Skip to main content

Asya çalışmalarını değerlendirdi

Muş Haber Fotoğrafı

Kahvaltı programında mahalle muhtarları ve basın mensupları ile bir araya gelen Belediye Başkanı Feyat Asya, şehrin sorunları ile yapımı devam eden ve yapılması planlanan çalışmaları değerlendirdi.

Muhtarlarla istişareyi aksatmadıklarını söyleyen Başkan Asya, her toplantıda tüm mahallelerde yapılan çalışmalar hakkında kendilerine bilgi verdiklerini kaydetti. 2015 yılının son muhtarlar toplantısını yaptıklarını belirten Asya, Bir yılı geride bıraktık. Mahalle muhtarlarımız ile yılın son toplantısını, bir yılın değerlendirmesini yapma anlamında bugün yine bir araya geldik. Allaha sonsuz şükürler olsun ki iyi niyetle başladığımız çalışmaların tamamlanması noktasında kararlı bir şekilde devam ediyoruz dedi.

2015 yılında yapılan çalışmalara değinen Başkan Asya, 1 yıldır çalışma sezonu içerisinde bütün mahallelerimizde çeşitli çalışmalar yaptık. Yapılan çalışmaları da düzenli bir şekilde muhtarlarımıza iletiyoruz. Aynı zamanda kendilerinden mahallelerindeki eksik ve aksaklıkları bizlere iletmelerini istiyoruz. Göreve geldiğimiz günden beri üzerine en fazla yoğunlaştığımız konulardan biri alt yapı sorununu çözüme kavuşturmak oldu. Bununla ilgili yaptığımız çalışmalar sonucunda kanalizasyon ve içme suyu projemizi hazır hale getirdik. Önümüzdeki günlerde ihale işlemlerini de tamamlayarak 2016 yılının çalışma sezonunda ilk kazmayı vurmayı planlıyoruz. Buna rağmen Saray Mahallesi 1. mıntıka bölgesi ve Karşıyaka mevkii gibi bölgelerin kanalizasyon sorununu ortadan kaldırmak için bu projeyi beklemedik. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için belediyemizin imkanlarını zorlayarak bu bölgelerin yanı sıra yıllarca kanalizasyon problemi yaşanan birçok mahallemizin şebekelerini yeniledik şeklinde konuştu.

Muş Devlet Hastanesi çevresine yapılan çalışmalara değinen Asya, Hastanenin yeni hizmet binasına taşınmasının ardından birçok problemler yaşandı. Hastanenin taşınmasının aceleye gelmesi ile birçok eksiklikler yaşandı. Allaha şükürler olsun ki yoğun çalışmalarımız sonunda hastane bölgesindeki tüm alt yapı ve üst yapı çalışmalarını tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk. Bununla beraber bizim sorumluluğumuzda olmamasına rağmen iki sanayi sitesi arasındaki yolun yapımını yaparak esnaflarımızın hizmetine sunduk ifadelerini kullandı.

Şehir içi ulaşım ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında konuşan Başkan Asya, Uzun uğraşlar sonucunda şehir içi toplu taşıma araçlarında havuz ve kartlı sistem uygulamasını başlattık. İlimiz için faydalı bir çalışmaya imza attığımızı düşünüyorum. Tabi bu uygulamaya geçerken de ilk etapta küçük sorunlar yaşanabilir. Allahın izniyle bunların da üstesinden gelerek, halkımıza rahat bir ulaşım imkanı sağlamış olacağız. Bu uygulamanın sürdürülebilirliği için herkesin duyarlı davranmasını rica ediyorum. Aynı şekilde birçok mahallemize yeni güzergahlar verdik. Hemen hemen her bölgeye toplu taşıma ile gitme imkanı sağlamış olduk diye konuştu.

Tamamlanan projeler ile ilgili bilgi veren Asya, Canlı hayvan pazarımızı halkımızın hizmetine sunduk. Allaha şükürler olsun ki artık hayvancılıkla uğraşan insanlar modern şartlar altında ticaretini yapabiliyor. Aynı şekilde vatandaşlarımız da temiz bir tesiste ticaret yapma imkanı bulacak. Bunun yanı sıra Sebze-meyve hali ve soğuk hava deposunun yapımı tamamlandı. İşyerlerinin ihalesi yapıldı. 5 işyeri ile kafeteryalara teklifler verildi. Geri kalan işyerleri için de tekrar ihale yapılacak. Hayvan barınağı ve bakımevinin yapımı tamamlanmak üzere. Önümüzdeki günlerde eksiklikleri tamamlayarak hizmete sunacağız. Ahmed-i Xani parkının yapımı tamamlandı. Mevsim şartlarından dolayı açılışını gerçekleştiremedik. Mahallelerimizin yeşil alan ihtiyacını karşılamak adına yeni yeni oyun parkları ve mesire alanları oluşturmaya çalışıyoruz. Bunlarla ilgili çalışmalarımız devam edecek. Karni Deresi Rekreasyon projesinin açılışını yaptık. Muş Belediyesinin Cumhuriyet tarihindeki en büyük yatırımı olarak bu projemizi de gelecek yıl Ağustos ayında halkımızın hizmetine sunmayı düşünüyoruz. Şehirlerarası terminalimizin projesini hazırladık. Bunu da ihale ederek en kısa zamanda hayata geçirmeyi planlıyoruz. Muratpaşa ve Yeşilyurt Mahallelerinde kurulmak üzere bilgi evleri projelerini tamamladık. Bunları da kısa bir süre içerisinde ihale ederek, çalışmalarına başlayacağız. Tarihi yapıları korumak adına Yıldızlı hanın restorasyonu gerçekleştireceğiz. Bununla ilgili kamulaştırma çalışmalarının bir kısmı tamamlandı, geri kalan kısımlarında kamulaştırma sorunu giderildikten sonra çalışmalarımız başlayacak. Eski Hükümet konağının restorasyon işini ihale ediyoruz. İnşallah burada muhtarlarımızın da iş ve işlemlerini yürütebileceği bir büro açacağız. Görevde olduğumuz sürece planladığımız ve taahhüt ettiğimiz çalışmaları hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Allah bu yolda bizleri size mahcup etmesin ifadelerini kullandı.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri