Skip to main content

Ankara saldırısı açıklaması

Muş Haber Fotoğrafı

 10 Ekim 2015 Ankara garı saldırısının yıldönümü dolayısıyla Muş Belediyesi meydanında bir araya gelen KESK Muş Şubeler Platformu üyeleri, saldırıda hayatını kaybedenleri andı. Saldırıda yaşamını yitirenlerin isimlerinin yer aldığı pankarttın açılmasından sonra KESK Muş Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Kadri Özden, basın metnini okudu.

Özden, yaptığı basın açıklamasında: Bundan tam bir yıl önce ülkenin içinde bulunduğu ağır çatışma, savaş ve baskı ortamından çıkması, diyalog ve müzakereler ile çözüm sürecinin tekrardan başlaması, kalıcı ve anlamlı barışın en kısa zamanda sağlanabilmesi için 10 Ekim 2015 tarihinde Ankarada, KESK, DİSK, TMMOB, TTB kurumlarının çağrısı ve onlarca kurum ve kuruluşun katılımı ile Savaşa İnat Barış Hemen Şimdi şiarıyla Emek, Barış ve Demokrasi mitingi düzenleme kararı alınmıştı.

10 Ekim 2015te Türkiyenin her yerinden barışın bir an önce sağlanmasını isteyen Türk, Kürt, Alevi, Sünni, kadın, emekçi, genç, yaşlı on binlerce insan Ankara Tren Garı önünde toplanmaya başlamıştı. Saatler 10.04ü gösterdiği sırada Cumhuriyet tarihinin en kanlı saldırısı gerçekleştirilmiş, Ankarada on binlerin barış çağrısı bombalar ile karşılık bulmuş, IŞİDin saldırısı sonucunda 102 insanımız yaşamını yitirmiş, 419 insanımız yaralanmıştı. Cumhuriyet tarihinin en kanlı saldırısından sonra iktidar tarafından etkili soruşturma yapılmazken, katliamı lanetlemek için grev ve diğer eylem/etkinlikleri yapan yüzlerce emekçi hakkında soruşturmalar açılıp cezalar verilmişti dedi.

Özden, sözlerini şöyle sürdürdü: Bu kanlı saldırı, çözüm sürecinin durdurulduğu Nisan 2015den itibaren Türkiyede gerilim ve çatışma siyasetinin adım adım yükseltilmesinin; 7 Haziran 2015 seçimi sonrasında iktidarın çoğunluğunu kaybetmesi ile birlikte gelişen şiddet ve savaş politikalarının sonucudur. Ankara Katliamı Ortadoğuda yürütülen mezhepçi siyasetin; Suriye ve Irakta IŞİD, El Nusra gibi El Kaide türevi örgütleri desteklemesinin Türkiye halklarına ödettiği bedeldir. İçerde ve dışarıda savaşa ve şiddete dayalı politikalarının sonucudur.

Barışçıl politikaların hayata geçirilmesi, Türkiye ve Ortadoğu halklarının bugünü ve geleceği açısından acil bir ihtiyaçtır. Barışın sağlanması başta Ankara Katliamında Savaşa inat, Barış hemen şimdi şiarıyla bir araya gelen ve sonsuzluğa uğurladığımız barış şehitlerimiz olmak üzere, bu mücadelede yaşamını yitiren tüm canlarımıza karşı birincil sorumluluğumuz ve görevimizdir. Demokrasi güçleri olarak katliamın sorumlularından mutlaka hesap soracağız, yargılanmalarını sağlayacağız.10 Ekimin üzerinden bir yıl geçti ve ülkemiz maalesef 10 Ekim Emek, Barış ve Demokrasi mitinginde ifade etmek istediğimiz taleplerden daha da uzaklaştı. 10 Ekimde yitirdiğimiz güvercinlerimizi anarken en fazla hatırlamamız ve hatırlatmamız gereken, barış ve kardeşlik özlemlerimizdir. Barış içinde, kardeşçe, özgürce, insanca yaşadığı ve yaşatıldığı bir ülke için mücadele etmek 10 Ekimde yitirdiğimiz güvercinlerimize borcudur. Er yada geç, katiller kaybedecek, emek, barış ve demokrasi kazanacaktır! Emek, Barış ve Demokrasi için yaşasın emekçilerin birliği, yaşasın halkların kardeşliği!. Yapılan basın açıklamasından sonra KESK üyeleri sessiz bir şekilde dağıldı.

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri