Skip to main content

AKP; Muş’ta, düğmeye bastı…

Muş Haber Fotoğrafı


İl Başkanları’nın geçen pazar yapılan toplantısında “Bazı teşkilatlardan pis kokular geliyor. Bundan sonra eskisi kadar toleranslı olmayacağız. En küçük şaibede bile gözünüzün yaşına bakmam” diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ilk operasyonunu Muş’ta gerçekleştirdi. İldeki deprem konutları, içme suyu ve okul inşaatları gibi devlet ihalelerinin önemli bir bölümünün teşkilatta görevli isimler veya akrabaları tarafından alındığını tespit eden AKP yönetimi, teşkilatın gözünün yaşına bakmadı. Muş İl Başkanı Aydın Öncel ve 4 il yöneticisine önceki gün görevden el çektirildi. Bu operasyonun, AKP Muş milletvekillerinin akrabalarının ildeki 10 milyon YTL’yi aşan devlet ihalelerini eşe dosta paylaştırdığı iddialarının ayyuka çıkmasından kaynaklandığı öğrenildi. Sırada diğer şaibeli teşkilatlar var. Erdoğan’ın talimatı ile daha önce de Çorum ve Elbistan teşkilatları istifa ettirilmişti. Teşkilat operasyonlarının bundan sonra devam etmesi bekleniyor.

10 MİLYON YTL’LİK İHALE EŞE DOSTA

Başbakan Erdoğan’ın, milletvekillerine ve il başkanlarına, “asla akrabalarınızı teşkilatlara yerleştirmeyin” uyarısına rağmen Muş Milletvekili Medeni Yılmaz’ın Ağabeyi Haşim Yılmaz, İl Genel Meclisi Grup Başkanı oldu. Muş’ta 2005 yılında yapılan ihalelerin toplam değerinin 10 milyon YTL’den fazla olduğu ve ihaleleri teşkilata yakın müteahhitlerin aldığı ifade edildi.

Muş Merkez İlçe Başkanı İlhan Kesik’in de deprem konutu ihalesi ve deprem güçlendirme işleri aldığı iddiaları, il teşkilatının görevden alınmasında fitili ateşledi. Muş İl Başkanı Aydın Öncel ve 4 yönetici ile yolların ayrılmasında, ildeki TEDAŞ, deprem konutları, DSİ içme suyu ihalelerinin yüzde 3-4’lük kırımlarla teşkilatla bağları olan bazı müteahhitler tarafından gerçekleştirildiği iddialarının etkili olduğu ifade edildi. Öncel’in ihalelerde adı geçmemesine rağmen, ihale takip eden isimleri parti yönetimine almasının, görevden alınmasına yol açtığı öne sürüldü. Öncel ile birlikte Gençlik Kolları Başkanı Abdurrahman Olcay’ın da görevden alınması dikkat çekti.

YAZICI MÜDAHALE ETTİ

Operasyonda milletvekilleri ile ihaleleri alan parti yöneticileri arasında bağlantılar ve akrabalık ilişkisi de tespit edildi. Bu nedenle Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Muş milletvekilleri Sabahattin Yıldız, Seracettin Karayağız ve Medeni Yılmaz’ı partiye çağırarak dinledi. AKP’nin yaptığı araştırmalara göre, Muş Milletvekili Medeni Yılmaz’ın abisi Haşim Yılmaz’ın İl Genel Meclisi Grup Başkanı olarak ihalelerde adı geçiyor. Yine eski TEDAŞ Müdürü Mahsum Yılmaz’ın adı bu ilişkiler içinde anılıyor. Milletvekili Medeni Yılmaz’ın kardeşi olan Mahsum Yılmaz ve amcaoğlu Şahin Yılmaz’la ilgili olarak AKP Genel Merkezi’ne çok sayıda ihbar geldiği öğrenildi. Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, bundan sonra da her duyumun üzerine anında gideceklerini belirterek, “Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağımızı söyledik. Bundan sonra da bakmayacağız” dedi.

Vekiller şaibe altında

MUŞ AKP’de tasfiyeye yol açan iddialar partili milletvekillerini de şaibe altında bıraktı. AKP Muş Milletvekili Seracettin Karayağız ile müteahhitler Sadullah Özbek ve Mehmet Kaştaş arasında bir bağlantı olduğu bilgileri, Genel Merkez’e ulaştırılan bilgiler arasında yer aldı.


Sadullah Özbek’e, Özbek İnşaat adına Elmabulak İçme Suyu Projesi’nde keşif bedelinin üç katı ödeme yapıldığı öne sürüldü. AKP teşkilatında görevi olmamasına rağmen Muş Milletvekili Sabahattin Yıldız’a yakın olduğu belirtilen Servet Geleboğlu’nun da davetiye usulü işler aldığı gündeme getirildi. Muş Köye Hizmet Birliği’nin yaptığı 28 projenin birçoğunda milletvekillerine yakın isimlerin adı geçiyor. 

KARİZMAMIZI ÇİZENİ ÇİZERİZ


AKP’NİN Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkanı Hayati Yazıcı, Muş operasyonunu şöyle değerlendirdi: “Karizmamızı çizenin, karizmasını çizeriz dedik. Muş’ta birtakım yolsuzluk iddiaları vardı. Biz şaibeye bile tahammülümüz olmadığını ifade ettik; şimdi bunun gereğini yapıyoruz. En küçük bir şaibede bile kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız. AKP başından beri bu çizgide oldu. Kirli insanları aranıza almayın diye teşkilatlarımızı sürekli uyarıyoruz. Uyarmakla kalmıyor, gereğini de yapıyoruz. Bundan sonra da her duyumun üzerine gideceğiz. Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağımızı söyledik. Bundan sonra da bakmayacağız. Bizi diğer partilerden ayıran belirgin özellik bu.” Kaynak: Akşam Gazetesi

NULL

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri