Geçen hafta 3 gün süre ile yağan ve kenti esareti altına alan karın temizliği belediyeye pahalıya patladı. 8 gündür kesintisiz çalışmalarını sürdüren ve 3 gün daha devam edecek olan çalışmalar belediyeye 150 bin YTL’ye mal oldu.
Kentte yaşamı olumsuz etkileyen kar yağışı, belediyeye de ağır külfet yükledi. 8 gündür kesintisiz olarak karla mücadele çalışması yürüten belediye, 3 gün daha devam edecek olan çalışmalar için yaklaşık 150 bin YTGL masraf yapmış olacak. Karakışın tüm olumsuzluklarını yaşattığı kentte belediye kıt kanaat imkanlarla karla mücadele etmeye devam ediyor.
Kar yağışının başlamasından itibaren çalışmaların sürdüğünü ifade eden Belediye Başkanı Necmettin Dede, ana ve ara yolların tamamen ulaşıma açık olduğunu, kar taşıma çalışmalarının ise devam ettiğini ifade etti. Vardiyalı sistem ile devam eden karla mücadele çalışmaları kapsamında ara sokakların tamamen temizlenmesi dikkatlerden kaçmadı.
Ana yollarda biriken kar yığınlarının taşınmasından sonra ara sokaklarda da karla mücadele çalışmalarını sürdüren ekipler, yol kenarlarına park edilen araçların kaldırılması için de bir yandan anonslarını sürdürdü. Gece gündüz demeden karla mücadele çalışmalarını sürdüren belediye ekipleri halkın da takdirini kazandı.
Kar yağışından sonra başlayan çalışmalar ve yapılan harcamalarla ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Necmettin Dede, ekiplerin 24 saat süre ile karla mücadele ettiğini, önce yolların ulaşıma açıldığını daha sonra belirlenen bölgelerde karın biriktirildiğini ve akabinde taşıma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.
Dede, 8 gündür karla mücadele çalışması yaptıklarını ve bunun 3 gün daha devam edeceğini kaydederek, kar yağışının belediyeye yaklaşık 150 bin YTL’ye mal olduğunu söyledi. 3 gün süre ile yağan karın maliyeti belediyeyi maddi olarak sıkıntıya sevk ettiğini sözlerine ekleyen Dede, kara kışın bütün olumsuzluklarını yaşattığını ve bu durumun kısıtlı imkanlara sahip olan belediyenin belini büktüğünü kaydetti.
Muş’ta kış mevsiminin çetin geçtiğini ancak bu yıl mevsimin geçmiş yıllara oranla iyi geçtiğini kaydeden Dede, uzun süre karla mücadele çalışmalarından tasarruf ettiklerini de sözlerine ekledi. Karın geç yağmasından dolayı belediyenin bu yıl geçen yıllara oranla daha az harcama yaptığını ancak kar yağışının olması halinde belediyenin sıkıntılı günler geçireceğini belirtti.
Muş’ta hayatı adeta felç eden kar yağışının ardından, Belediye ekipleri tarafından başlatılan kar temizleme çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. İlk olarak İstasyon ve Cumhuriyet caddeleri üzerindeki karları temizleyen Belediye ekipleri, şehir içindeki karları temizlemek için çalışmalarını 24 saat kesintisiz olarak sürdürüyor. Karla mücadele çalışmalarının belediyeye büyük bir külfet yüklediğini ve karla mücadelenin oldukça zor olduğunu belirten Belediye Başkanı Necmettin Dede, her şeye rağmen çalışmaların kesintisiz sürdürüldüğünü söyledi. Dede, “Hava sıcaklıkları gece eksi 25, gündüz ise eksi 15 derece arasında seyrediyor. Kar yağışı, yaşamı olumsuz yönde etkilemekle beraber belediyeye de büyük bir maddi sıkıntı oluşturmaktadır. Son yağan karın ardından temizleme çalışmalarımız kesintisiz sürüyor. 2 greyder, 4 kepçe, 8 kamyon ve 80 personelle gece-gündüz çalışıyoruz” dedi.
Kış mevsiminin başında oluşturulan ekipler ile gece-gündüz olmak üzere vardiya şeklinde çalıştıklarını kaydeden Dede, “Gündüz ve gece olmak üzere iki gurup karla mücadele ekibi bulunmaktadır. Kar yağışının hemen ardından ekiplerimiz süratle yolları açtıktan sonra şehir içerisinde biriken karları kamyonlarla şehir dışına taşıyorlar. Yani araçlarımız hiç durmadan karla mücadele çalışması yapıyorlar.
Belediye Başkanı Necmettin Dede, karla mücadele çalışmalarının arılıksız sürdürüldüğünü ve karı bir araya topladıktan sonra taşıma yöntemini uyguladıklarını söyledi. Kar yağması ile birlikte ilk önce yolları açıp yollardaki karları bir araya topladıklarını kaydederek, “Karla mücadele çalışması planlı ve programlı olmadığı müddetçe başarı sağlanamaz. Ekiplerimiz ilk olarak kar yağışının ardından tüm yolları açıyorlar. Daha sonra trafiği ve yaşamı etkilemeyecek bölgelere karlar biriktiriliyor. Eğer ilk olarak karları biriktirip daha sonra taşıma işlemi yapmazsak karla mücadele edemeyiz. Biz aynı anda hem yol açıp hem kar taşıması yaparsak sıkıntı yaşanır. Bunun için belirli bölgelerde biriktirilen karlar, daha sonra ekiplerimiz tarafından şehir dışına taşınıyor” dedi. Muşun Sesi Gazetesi
NULL


