Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş ise, ABD güçlerinin tek işinin Müslümanları birbirine kırdırmak olduğunu öne sürerek, “Bakınız işte canlı örneği duruyor karşımızda.
Suriye’de Müslüman kardeşlerimiz hep birbirine kırdırılıyor” dedi. Saadet Partisi İl Divan Kurulu Toplantısı yapıldı. Toplantıya Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyeleri Mustafa İriş ve Muhittin Aytunç katıldı. SP İl Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen Divan Kurulu Toplantısında konuşan Genel İdare Kurulu Üyesi Muhittin Aytunç, “Yolumuz Erbakan’ın yoludur derken samimi davranacağını umuyoruz, gönlümüzden böyle geçiyor. Ama bir takım sorularda beynimize şimşek gibi çakıyor. Örneğin, 22 İslam ülkesinin sınırlarını değiştirecek olan BOP Eş Başkanlığı görevini Sayın Başbakana kim verdi? Bu projeyi kim yaptı?” diye sordu. Konuşmasında Bugün Müslümanların sahip olduğu İslam Medeniyetini, ahlaken, hukuken, sosyal ve ekonomik olarak Batı Medeniyeti ile temel kriterler bakımından bir medeniyet mukayesesi yapan Genel İdare Kurulu Üyesi Muhittin Aytunç, Batı medeniyeti ve Avrupa’nın peşinden koşan Müslümanları ise şöyle uyardı: “Ne olur kendi değerinizi fark ediniz. Tüm insanlık, sizin elinizdeki reçeteyi beklerken, siz o reçeteden habersiz bir şekilde, tüm insanlığı ezen, sizi sömüren Batı sistemine, kendi celladına hayran olanlar gibi nasıl hayranlık duyarsınız?”
MÜSLÜMANLAR KIRILIYOR Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş ise, ABD güçlerinin tek işinin Müslümanları birbirine kırdırmak olduğunu öne sürerek, “Bakınız işte canlı örneği duruyor karşımızda. Suriye’de Müslüman kardeşlerimiz hep birbirine kırdırılıyor” dedi. İriş, yaptığı açıklamada Saadet Partisi üst yönetiminin katıldığı ve 1 ayda tüm yurdu gezmenin amaçlandığı program dahilinde Muş’u ziyaret ettiklerini belirterek, “Etkinliğin amacı yaklaşan yerel seçimler öncesinde ülke genelindeki tüm ilçe ve il örgütlerimizin çalışmalarını incelemek. Bizde bu görev kapsamında geldik, il genelindeki incelemelerimizi tamamladık” dedi. Saadet Partisi olarak her zaman doğrudan yana olduklarını söyleyen İriş, “Önümüzde her zaman iki yol oldu. İlki yalan yanlış yolu diğeri de doğruluk yolu. Biz parti olarak her zaman doğruluk yolunu seçtik. İyi ki de seçmişiz. Belki bu doğruluk yolunda olduğumuz için başımıza çok işler geldi ama biz bu yolda yürümekten memnunuz elhamdülillah” diye konuştu. ABD güçlerinin müslümanı müslümana kıydırdığını söyleyen İriş, şöyle devam etti:ç “Biz hep söylemiştik. ABD güçlerinin tek işi Müslümanları birbirine kırdırmak. Bakınız işte canlı örneği duruyor karşımızda. Suriye’de Müslüman kardeşlerimiz hep birbirine kırdırılıyor. Bu işe sessiz kalmamamız lazım. Biz en baştan söylemiştik bu olayların olacağını ta 2002 yılında dönemin ABD Dışişleri Bakanı Condelezza Rice Ortadoğu’daki 26 ülkenin sınırları değişecek demişti. İşte bakınız bugün ülkelerin halini siz görün. Nasıl planlı bir oyun oynanıyor hep birlikte izliyoruz.”
Şark Telgraf Gazetesi


