Başsavcı Süzer, birlik ve beraberliğin artması için bu tür programların etkili olduğunu ifade etti
Muş Adliye Sarayında görev yapan personel düzenlenen dayanışma gecesinde bir araya geldiler. Eski öğretmen evinde düzenlenen gecede personel stres atarak dinlendi. Nezih bir mekanda bir araya gelen çalışanlar müzik eşliğinde halay çekti.
Eski öğretmen evinde düzenlenen dayanışma gecesine Cumhuriyet Başsavcısı Feridun Süzer, Ağır Ceza Reisi İbrahim İlhan, Muş Avukatlar Barosu Başkanı Sabahattin Göçmen, hakimler, savcılar, avukatlar ve personel katıldı.
Ağır Ceza Mahkemesi Yazı İşleri Müdürü Metin Eşin, Cumhuriyet Başsavcısı Yazı İşleri Müdürü Müslüm Adanur ve İnfaz Katibi Olcay Has’ın girişimleri sonucu düzenlenen dayanışma gecesinin açılış konuşmasını yapan Adliye çalışanlarından Umut Köse, “kurum içi dayanışma, paylaşma, iletişimi artırma adına düzenlediğimiz bu etkinliğe teşriflerinizden dolayı arkadaşlarım adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Köse konuşmasında daha sonra şunları söyledi: “taşıdığımız kurumsal kimlik özellikle kendimize ve dış dünyaya güven telkin etmeyi gerektirmekte olup, sorumluluk alanımızı bu düşünceden harekede ortaya koyma kanaatini taşımaktayız. Bir devlet memuru çalışan olmanın ötensinde insani hislerin böyle nezih ortamlarda dile getirilmesi önemlidir. Bununla beraber yoğun iş hayatının getirdiği sıkıntı ve motivasyon eksikliğinin aynı çalışma koşullarını paylaşan bireylerin bir araya gelerek empati kurmaları, görüş alışverişinde bulunmaları birbirlerini anlamalarıyla giderileceğini düşünüyoruz. Göze çarpmayan, fark edilmeyen sorunların, düşüncelerin ancak resmi olmayan insani paylaşımların, tabii çevrelerde daha rahat ifade edileceğini dile getirmek mümkündür. Bütün bu kanaatlerin saygıdeğer amirlerimiz tarafından anlayışla karşılanacağı noktasında mutabıkız. Konuşmamı burada noktalarken, bu anlamlı birlikteliğin daha da geliştirilerek Önümüzdeki yıllarda da bugün olduğu gibi 21 Nisan tarihinde sürdürüleceğine inanıyoruz”.
Yaklaşık 2 yıldır Muş’ta görev yaptığını ve ilk defa böyle bir organizasyonun olduğunu kaydeden Cumhuriyet Başsavcısı Feridun Süzer geceyi düzenleyenlere teşekkür etti. Her şeyin bir ilki olduğunu hatırlatan Süzer, bunun da bir ilk olduğunu ve devamının olmasını temenni etti.
Dayanışma gecesinin eksikliklerinin olabileceğine ancak bunların telafi edilebileceğini ima eden Başsavcı Süzer, bir sonraki programların daha az eksiklikle icra edilmesini arzu ettiğini ifade etti. Bu tür gecelerin sayısı arttıkça dayanışmanın daha iyi noktalara ulaşacağını da ifade eden Süzer, programı düzenleyenlere bir kez daha teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.
Muş Avukatlar Barosu Sabahattin Göçmen Adliye çalışanlarının düzenlediği programda bir araya gelmekten mutlu olduğunu ifade ederek, Adliye’nin hijyenik görünümü ve saygın olmasında çalışanların büyük bir emeği olduğunu ifade etti. Göçmen, hakim ve savcıların gösterdiği performans sayesinde kurumu daha iyi günlere sevk edeceğini söyledi.
Dayanışma programı müzik dinletisi ve halaylarla sona erdi. Muş`un Sesi Gazetesi


