Dede Muş’ta 200 kilometre asfalt çalışması yaptıklarını ve ihtiyaca göre çalışmalar sürdüreceklerini söyledi
Kentin ana ve ara sokaklarında tahrip olan yollarda asfalt yamalarına başlayan belediye ekipleri, öncelikli yolların yamalanmasından sonra asfaltlanması gereken yollarda çalışmalarını sürdürecek.
Belediye kentin ana ve ara sokaklarında tahrip olan yolları onarmak için kolları sıvadı. Cadde ve sokaklarda onarım bakım çalışması yapan ekipler, şimdi de tahrip olan asfaltları keserek asfaltlarda yamalama çalışmalarını sürdürüyor. Yamalama çalışmalarının tamamlanmasından sonra asfalt döşeme çalışmalarına devam edileceği kaydedildi.
Bu yıl programda yaklaşık 20 kilometre asfaltın olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Necmettin Dede, kentteki asfalt ihtiyacının büyük ölçüde giderildiğini kaydetti. Şimdiye kadar Muş’ta yaklaşık 200 kilometre asfalt çalışması yaptıklarını belirten Dede, bu yıl da ihtiyacın olduğu bölgelerde çalışmalar gerçekleştireceklerini söyledi.
Saray mahallesinde kilitli parke taşı ile yol çalışmalarını sürdüreceklerini ifade eden Başkan Dede, ayrıca Atatürk Bulvarı’na da kilitli parke taşı ile döşeme yapacaklarını ve bu güzergahı sevgi yolu olarak vatandaşların kullanımına açacaklarını kaydetti.
Ekipler tarafından kesim işi yapılan yollarda da yama asfaltlamaların yapıldığını ifade eden Dede, eski öğretmen evinin bulunduğu sokakta yapılan asfalt yamalama çalışmalarının geçici olarak yapıldığını ilerleyen süreç içerisinde yolun tamamen değiştirileceğini söyledi.
Yolların toz ve çamurdan kurtarılması için belediyenin adeta seferberlik başlatacağını ifade eden Dede, mahalle muhtarları ile bir araya geldiklerini ve acil yolların tespit edilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti.
Göreve gelmeden önce yolların köstebek yuvasına döndüğünü bu durumun başta sürücüler olmak üzere vatandaşları zor duruma bıraktığını ifade eden Dede, bugüne kadar asfaltlanmayan bölgelere asfalt götürdüklerini, mahallelerdeki toz, duman ve çamuru tamamen ortadan kaldırmayı hedeflediklerini6 söyledi.
Belediyenin imkan ve olanakları dahilinde kentte ana ve ara caddelerde asfaltlanmayan yol bırakmayacaklarını belirten Belediye Başkanı Necmettin Dede, asfalt çalışmalarının bütün hızıyla başladığını, hava şartlarının bu yıl bir türlü çalışmaların başlaması için elverişli olmadığını sözlerine ekledi. Muş`un Sesi Gazetesi


