Türkiye Esnaf Sanatkarları Konfederasyonu Başkan Vekili Burhan Aksak Muş’ta kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve esnafları ziyaret edecek. İki dönemdir Başkan Vekilli görevini yürüten Aksak’ın, esnafın sorun ve sıkıntılarını dinleyerek Genel Başkanlığa bildireceği bildirildi.
Muş Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Orhan Demirtürkoğlu ve Muş Şoförler ve Otomobilciler Cemiyeti Başkanı Kılıç, TESK Genel Başkan Vekili, hemşehrimiz Burhan Aksak’ı en iyi şekilde karşılamak için hazırlık yaptıklarını söylediler. THY’nin Ankara-Muş seferini yapan tarifeli uçakla yarın Muş’a gelecek olan Aksak’ın, Muş’ta bazı ziyaret ve geziler düzenleyeceği kaydedildi.
Muş Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Burhan Aksak, ikinci kez görev aldığı Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkan Vekilliği imkanlarını ilimize kullanacağını ifade etti.
TESK Başkanvekili Burhan Aksak, “geçmişte kıyaslandığında ekonomide kımıldamanın olduğunu gidişatın olumlu neticeler verdiğini hepimiz görüyr, fark ediyoruz. Tabii ki esnafımızın sorunları, sıkıntıları var. Önemli olan bu sorunların doğru tespiti ve uygulanacak çözüm yollarıdır. TESK olarak esnaf ve sanatkârlar odaları birlikleri tarafından gelen her türlü sorun ve çözüm yolunu, gerekli kamu, kurum ve kuruluşları ile paylaşarak çözümler aramaktayız. Küresel krizin kapımızda olduğu ve esnafımızı etkilediği bu günlerde, esnafımızın nakit sıkıntısı ve iş hacmindeki gerilemenin farkındayız. Bu sıkışıklığın aşılmasını esnafımıza yapılan uygun kredi ve hibe programlarında görmekteyiz. Bu konudaki çalışmalarımız sürmektedir. Umuyorum ki önümüzdeki günler esnaf ve sanatkârlarımızın için aydınlık ve güzel geçecektir” dedi. Muş`un Sesi Gazetesi


