Skip to main content

Asya çalışma alanlarını gezdi

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Belediyesine bağlı ekipler kentin birçok bölgesindeki alt yapı ve üst yapı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Belediye Başkanı Feyat Asya, çalışma alanlarında incelemelerde bulundu. Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Avcı ve birim amirlerinin hazır bulunduğu incelemelerde Başkan Asya, çalışmaların son durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Başkan Asya ilk olarak Sunay Mahallesi Ensari Camii bölgesindeki yol ve kaldırım çalışmalarını denetledi. Ekiplerin yaklaşık 1 aydır burada çalışma yaptığını kaydeden Başkan Asya, alt yapı döşemelerinin ardından sökülen yolların parke taşı ile kaplandığını ifade etti. Yeni yapıların yapıldığı bölge, yolların yenilenmesi ile modern bir görünüme kavuştu.

Daha sonra Karşıyaka köprüsündeki çalışmaları inceleyen Başkan Asya, yetkililerden bilgi aldı. Eski köprünün yıkımının devam ettiğini kaydeden Başkan Asya, yeni köprünün yapımı için çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Mevcut köprü alanının yaklaşık 1 metre yükseltileceğini belirten Başkan Asya, yeni yapılacak köprünün de 12 metre genişliğinde olacağını söyledi. Çalışmaların aralıksız devam ettiğini kaydeden Başkan Asya, vatandaşların mağdur olmaması için köprünün en kısa sürede hizmete sunulacağını sözlerine ekledi.

Daha sonra Karşıyaka köprüsünün yan tarafında inşaat çalışmalarının devam ettiği Karni Deresine geçen Başkan Asya, buradaki çalışmaları yerinde inceledi. Atıl durumdaki bir alanı modern bir görünüme kavuşturarak Muş halkının hizmetine sunacaklarını ifade eden Başkan Asya, bu proje sayesinde Muşu iki dere arasına sıkışmaktan kurtaracaklarını vurguladı. Karni Deresi Rekreasyon Projesinin tamamlanmasının ardından söz konusu muhitin cazip hale geleceğinin altını çizen Başkan Asya, dev projeyi kısa sürede hizmete sunmak için gayret gösterdiklerini beyan etti.

86 bin 700 metrekare alan üzerine yapılacak olan projeye göre, bisiklet yolları, yürüme yolları, yeşil alanlar, spor alanları, anfi, havuzlar, büfeler, su depoları ve ağaçlandırma çalışmaları yapılacak. Atıl halde bulunan Karni Deresini Muşa kazandıracak olan belediye, modern ve yaşanılabilir bir kent için, en büyük sosyal aktivite merkezini hayata geçiriyor.

Başkan Asya, Karni Deresinin ardından Karşıyaka mevkiindeki yol ve kaldırım çalışmalarını inceledi. Kanalizasyon ve içme suyu hatlarının döşendiği bölgenin yollarını yenileyeceklerini ifade eden Başkan Asya, Karşıyakanın en önemli eksikliklerini ortadan kaldırdıklarını söyledi.

Başkan Asya, son olarak Taşo mevkiindeki çalışmaları inceledi. Dere Mahallesi Taşo mevkiindeki çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Asya, geçen yıldan beri başlatılan yol, kaldırım ve kanalizasyon çalışmaları ile söz konusu bölgenin çehresinin değiştiğini ifade etti.

Hacı Veysi Camii mevkiinden yol genişletme çalışmasına başladıklarını belirten Başkan Asya, yola giren eski yapının kamulaştırılarak yola dahil edildiğini vurguladı. Taşo mevkiinde yıllardır kanalizasyon sorunu yaşandığının altını çizen Başkan Asya, başlatılan çalışmalarla bu sorunun giderildiğini ve mahalle sakinlerinin kötü kokudan kurtarıldığını söyledi. Taşo köprüsünün ihtiyaca cevap vermediğini vurgulayan Başkan Asya, yol çalışmaları ile birlikte köprünün de yenileceğini ifade etti.

Taşo mezarlığı ile Garipler Mezarlığı arasındaki yolun seviyesinin düşürüldüğünü söyleyen Başkan Asya, stabilize malzemesinin serilmesinin ardından kaldırım ve yağmur suyu döşemelerine başlandığını belirterek önümüzdeki günlerde asfalt kaplama yaparak mahalle sakinlerinin hizmetine sunacaklarını kaydetti.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri