Muş, 29 yıl aradan sonra tekrar bir Cumhurbaşkanı’nı ağırlayacak. 1984 yılında Kenan Evren’in ziyaretinden sonra, Muş 29 yıl sonra bir Cumhurbaşkanı’nı daha ağırlıyor.
7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren in, 3 Kasım 1984 te gerçekleştirdiği gezinin ardından bir daha Cumhurbaşkanı yüzü göremeyen Muşlular, Abdullah Gül ün 18 Nisanda kente yapacağı ziyaretin heyecanını yaşıyor. Cumhurbaşkanı Gül ün ziyaretine sayılı günler kala kent merkezinde Valilik koordinasyonunda hummalı bir çalışma başlatıldı. Belediye Başkanlığı, İl Özel İdaresi ve Karayolları başta olmak üzere tüm kurumların adeta seferber edildiği çalışmalarda, şehir merkezindeki çeşitli noktalara “Sayın Cumhurbaşkanımız, Laleler Diyarı Muş a Hoş geldiniz” yazılı afişler ile billboardlara Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ün fotoğrafları yapıştırıldı.
Şehir merkezindeki tüm cadde ve sokakların yıkandığı, kaldırım taşlarının boyanarak refüjlerin yeniden düzenlendiği kentte, valilik bahçesi başta olmak üzere yeşil alanlara da çok sayıda çiçek ekildi. Kentte günler öncesinden başlayan ve tamamlanmak üzere olan çalışmalarla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Necmettin Dede, Cumhurbaşkanı Gül ün 29 yıl aradan sonra kenti ziyaret edecek ilk Cumhurbaşkanı olduğunu anımsattı. Böylesi bir durumun kendilerinde ayrı bir heyecan yarattığını vurgulayan Dede, Muş halkının Cumhurbaşkanını en iyi şekilde ağırlayacağını söyledi. Dede, ziyaret öncesinde kentin hemen her tarafında çalışma yapıldığına değinerek, şunları kaydetti: “Bütün kurumlar seferberlik ilan etmiş durumda. Sayın Cumhurbaşkanımızla beraber değerli misafirler de gelecek.
Onların akıllarında, ilimiz hakkında sadece Yemen Türküsü kalmasın; insanların çalışkanlığını, kentin güzelliğini ve büyükşehir olmaya müsait olduğunu görsünler istiyoruz. Ülkemizin başında olan kişiyi ağırlamak bizim için büyük bir şereftir. Muşlular misafiri sever. Böylesine büyük ve güzel bir insanın aramızda bir gün kalması da tarihimize şeref katması demektir” dedi. Muş-Bitlis karayolu üzerinde yapımına devam edilen ‘Özgürlük Parkı’na Cumhurbaşkanı Abdullah Gül adına, 600 fidan dikileceğini ifade eden Dede; “Sayın Cumhurbaşkanımızın fidan dikme merakını biliyoruz. Bunun için biz de yapımına devam ettiğimiz parkta Cumhurbaşkanımız adına 600 tane fidan dikiyoruz” dedi.
Muş Ovası Gazetesi


