Skip to main content

Asya gençleri ihmal etmiyor

Muş Haber Fotoğrafı

Belediye Başkanı Feyat Asya Muş Alparslan Üniversitesi’nde (MŞÜ) eğitim gören ve AK Parti Muş Gençlik Kolları’na bağlı faaliyet yürüten Üniversiteli AK Gençlik (ÜNİAK) üyeleri ile bir araya geldi. Muş Belediyesi tarafından yürütülen Sodesle hayata atılıyorum projesi kapsamında başlatılan aşçılık kursunda öğrencileri ağırlayan Başkan Asya, burada kendileriyle sohbet ederken, kursta eğitim gören bayanlar da hazırladıkları yiyecekleri ikram etti.

Toplumun her kesimi ile olduğu gibi öğrencilerle de belirli periyotlarla bir araya geldiklerini ifade eden Başkan Asya, Sizlerin üniversitedeki duruşunuzu, kimliğinizi çok iyi biliyoruz ve takip ediyoruz. Yaptığımız istişareler vasıtası ile birçoğunuz ile tanışıyoruz. Bu anlamda bugün de bir vesile kılıp bir araya gelmek istedik. Sizlerde zaman ayırıp teşrif ederek bizleri onurlandırdınız dedi.

Belediyenin bayanlara yönelik yaptığı çalışmalara değinen Başkan Asya, Asli görevlerimizin yanı sıra toplumun her kesimini düşünerek projelerimizi hazırlıyoruz. SODES kapsamında bayan kardeşlerimize yönelik çeşitli kursları açarak, sosyal belediyecilik alanında bir ilki hayata geçirdik. Bugün burada eğitim gören kardeşlerimizin hazırladıkları ikramları sizlere sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Belediyemizin bayanlara yönelik yürüttüğü Sodesle hayata atılıyorum projesinde; aşçılık kursu, çocuk bakıcılık kursu, kilim kursu ile yaşlı ve hasta bakım elemanı yetiştirme kursu yer alıyor. 1 koordinatör, 2 sorumlu personel ve 4 eğitmenin görev aldığı projede 220 bayana farklı etaplarla kurslar veriliyor. Bunun yanı sıra gençlerimize yönelik de kurslarımız da devam ediyor. Bizler yıllardır eksik bırakılan bu tür çalışmaları yapmaya devam edeceğiz ifadelerini kullandı.

İş yapılan yerde eleştiri olur diyen Başkan Asya, Bizler taahhütlerimizle gerçekleştirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Çünkü biz halkımıza söz verdik. Onların karşısına başımız dik bir şekilde çıkmak için verdiğimiz sözü yerine getireceğiz. Allaha şükürler olsun ki görev süremizin yarısına geldiğimiz bugünlerde vaat ettiklerimizin hemen hemen tamamını gerçekleştirdik. Biz bu çalışmaları yaparken birçok konuda eleştiriliyoruz. Seviyeli yapılan bütün eleştirileri makul karşılıyoruz. Bu eleştirileri dikkate alarak eksiklerimizi de gideriyoruz. Hayvan pazarı, sebze meyve hali, hayvan barınağı gibi tesisiler yoktu ve kimse de eleştirmiyor. Ama şimdi bunları kurduk ve bazı konularda eleştiriliyoruz. Biz bu eleştirilerle eksik ve aksaklıklarımızı tespit ederek daha güzel çalışmalar yapacağımızı umut ediyoruz şeklinde konuştu.

Görev süresinde yaptığı çalışmaları ile ilgili öğrencileri bilgilendiren Başkan Asya, Biz halkımıza makam koltuklarının bizi firavunlaştırmayacağının sözünü verdik. Her koltuğa oturduğumuzda önce Allaha sonra da sizlere hesap vereceğimizi düşünerek oturuyoruz. Eksik ve aksaklıklarımızın fazla olduğunu biliyoruz. Bunun farkında olarak çalışmalarımızı şekillendiriyoruz. Altyapıyı yapmadan üst yapıyı çok mükemmel bir hale getirmenin mantığı yoktur. Şuan da bütün yolların üst yapısını ihale etsek çok modern bir görüntü ortaya çıkar. Ama kısa bir süre sonra bu görüntüden eser kalmaz. Onun için biz alt yapıyı yapacağız dedik ve Allaha şükürler olsun ki ihale aşamasına getirdik. Bunu tamamladıktan sonra Muşun bütün yollarını kalıcı bir şekilde yenileyeceğiz. Biz bu çalışmaları yaptıktan sonra vatandaşlarımız duasını alabilirsek ne mutlu bize. Yoksa koltukta oturduğumuz süre içerisinde o koltuk bize bir hava veya heves vermedi, vermeyeceğine dair tekrar sizlere söz veriyorum. Sizlerle birlikte olmak bizim için en büyük mutluluktur sizlerle birlikte Allaha kul olmayı en yüce makam olarak görüyorum diye konuştu.

Başkan Asyanın konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

İçişleri Bakanlığı Muş’a Personel Alıyor

İçişleri Bakanlığı çeşitli illerde görevlendirilmek üzere 1608 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular…

Eğitim Haberleri

MAUN’da TÜBİTAK destekli proje, Muş’ta çocuklara su bilinci kazandıracak

Muş Alparslan Üniversitesi, Muş Alparslan Anaokulu’nda, TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme…

MAUN futsal takımı bölgesel ligde ikinci oldu

Muş Alparslan Üniversitesi Futsal Takımı, 16-20 Nisan tarihleri arasında Erzurum Teknik Üniversitesi’nin ev…

Muş’tan TÜBİTAK Bölge Finallerinde Büyük Başarı

Muş’tan gönderilen 16 proje, TÜBİTAK 2204/B Ortaokul Araştırma Projeleri Bölge Finallerinde dikkat çekici…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri