Skip to main content

Arsa yine satılamadı

Muş Haber Fotoğrafı

Belediye Başkanlığına ait bin 251 metrekare arsanın satışı dün yine yapılamadı. Arsa satış ihalesine katılan iştirakçilerden biri taksitlendirme isterken diğeri yetersiz teminat yatırdığı için elendi.

Belediye daha önce 3 kez satışa çıkardığı arsayı dün dördüncü kez satışa çıkardı. İhaleye katılan iştirakçiler fiyatın yüksek olduğunu ve peşin ödeme yapmalarının mümkün olmadığını söylediler.

Bin 251 metrekarelik arsanın satışı için ihaleye çıkan belediye, iştirakçinin taksitlendirme istemesinden dolayı satışı gerçekleştiremedi. Belediyenin DAP Otel ile Devlet Hastanesi arasındaki bin 251 metrekarelik arazisi üçüncü defa yapılan ihalede de satılamadı. Daha önce ihaleye katılan firmaların fiyatı yüksek olduğu gerekçesi ile çekildiği arsa atışı ihalesinde dün iştirakçi taksitlendirme isteyince satış gerçekleştirilemedi.

Çeşitli nedenlerden dolayı satışı bir türlü gerçekleşmeyen arsa satış ihalesi dün Belediye Toplantı Salonunda yapıldı. İhale komisyonunu Belediye Meclis Üyelerinden Rıfat Özen, Deniz Memiş ve İhsan Pişat’ın yanı sıra belediyeden de 3 memurun oluşturduğu gözlendi.

Kültür Mahallesi 168 Sokak, 69 ada, 25 nolu parselde bulunan bin 251 metrekare arsanın satış ihalesine giren Zenka Gıda Temizlik Bilgisayar Sağlık Hizmetleri San. Tic. Ltd. Şti. adlı firma geçici teminatı yetersiz olduğu için ihale dışı bırakıldı. 15 bin YTL geçici teminat yatırması gereken firmanın 5 bin YTL geçici teminat yatırdığını açıklayan ihale komisyonu bu gerekçe ile ihale dışı bırakıldığını kaydetti. Servet Kandemir adlı iştirakçi ise 100 bin YTL peşin, geri kalan kısmın ise 12 ay taksitlendirilmesi halinde arsayı alabileceğini söyledi. İhaleyi takip eden Belediye Başkanı Necmettin Dede, arsanın daha önce de satıla çıkarıldığını ancak bir türlü satılamadığını söyledi.

Belediyenin Devlet Hastanesi ile DAP otel arasında bulunan bin 251 metrekarelik arazisinin satışı için yapılan dördüncü ihaleden de sonuç alınamadı. Şu anda Muş Belediyesi Zabıta Amirliği olarak kullanılan ve meclis kararı ile satışa sunulan arazinin satışı ihalenin iptal olması sebebiyle gerçekleştirilemedi.

500 bin YTL artı KDV fiyatı ile ihaleye çıkarılan ve dördüncü defa satılamayan arazinin iyi bir şekilde değerlendirilebileceğini söyleyen Belediye Başkanı Necmettin Dede, “Arazimizin dördüncü defa yapılan ihalede de satışını yapamadık. İhaleye katılan iştirakçi taksitlendirme talebinde bulundu. İhale şartnamesinde böyle bir maddenin yer almadığı açıktır. Haliyle komisyonun bu talebe olumlu yanıt vermesi de mümkün değil. Arazinin satışı için bir kez daha ihaleye çıkaracağız. Arazinin satılmaması halinde bu araziyi biz belediye olarak değerlendireceğiz. Birinci katını dükkan ve ikinci katlarını düğün ve evlendirme salonu olarak inşaa edip büro şeklinde yaparak değerlendirmeyi planlıyoruz. Bu arazi gerçekten Muş’un en güzel yerlerinden biri. Çok iyi bir şekilde değerlendirilebilir” diye konuştu.

 Muşun Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri