Mart 2014te yapılacak olan yerel seçimler için hazırlıklarını sürdüren AK Parti Muş Belediye Başkan Adayı olarak Feyat Asyayı belirledi. Dün Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen programdan sonra gazetemize açıklamalarda bulunan AK Parti Muş Milletvekilleri Faruk Işık ve Muzaffer Çakar, AK Parti İl Başkanı Halis Saltık, Belediye Başkanı Necmettin Dede ve Belediye Başkan Adayı Feyat Asya hayırlı olsun temennisinde bulundular.
Pazartesi gününe kadar Muşta aday tanıtım toplantısının düzenlenmesi beklenirken, programa en az bir bakanın da katılması için partililerin çaba sarf ettiği kaydedildi.
AK Parti Muş Belediye Başkan Adayının belirlenmesinden sonra gazetemize açıklamalarda bulunan AK Işık, halkın desteği ile büyük bir oy oranı ile seçimi kazanmak istediklerini söyledi. Çakar, anket ve temayül yoklamasında öne çıkan bir adaya görev verildiğini ve bundan sonra canla başla çalışmak zorunda olduklarını söyledi.
İl Başkanı Halis Saltık ise, küskünlüklerin, dargınlıkların olmaması dileklerinde bulunarak, kısa sürede ilçe ve belde belediye başkan adaylarını belirleyeceklerini söyledi.
ADAY TANITIM PROGRAMI DÜZENLENECEK
AK Parti Belediye Başkan Adayının belirlenmesinden sonra görüşlerini aldığımız milletvekilleri, il başkanı, belediye başkan adayı halkın desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi.
Belediye Başkan Adayı Feyat Asya, ortak akıl ile istişare ile hizmet yoluna çıktıklarını söyledi. Asya, AK Parti İl Başkanlığına, Kadın Kollarına, Gençlik Kollarına, meclis üyelerine ve basın mensuplarına teşekkür ettiğini belirterek, Hizmet için bu yola çıktık. Ortak akıl ile ideal bir Muş için yola çıktık. Her işimizi dinimizin emri olan istişare ile çözeceğiz. Sivil toplum kuruluşlarımızla, valilik, üniversite gibi kurumlarla diyalog içerisinde olacağız. Halkımızla birlikte başbakanımızın teveccühüne layık olacağız dedi.
Yarın (bugün) Ankaraya geçeceklerini ve burada bir takım görüşmelerde bulunacaklarını belirten Asya, Sayın Milletvekillerimiz ile birlikte Ankarada bazı bakanlarımızı ziyaret edeceğiz. Öncelikle hemşehrimiz Zafer Çağlayanla bir araya geleceğiz. En geç Pazartesi gününe kadar Muşta bir aday tanıtım programı düzenleyeceğiz. Bu programa en az bir bakanın katılması için görüşmelerimizi sürdüreceğiz dedi.
ADAY ADAYLARIMIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİDİR
Belediye Başkan Adayı Feyat Asyanın adının açıklanmasından sonra gazetemize açıklamalarda bulunan Işık, Muşumuza hayırlı olsun. 12 aday adayımız yarıştı. Demokratik bir ortamda mücadele edildi. Aday adaylarımızın hepsi bizim için değerlidir. Ama bir arkadaşımıza nasip oldu. Bu çerçevede Muşun geleceği ile ilgili olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Halkımızla en güzel çalışmayı gerçekleştireceği dedi.
Halkın güzel hayallerini gerçekleştirmeyi arzuladıklarını belirten Işık, Halk için hak adına çalışmak bizim değerlerimizdir. Hizmetin en iyisini yerel yönetimden sürdürmeyi hedefliyoruz. Belediyecilik adına en iyisini yapma gayreti içerisinde olacağız. Halkın güzel hayallerini, fikirlerini, bizim yörüngemizde sunmaya gayret edeceğiz. Ortak akıl ve ortak iradeyle insanlarımızın göstereceği yolda ilerlemeye çalışacağız. Herkes bilsin ki, Muşun her bir bireyi bizim için değerdir. Gerek merkezi hükümetin hizmeti noktasında gerekse de yerel yönetimlerin hizmeti noktasında bizim için en önemli görev bu hizmetleri götürmektir dedi.
800 MİLYON TL YATIRIM
2,5 yıllık milletvekilliği döneminde Muşa 800 milyon TL yatırım getirdiğinin altını çizen Işık, Muşumuz hizmetlerin en güzelini hak ediyor. 2,5 yıllık milletvekilliği süreci içerisinde hizmetlerin en iyisini getirme noktasında bütün enerjimizi sarf ettik. İlk yılımızı planlama ile ikinci yılımızı da hizmete yönelik çalışmalarla bunu sürdürmeyi başarabildik. Zaman zaman basınla da paylaştığım şekli ile 2013 yılında yaklaşık 800 milyon TL yatırım Muşa getirdik. Alparslan II Barajının faaliyete girmesi ile 90 hektarlık alanın sulanması ile yatırım miktarının 2,5 milyar TLyi bulan bir yatırım hedefimizdir diye konuştu.
Işık konuşmasında ayrıca şunları söyledi: Belediyecilik hizmetleri noktasında da aynı ortak akıl ile kanaat önderleri, halkımızın değerli eşraflarının bizi yönlendirmesi ile gördüğümüz eksiklikleri giderme konusunda harekete geçeceğiz. Öncelikle acil olan konuları gündeme alacağız. Yeni modern ve yaşanılabilir bir Muş kenti oluşturma konusunda enerjimizi sarf edeceğiz. Halkımızın duasına muhtacız. Daima bize dualarını sunsunlar, bizleri dualarından mahrum bırakmasınlar. Bizler Muş halkının hizmetkarıyız. Allah bizleri halkımıza karşı mahcup eylemesin, Başbakanımıza ve partimize layık olarak büyük bir oy oranı ile belediye mazbatamızı almış olacağız. Bu çerçevede bizi yalnız bırakmayan yerel basınımıza da teşekkür ediyoruz.
BİZE DÜŞEN CANLA BAŞLA ÇALIŞMAKTIR
AK Parti Muş Milletvekili Muzaffer Çakar ise, memleketimiz için inşallah iyi olur. Birbirinden değerli 12 kardeşimiz aday oldu. Anketler ve temayül yoklamasından öne çıkan bir kardeşimize bu görev verildi. Bundan sonra bize düşen 12 kardeşimiz ile bu görevi alan adayımıza canla başla çalışmaktır. Vazifemizi yaparak halkımıza en iyi hizmeti sunmak istiyoruz dedi.
AK Parti Muş İl Başkanı Halis Saltık da Muşa hayırlı olsun dileklerini iletti. Saltık, bu süreci bizimle beraber paylaşan herkese teşekküre diyoruz. İnşallah Muşumuz için hayırlı olur. Burada bizimle beraber aynı platformda bulunan Belediye Başkanımız Necmettin Dedeye de ayrıca teşekkür ediyorum. İnşallah Feyat Asya kardeşimizde başarılı olur. 2 dönemdir elimizde olan Belediyeyi bu kez almak istiyoruz. İnşallah dargınlık ve küskünlük olmayacak. Bulanık ve Malazgirti de bu dönem almak istiyoruz. Herkese hayırlı ve uğurlu olsun dedi.
Muş Manşet Gazetesi


