Skip to main content

4 ayda 485 kaçak su olayı

Muş Haber Fotoğrafı

Belediye Başkanı Necmettin Dede gazetemizi ziyaret etti. Başkan Dede, Belediye ekiplerince, son 4 ayda, kaçak su kullanan 485 olay tespit edildiğini ifade etti. Kaçak su kullananlar tespit edildikten sonra, haklarında işlem başlatıldı. Belediye Başkanı Necmettin Dede, kaçak su kullanımına müsamaha göstermeyeceklerini bir kez daha dile getirdi. Belediye Başkanı Necmettin Dede, Muratpaşa Mahallesinde insanlar su bulamazken, bağlarda insanların bahçelerini içme suyu ile suladıklarını söyleyerek tepkisini dile getirdi. Başkan Dede: “İlimizde maalesef kaçak su kullanıcıları bulunmakta. Kimisi tarlalarını şehir şebeke suyu ile sularken, kimileri su saati olmadan, evlerinin su ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorlar.

Geçen yıl, kaçak su kullananlara karşı bir ekip oluşturmuştuk. Bu yıl da ekibimiz çalışmalarına devam ediyor. Bazen, resmi kurumlarda bile kaçak su kullanımına rastlamaktayız. Tabiî ki bunlar da bizleri üzüyor. Kaçak su kullananlara karşı asla müsamahamız olamaz. Bu su bütün toplumun ortak kullanımındadır. Kaçak su kullananlar unutmamalıdırlar ki, bu suyu kullanırken, bütün halkından cebinden çalmaktadırlar. Kaçak su kullananları, vatandaşlarımız ihbar etmelidirler. Çünkü kullanılan her metre küp su, bütün toplumun cebinden çıkmaktadır. Herkes kendi menfaati için bunları bize bildirmelidirler. Her kim olursa olsun, kaçak su kullanana asla taviz vermeyeceğiz” dedi.
 
“TASARRUFLU KULLANILMIYOR”
Sabahın erken saatlerinde, birçok esnafın, dükkanının önünü, hatta bir sokağın tümünü, şehir şebeke suyu ile yıkadıkları görülüyor. Bu manzarayı gören vatandaşlar, bu suyun bu kadar cömertçe ve üstelik dükkan önü ve sokağın sulanması için harcanmaması gerektiğini söyleyerek, suyu bu şekilde israf edenler hakkında, Belediyenin cezai işlem uygulaması gerektiğine dikkat çektiler. Daha çok sabah saatlerinde yaşanan bu görüntüler, çoğu vatandaşın tepkisini çekiyor.
 
DEDE “SUYU BOŞA HARCAMAYIN”
Belediye Başkanı Necmettin Dede, içme suyunun boşa harcanmamasını, içme suyu ile bağ, bahçe, bostan sulanmamasını, esnafın suyu tasarruflu kullanmasını, vatandaşın bir ay tasarrufa gitmesini istedi. Belediye Başkanı Necmettin Dede, bağ bahçe, bostan sulanmasından, esnafın dükkanının önünü göle çevirecek kadar sulamasından ve mevsim şartlarından dolayı suyun azalmasından ötürü, su kısıntısına gittiklerini söyleyerek, halktan duyarlılık beklediğini ifade etti. Vatandaşın bir ay daha dişini sıkmasını ve suda tasarrufa gitmesini isteyen Başkan Dede, suyun boş yere harcanmaması yönünde uyarılarda bulundu.
 
“HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI”
Ramazan ayında olunması ve havaların da sıcak olmasından dolayı, halkın su sıkıntısı yaşamasını istemediğini belirten, Belediye Başkanı Necmettin Dede, herkesin üzerine düşeni yapmasını istedi. Dede: “Ramazan ayındayız, havalar da sıcak, haliyle halkın da su ihtiyacı daha fazla olmaktadır. Ancak, bu konuda vatandaşlar duyarlı olmalı, içme suyu ile bahçelerini, bostanlarını sulamamalı, esnaf da dükkanının önünü içme suyu ile sulamamalıdır. Bütün bunlara dikkat edilirse, su sıkıntısı en asgari düzeye inecektir. Burada, su sıkıntısının yaşanacağı süre bir ay kadardır. Bir ay suyu azami ölçüde tasarruflu kullanırsak, çekilen sıkıntı da o kadar azalacaktır. Ben bu konuda vatandaşları duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi. Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri