Skip to main content

Aralık ayı meclis toplantısı yapıldı

Muş Haber Fotoğrafı

2016 yılının son meclis toplantısı Belediye Başkanı Feyat Asya başkanlığında yapıldı. AK Parti ve DBP belediye meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda meclise havale edilen konular görüşüldü.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Feyat Asya, Kasım ayı içerisinde yapılan çalışmalar ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. 2016 yılında hizmete sunulan çalışmalara da kısaca değinen Başkan Asya, Bu yıl çalışma sezonunu yoğun bir şekilde geçirdik. 2015 yılında projelendirdiğimiz çalışmalarımızın büyük bir kısmını bu yıl hizmete sunduk. Aynı şekilde gelecek yıl yapacaklarımızın planlamasını yaptık dedi.

Kasım ayı içerisindeki en iyi gelişmenin belediyenin Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borcunun kapatılması olduğunu ifade eden Başkan Asya, Uzun uğraşlar sonucu belediyemizin SGKya olan prim borcunu arsa takası karşılığında kapattık. Geçmiş yıllardan biriken borç bir kambur gibi sırtımızdaydı. Borcumuz yaklaşık 28 milyon civarındaydı. Yapılandırma sürecinde 7 milyon TL faiz affından faydalandık. Geri kalan kısmını da mülkiyeti belediyemize ait bir arsaya karşılık kapatmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu büyük hizmetimizin, ilimizin ve halkımızın hayrına vesile olmasını diliyorum ifadelerini kullandı.

2016 yılının yoğun programlarla geçtiğini vurgulayan Başkan Asya, Bu yıl, milli iradeye kast edilmek suretiyle hain bir darbe teşebbüsüne maruz kaldık. Ülkenin geleceğini yok etmeye yönelik yapılan bu zalimlik, bizim de çalışma programımızı etkiledi. Allaha şükürler olsun ki buna rağmen programlarımızı toparlayarak hizmet sunmaya devam ettik. Bu süreçte Dere Mahallesi Taşo mevkiindeki yol, kanalizasyon, köprü gibi hizmetleri tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk. Aynı şekilde Sunay Mahallesine bağlı Karşıyaka bölgesinin tüm alt ve üst yapı çalışmalarını tamamladık. Karşıyaka köprüsünü yenileyerek çevre yolların birçoğunu tamamladık. Bununla beraber Eski Erzurum Caddesi ile Karşıyakayı bağlayan yeni bir köprü yaptık. Köprünün devamındaki bağlantı yollarını açtık. Aytunçlar Apartmanın yanından açtığımız yolla Eski Erzurum Caddesi, Ağaçlık köyü, Karşıyaka gibi yerleşim yerlerinin ulaşım bağlantısı sağlanmış oldu şeklinde konuştu.

Şehirler arası terminalin inşaat çalışmalarını bu yıl başladığını ve bodrum katının tamamlandığını belirten Başkan Feyat Asya, Ekim ayı koordinasyon kurulu toplantımızda da belirtmiştik. Muş Belediyesi olarak 2016 yılında Ekim ayına kadar 27 milyonu aşkın bir yatırım yaptık. Bunu yeterli bulmuyoruz. 2017 yılında inşallah daha ağır hamlelerde daha iyi hizmetler sunacağımızı belirtmek isterim. Alt yapı ihalesinde süreç tamamlandı. Bundan sonra kısa bir süre içerisinde yüklenici firma ile sözleşme imzalanmasını imzalanarak yer teslimi yapılmasını bekliyoruz. Kış mevsiminde evrak işlerinin tamamlanması ile baharda ilk kazmayı vurmayı umut ediyoruz. Alt yapı çalışmaları ile birlikte üst yapı çalışmalarımıza da başlayacağız. Özellikle İstasyon Caddesinde örnek bir proje yapmak için kendi alanında tanınmış uzmanlarla görüşüyoruz. İnşallah Muşa yakışır bir proje yapacağız. Bunun yanı sıra Muş için önemli olduğuna inandığımız biir çalışma daha başlatıyoruz. Alaattin Bey Camii, Hacı Şeref Camii, Ulu Camii, Karasu Hamamı, Yıldızlı Han ve Müştak Baba türbesinin su yüzüne çıkarılması noktasında kamulaştırma sürecini başlatıyoruz. Bu çerçevede belediyeye ait Karaova Pasajının tahliye edilmesi için gerekli işlemleri yaptık. Bu duygu ve düşüncelerle 2016 yılında bu başarılı hizmetleri sunmamızda emekleri olan birimlerimizin tüm personellerine teşekkür eder, bu çalışmaların önünü açan meclis üyelerimize şükranlarımı sunar, alınacak kararların ilimizin, bölgemizin ve ülkemizin hayrına vesile olmasını dilerim diye konuştu.

Başkan Asyanın konuşmasının ardından, toplantıya katılan vatandaşların istek ve şikâyetleri dinlendi. Daha sonra meclise havale edilen evraklar görüşüldü.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Adalet Bakanlığı’ndan 22 Bin Personel Alımı

Adalet Bakanlığı, 2025 yılı personel planlaması kapsamında Türkiye genelinde kapsamlı bir istihdam sürecine…

Muş TSO’da dış ticaret eğitimi verildi

Muş Ticaret ve Sanayi Odası Muş’ta ihracat yapan firmalar ile potansiyel ihracatçı firma…

Muş-Sason-Batman Karayolu için önemli gelişme

Muş’un yıllardır gündeminde olan ve ulaşım açısından büyük önem taşıyan Muş-Sason-Batman Karayolu Projesinde…

Eğitim Haberleri

Özel Muş Bilim Teknik Koleji’nden Atletizmde Büyük Başarı

Muş’ta düzenlenen Liseler Arası Atletizm Müsabakaları, Özel Muş Bilim Teknik Koleji öğrencilerinin üstün…

Muş Valisi Çakır Malazgirt’te öğrencileriyle bir araya geldi

Öğrencilere üniversite sınavları öncesinde moral ve motivasyon veren Vali Çakır, geleceğe dair önemli…

Muş’ta Okul Bahçesinde Yaralanan Öğrenciden Sevindirici Haber

Muş’ta bir ilkokulun bahçesinde oynarken çatından düşen buz kütlesinin başına isabet etmesi sonucu…

Kültür Sanat Haberleri

Muş’ta Genç Sesler Yarıştı

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü öncülüğünde, Muş…

Dr. Yunus Soydan’ın ilk şiir kitabı için Muş’ta imza günü düzenlendi

Edebiyat dünyasına yeni bir soluk getirmesi beklenen Dr. Yunus Soydan, ilk şiir kitabı…

Muş Kuşları Ankara’da Kanat Çırptı

Muş’ta yaşayan ve Muş Ovasını ziyaret eden bölgedeki göçmen kuşların resimlerini yapan 50…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri

 
Muş Haber Tanıtım