Skip to main content

AKP süreyi uzattı

Muş Haber Fotoğrafı

Adalet ve Kalkınma Partisinden aday adayı olmak isteyenlerin 19 Aralık’a kadar başvuruda bulunmaları gerektiğini açıklayan genel merkez bu süreyi ay sonuna kadar uzattı. Muş’ta AK Parti’den belediye başkan aday adaylığı için şu ana kadar 2 kişinin resmi olarak başvuruda bulunduğu kaydedildi.

29 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler için hazırlıklarını sürdüren iktidar partisi daha önce 19 Aralık’a kadar başvuruları kabul edeceğini açıklamıştı. 2004 yılındaki seçimlerde yoğun başvurunun yaşandığı AKP’de 2009 yerel seçimleri için müracaatların çok kısıtlı olduğu görüldü.

28 Mart 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde AK Parti’den 21 belediye başkan aday adayı olduğu kaydedilirken, 29 Mart 2009 yerel seçimleri için ise şu ana kadar sadece 2 belediye başkan aday adayının başvuruda bulunduğu belirtildi. Kulislerde birkaç aday adayının daha çıkacağı yönünde söylentiler konuşuluyor.
Şu ana kadar AK Parti’den Belediye Başkan aday adayı olduklarını açıklayan ve resmi başvurularını yapan Fadıl Tunç ile Musa Şimşek’in yanı sıra Necmettin Dede ve Fahri Yazıcı’nın da başvuruda bulunacakları konuşuluyor.

19 Aralık’ta müracaatları tamamlamayı düşünen AK Parti’nin 2004 yılındaki ilgiyi görmediği için müracaatları 31 Aralık’a kadar uzattığı siyasi kulislerde konuşuluyor.
AK Parti Belediye Başkan aday adaylığı için başvuruda bulunan Fadıl Tunç ve Musa Şimşek’in yapmış olduğu açıklamalarda alıntılar alınarak aşağıya çıkartılmıştır.
FADIL TUNÇ

AKP’nin yaptığı başarılı çalışmalar ve hizmetlerin olduğunu söyleyen Tunç, “Muş’a hizmet etmek için çıktığım yolun doğruluğundan kesinlikle şüphem yok. Hizmet için çıktığımız bu yolda önümüzü aydınlatacak bir ışığa ihtiyaç duyuyorduk. Bu ışığında AKP’de olduğunu görerek AKP kervanına katıldım. AKP çatısı altında Muş’umuza, ilimize ve hemşerilerime hizmet etmeyi kendime hedef olarak belirledim. Bu süreci de kamudaki görevimden istifa ederek başlattım. Bugünde AKP Muş İl Teşkilatı’na gelerek resmen aday adayı olmak için müracaatta bulundum. Bu yolda Allah bizimle beraber olsun. Allah bizleri utandırmasın” dedi.

AKP’ye yeni katılımların olup olmayacağı yönündeki sorulara da, “İleri ki dönemlerde AKP’ye büyük çaplı geçişlerin olacağını hep birlikte göreceğiz. Muş’ta yetişip büyüyen kardeşinizle birlikte AKP’ye yapılacak geçişlere hep birlikte şahit olacağız. Bu geçişlerle birlikte AKP’nin gücüne güç katılacak ve AKP’ye yerel seçimlerde taze kan gelmiş olacak” dedi.

MUSA ŞİMŞEK
Parti binasında resmi başvurusunu yaptıktan sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Musa Şimşek, “1976 yılında başladığım öğretmenliğe sırasıyla Merkez Alican ve Yazla Köyü İlkokullarında çalıştım. 1978-1984 yıllarında Merkez Soğucak Köyü İlkokulu Müdürlüğü ve Öğretmenliğini yaptım. 1984 yılında Merkez Yavuz Selim İlkokulu’na Öğretmen olarak atandım. Aynı okulda çalışırken 1987-1989 yıllarında Muş Gençlik Merkezi kurucu Müdürlüğü yaptım. Bu görevimin yanında Muş Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür Şube Müdür Vekilliği yaptım. 1987-1989 yıllarında Eğitim Fakültesi Önlisans Bölümünü tamamladım. 1994-1999 yılları arasında Muş Eğitim Bir-Sen sendikasının teşkilatlanması ve kurucu başkanlığını yaptım. Aynı yıllarda Sendikanın bölgede kuruluş çalışmalarına katıldım. Memur-Sen Konfederasyonunun Kurucu ve Merkez seçici kurul üyeliğinde bulundum. 2002 yılında öğretmenlikten emekli oldum” dedi.

 Muşun Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri