Skip to main content

Analiz anketleri devam ediyor

Muş Haber Fotoğrafı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, 2013-2017 Stratejik Planı oluşturmak ve paydaş odaklı ortak, ortak akla dayalı bakışı, sağlamak amacıyla Bakanlıklar, diğer Kamu kurum ve Kuruluşları, Valilikler, Belediyeler, Üniversiteler, Sivil Toplum Kuruluşları ve diğer sektör temsilcileriyle dış paydaşların görüş düşünce ve önerilerini almak amacıyla iç ve dış paydaş analiz anketlerine devam ediliyor.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca 81 ilde, İl Müdürlüklerinde görevli Sosyologlar aracılığıyla yapılan anket çalışmalarıyla bakanlığın misyon ve vizyon belirleme, stratejik amaç hedef ve öncelikleri şekillendirmede etkili olması hedefleniyor.

Bu kapsamda Muş İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğünde görev yapan Sosyolog Gül Cebenin analiz ve anket çalışması yaptığı kaydedildi. Konu ile ilgili olarak İl Müdürlüğünden yapılan yazılı basın açıklaması aşağıya çıkartılmıştır.

Yeni kamu yönetimi anlayışı gereği, geleceğe dair katılımcı bir anlayış içinde stratejik yönetim yaklaşımı benimsenmektedir. Stratejik yönetim kapsamında; ortaya konan yeni zihniyete uygun bir şekilde misyon ve vizyon belirleme, stratejik amaç, hedef ve öncelikleri şekillendirme unsurları vurgulanmaktadır.

Muş İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün stratejik planının başarılı bir şekilde oluşturulması için, durum analizine temel oluşturan katılımcılık anlayışına özen gösterilmiştir. Bu nedenle tüm tarafların etkileşimli faaliyetleri ile toplumun her kesiminin görüşlerinin plana dâhil edilmesi amacıyla paydaş analizi yapılmıştır.

Stratejik Plan çalışmaları kapsamında Müdürlüğümüz faaliyetlerini gerçekleştirilirken kuruluşumuz içinden yer alanlar İç Paydaş (kuruluş çalışanları); kuruluş dışından olup faaliyetlerin yürütülmesi sürecinde işbirliği yapılması gereken temel kurum ve kuruluşlar ile çıktılarından etkilenen hedef kitle Dış paydaş olarak tanımlanmış ve analizleri yapılmıştır. Bu kapsamda belirlenen önemli paydaşlar genel olarak Kurum Personelinin yanı sıra Resmi Kurum ve kuruluşlar, Birlikler, Üreticiler ve Tüketiciler olarak gruplandırılmıştır. Anket analizlerimizin yılsonuna kadar değerlendirilip bu değerlendirmeler kapsamında 2013- 2017 yılları arası Stratejik planlar ve hedefler oluşturulup Bakanlığa sunulması planlanmaktadır.

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri