Skip to main content

301 şehide 301 yasin

Muş Haber Fotoğrafı

Semerkand Vakfı Muş İl Başkanlığının organizasyonuyla Manisa’nın Soma ilçesindeki maden kazasında hayatını kaybeden 301 maden işçisinin ruhuna 301 Yasin-i Şerif ve mevlit okunarak, hatimler çıkarıldı.

Türkiye’yi yasa boğan maden faciasının ardından ülkenin her tarafından yapılan maddi ve manevi destekler devam ediyor. Bu kapsamda Semerkand Vakfı’nın Muş’taki temsilcileri anlamlı bir çalışmaya imza attılar.

Yeni Camii de düzenlenen programa katılan İl Müftüsü Recep Uzun yaptığı konuşmada, Soma’da hakkın rahmetine kavuşan yüzü kara ama gönülleri ak olan kardeşlerimiz için çok anlamlı bir çalışma yapılmış. Nasıl ki bir binanın doğu ile batı cephesinde bulunan duvarları birbirlerine olan desteği ile ayakta durup anlam kazanıyorsa, biz de Soma’da yaşanan acıyı paylaşarak, maddi ve manevi desteklerde bulunmamız gerekiyor. Her şeyden önce Hz. Âdem’den gelen bir kardeşlik bağımız var. Yüce Allah vefat eden mümin kardeşlerimiz için okutulan mevlit ve hatimleri kabul buyursun. Bu organizasyonda emeği geçenlerden de Allah razı olsun dedi.

Müminlerin kardeş olduğunun Kur’an-ı Kerim de geçtiğini söyleyen Semerkand Vakfı Muş İl Başkanı Fedli Ekici de yaptığı konuşmada, Peygamber efendimiz, müminler bir binanın tuğlaları gibi birbirlerine sımsıkı bağlıdırlar ve müminler bir vücudun azaları gibidirler diyor. Vücudun herhangi bir azasında yaşanan bir sıkıntı nasıl diğer azalarca hissediliyorsa, bizde somadaki kardeşlerimizin acısını hissederek yaşıyoruz. Allah’tan o kardeşlerimizin şehadet mertebesiyle şereflenmesini diliyoruz diye konuştu.

Yaşanan bu acıya Semerkand Vakfı olarak manen bir destek vermek için böyle bir program yaptıklarını kaydeden Ekici, Birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi göstermek adına hocalarımız ve arkadaşlarımızla beraber okumuş olduğumuz hatimleri bu mübarek kardeşlerimizin ruhlarına hediye ettik. Yaptığımız bu çalışmanın maddi olarak bir değeri olmayabilir ancak maneviyattaki değerinin büyüklüğüne inancımız tamdır. Okumuş olduğumuz hatimleri ve mevlidi Allah’tan kabul buyurmasını diliyoruz. Hakkın rahmetine kavuşan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize de sabırlar diliyorum. Ümmetin başı sağ olsun. Allah müminlere ve bu ülkeye bir daha böyle acılar göstermesin ifadelerini kullandı.

Yeni Camii İmam Hatibi Nurulemin Yamaç ise yaptığı konuşmada, Allah Teala Kur’an-ı Kerim’de ‘Sizi biraz açlıkla, biraz korkuyla, mallarınız ve canlarınızla imtihan ederiz. Önemli olan sabretmektir’ diyor. Bir diğer ayette size bir musibet isabet ettiğinde, biz Allah’tan geldik ve tekrar ona gideceğiz deyin. Somadaki kardeşlerimiz bir musibete maruz kaldılar. Bu kardeşlerimizin musibetini paylaşmak için böyle bir program yapılmış. Okunan yasinler, mevlitler ve çıkarılan hatimler kardeşlerimizin ruhlarına gitsin. Allah ailelerine selamet versin şeklinde konuştu.

301 tane Yasin-i şerif ve mevlidin okunmasının ardından toplu dua edilerek program sona erdi.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Adalet Bakanlığı’ndan 22 Bin Personel Alımı

Adalet Bakanlığı, 2025 yılı personel planlaması kapsamında Türkiye genelinde kapsamlı bir istihdam sürecine…

Muş TSO’da dış ticaret eğitimi verildi

Muş Ticaret ve Sanayi Odası Muş’ta ihracat yapan firmalar ile potansiyel ihracatçı firma…

Muş-Sason-Batman Karayolu için önemli gelişme

Muş’un yıllardır gündeminde olan ve ulaşım açısından büyük önem taşıyan Muş-Sason-Batman Karayolu Projesinde…

Eğitim Haberleri

Özel Muş Bilim Teknik Koleji’nden Atletizmde Büyük Başarı

Muş’ta düzenlenen Liseler Arası Atletizm Müsabakaları, Özel Muş Bilim Teknik Koleji öğrencilerinin üstün…

Muş Valisi Çakır Malazgirt’te öğrencileriyle bir araya geldi

Öğrencilere üniversite sınavları öncesinde moral ve motivasyon veren Vali Çakır, geleceğe dair önemli…

Muş’ta Okul Bahçesinde Yaralanan Öğrenciden Sevindirici Haber

Muş’ta bir ilkokulun bahçesinde oynarken çatından düşen buz kütlesinin başına isabet etmesi sonucu…

Kültür Sanat Haberleri

Muş’ta Genç Sesler Yarıştı

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü öncülüğünde, Muş…

Dr. Yunus Soydan’ın ilk şiir kitabı için Muş’ta imza günü düzenlendi

Edebiyat dünyasına yeni bir soluk getirmesi beklenen Dr. Yunus Soydan, ilk şiir kitabı…

Muş Kuşları Ankara’da Kanat Çırptı

Muş’ta yaşayan ve Muş Ovasını ziyaret eden bölgedeki göçmen kuşların resimlerini yapan 50…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri

 
Muş Haber Tanıtım