare toplantılarını sürdürüyor. Belirli periyotlarla toplumun farklı kesimleri ile bir araya gelen Başkan Asya, belediyenin faaliyetleri hakkında ilgilileri bilgilendiriyor. Başkan Asya, son olarak AK Partinin Muş Merkez mahalle temsilcileri ile buluştu.

Lale Parkında gerçekleştirilen programda Başkan Asya, görev süresince yapılan çalışmaları anlattı. Ortak Akıl Birlikte Yönetim anlayışına sadık kalarak toplumun her kesimi ile bir araya geldiklerini ifade eden Başkan Asya, yapılacak hizmetlerin istişarelerle amacına ulaşacağına inandıklarını kaydetti. Fikir ve önerilere her zaman açık olduklarını vurgulayan Başkan Asya, memleketin yararına olacak her türlü projeyi hayata geçirmenin gayretinde olduklarını söyledi.

Görev süresinin yarısının tamamlandığını anımsatan Başkan Feyat Asya, Göreve gelir gelmez hemen yapmamız gereken çalışmalar ile ilgili acil eylem planımızı oluşturduk. Bu kapsamda projelerimizi hazırlamaya başladık. İlk yılımız proje hazırlamakla geçti. İkinci yılımızı bu projelerimizin ihaleleri ve uygulamaları ile geçirdik. Şimdi de projelerimiz gün yüzüne çıkmaya başladı. Allaha şükürler olsun ki bizlere destek veren halkımıza karşı yaptıklarımızı göstererek hesap verebiliyoruz. Vaat ettiklerimizi görev süremizin yarısında tamamladık. Ancak biz bununla yetinmeyeceğiz. Muşu en iyi seviyeye taşımak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz dedi.

Tıbbi atık sterilizasyon merkezi, canlı hayvan pazarı, hayvan bakımevi, yaş sebze meyve ve soğuk hava deposu, bilgi evleri gibi tesisleri hizmete açtıklarını belirten Başkan Feyat Asya, Tesis konusundaki eksikliklerimizi asgariye indirdik. İhtiyaç duyulan tesisleri de yapmak için projelerimizi yaptık. Örneğin şehirler arası terminalimiz çok kötü bir durumda olduğunu söyledik ve yeni terminalin yapılması için hemen harekete geçtik. Allaha şükür şu an bu tesisimizin inşaat çalışmalarının yüzde 25i tamamlandı diyebiliriz. Bir aksilik olmazsa gelecek yıl terminalimizi hizmete açacağız. Bununla beraber park bahçe alanında ciddi çalışmalarımız oldu. Her mahalleye bir park sloganıyla mahallelerdeki boş arazileri değerlendirerek mahalle sakinlerinin hizmetine sunuyoruz. Aynı şekilde doğalgazın ilimize gelmesine öncülük ettik. İki yıldır devam eden çalışmalarla kentin yüzde 60lık kısmının döşemeleri tamamlanarak gaz verilmeye başlandı. Bununla beraber şehir içi ulaşımda kart ve havuz sistemi ile devrim niteliğinde bir uygulama başlattık. Allaha şükürler olsun ki şu an bu uygulamamız düzenli bir şekilde işliyor ifadelerini kullandı.

Başkan Asya konuşmasını şu şekilde sürdürdü: Bu şehrin alt yapısı yenilenmeden yapılacak olan üst yapının hiçbir değerinin olmadığını söyledik. Hemen alt yapı sorununu ortadan kaldırmak için harekete geçtik. Proje hazırlama, kredimizin onaylanması ve ihale süreci derken yaklaşık 2 yıl gibi bir süre geçti. 2 Haziranda yapılan ihale iptal edildi. Bu durum her ne kadar çalışma programımızda değişiklik yapsa da yeniden ihale yapılması için süreci hızlandırmaya çalıştık. 29 Eylül tarihinde ikinci defa ihale çıkarılan alt yapı projemizin en kısa sürede sonuçlanmasını bekliyoruz. 2017 yılının çalışma sezonu ile birlikte ilk kazmayı vurmayı planlıyoruz. Alt yapının tamamlanmasının ardından üst yapı çalışmalarımızı başlatarak Muşu modern bir görünüme kavuşturacağız. Projelerimizi, planlamalarımızı sizlerinde desteği ile hayata geçiriyoruz. Bizler yaptıklarımızın hesabını vermekle yükümlüyüz. Aynı şekilde sizler de mahalle temsilcileri olarak sorumlu olduklarınıza karşı cevap vermek zorundasınız. Mahallelerinizdeki olası eksik ve aksaklıkları gidermek bizim boynumuzun borcudur. Sizlerin talep ve önerileriniz bizim için önemlidir. Sizlerle birlikte halkımıza en iyi hizmeti sunmaya devam edeceğiz şeklinde konuştu.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri