Skip to main content

Asya, bakandan himmet istedi

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Belediyesi tarafından hazırlanan kanalizasyon, içme suyu şebekesi ve arıtma tesisi projelerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 2018 yılında uygulamaya alınacağını ve bu sürenin çok geç olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Feyat Asya, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmazdan projenin daha erken bir tarihe alınması için ricada bulundu.

Geçen hafta Muşa gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı seçimi kapsamında sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi. Muş Esnaf ve Sanaatkarlar Odasında gerçekleştirilen toplantıda söz alan Belediye Başkanı Asya, Cumhurbaşkanlığı seçiminin yanı sıra Muşun acil çözülmesi gereken sorunları ile ilgili Bakan Yılmazdan destek istedi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin kendileri için de çok önemli olduğunu vurgulayan Asya, bu program kapsamında Muşa gelen Bakan Yılmaza acil eylem planlarından bahsetti. Asya, Bakanımızı, Bingöllü olması hasebi ile hep bir hemşerimiz olarak gördük. Aynı zamanda ilimize olan ilgisinden dolayı kendisi bizim gönlümüzde Muşun 3üncü milletvekiliymiş gibi yer almaktadır. Yerel seçimlerin ardından Belediyeyi ziyaretinde kendisine sunmuş olduğumuz projelerin uygulamaya alınması için de ayrıca teşekkür ederim. Devlet büyüklerimizin herhangi bir program kapsamında Muşa yaptıkları ziyaretlerde biz de sürekli Belediye olarak sıkıntılarımızı dile getirerek çözüm noktasında daha hızlı bir ilerleme kaydetmeyi umut ediyoruz dedi.

Muşun en önemli sorunlarının kanalizasyon ve içme suyu olduğunu vurgulayan Asya, İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz ve proje birimimizin hazırladığı k kanalizasyon, içme suyu şebekesi ve arıtma tesisi projelerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunduk. Bakanlık, 2018 yılında uygulamaya alınacağını söyledi. Bu, bizim için çok uzun bir süre. 2019 yılında yerel seçimler yapılacak. Biz bir sonraki yerel seçimlere kadar Muşun en önemli sorunu kanalizasyon ve içme suyunu çözüme kavuşturmayı umut ediyoruz. Bu konuda Sayın Bakanımız Cevdet Yılmazdan ciddi manada himmet ve destek bekliyoruz şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Asyanın konuşması sırasında not alan Kalkınma Bakanı Yılmaz konu ile ilgileneceği sinyalini verdi.

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri