Skip to main content

33 Genç 33 Şehit Anıtında.

Muş Haber Fotoğrafı

15 yıl önce Bingöl’de şehit edilen ve geçen yıl yapılan 33 Şehit Anıtını ziyaret eden Genç Birikim Derneği üyesi 33 genç Mehmetçiklerin anıtına karanfil bıraktı. Gençlik Haftası dolayısıyla Muş Genç Birikim Derneği Yönetim Kurulu ve Üyeleri Bingöl’de 24 Mayıs 1993’te Şehit edilen 33 Mehmetçik Anıtını ziyaret ederek karanfil bıraktılar.
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı haftası dolayısı ile Muş Genç Birikim Derneği Yönetim Kurulu ve Üyeleri Bingöl’de 24 Mayıs 1993’te birliklerine giderken teröristler tarafından silahsız ve savunmasız olarak Şehit edilen 33 Mehmetçik Anıtını ziyaret ederek karanfil bıraktılar. 33 Şehit Er’in Anıtını gezen Muş’lu gençler duygulu anlar yaşadı.

24 Mayıs 1993 tarihinde silahsız ve savunması olarak Şehit edilen erlerin acısını unutamadıklarını ifade eden Genç Birikim Derneği Başkanı Salih Yüce, olayın yaşandığı günden sonra zihinlerde çok ciddi anlamda yer aldığını söyledi.

33 genç ile birlikte 33 Şehit Anıtını ziyaret eden Genç Birikim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Salih Yüce burada yaptığı konuşmasında “Muş’tan 33 gencimizle birlikte gelip burada 33 şehidimizi ziyaret ettik. Bu gün burada gençlerimizle, gençlik haftası dolaysıyla buradayız. İlk defa bu anıtımıza geliyoruz. Biz bunu bir gelenek haline getirip her gençlik haftasında Muş’lu gençlerimizle buraya gelip şehitlerimizi anacağız. Bu olayı zihinlerimizde, kalbimizden çıkarmayacağız. Gençlerimize de teşekkür ediyoruz. Biz savunmasız ve silahsız olarak şehit edilen 33 Mehmetçiğimizin Anıtını ziyaret edeceğimizi söylediğimizde Muş’taki bütün gençler gelmek istedi. Ama biz bunu anlamlı kılmak için 33 gencimizi getirdik. Bugün 33 genç geldi, ama inanıyoruz ki yarın veya diğer günlerde 33 gencimizin sayısı 333 de olur, 3 bin 33 de olur. Biz burayı 33 Şehit Er’imizin evi olarak kabul edip Anıtlarını sürekli ziyaret edeceğiz.

Bingöl’de 24 Mayıs 1993’te birliklerine giderken teröristler tarafından silahsız ve savunmasız olarak Şehit edilen 33 Mehmetçik Er’in acısını çok derinden yaşadıklarını ifade eden Muş Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz, Muş’lu gençler tarafından sürekli ziyaret edileceklerini söyledi. Solmaz, 33 Şehit Er’in temsilcisi olarak katılan 33 gence yaptığı konuşmasında “Bu Şehitlerimizin anneleri, babaları değişikte olsa onlarda Türk Milletinin evlatladır. Onların vatanları, dilleri değişikte olsa yine Türk Milletinin evlatladır. Biz Muşlu olarak bu acıyı çok derinden yaşadık. Bizim kalbimizde, aklımızda bu anıt sürekli kalacak ve bizim bu gelişimiz ilklerde kalmayacaktır” dedi.

Şehit edilen 33 Er’in olayını anlatan Mehmetçik, katılımcı gençlerin tüylerini diken diken etti. Mehmetçik, “Mendo köprüsünde, teröristlerin orada yolu kesmesi neticesinde 50 kişilik grup doğudan ve yine 50 kişilik grupta batıdan olmak üzere oradaki terörist grubu da 33 askerimizi alıp Çevre Pınar köyüne götürüyorlar. Oradan da yaya intikalle ilerde bulunan Gökçe Tepe Köyüne getiriyorlar. Gökçe Tepe Köyünün karşısındaki saplan da Şehit ediyorlar. Anıtımızdaki bayrak direği 33 metre boyunda 33 şehidimizi anımsatıyor” dedi.

 Muşun Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

İçişleri Bakanlığı Muş’a Personel Alıyor

İçişleri Bakanlığı çeşitli illerde görevlendirilmek üzere 1608 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular…

OGM personel alımı

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde Orman Genel Müdürlüğü tarafından Orman mühendisi, Orman muhafaza…

Eğitim Haberleri

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

“İlimizde Millî Eğitim Bakanlığı’nın Düzenlediği Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi” Millî Eğitim…

Muşlu Öğrenciler Proje Yarışmasında Bölge Birincisi Oldu

Muş’taki ortaokul öğrencileri, bilimsel çalışmalarıyla büyük bir başarıya imza attı. TÜBİTAK 2204-B Ortaokul…

Alpaslan Üniversitesi’nde TÜBİTAK Projesi Heyecanı

“TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023/2 Dönemi Bilimsel Değerlendirme Sonuçları…

Kültür Sanat Haberleri

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Atık Kartonlarla işlediği resimlerin sergisini açtı

Dekoratif El Sanatları Öğretmeni Mükerrem Sur tarafından atıl durumdaki kartonlardan hazırlanan resim ve…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri