Skip to main content
  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • 19 yıl aradan sonra yeniden milletvekili seçilen Sırrı Sakık`tan önemli açıklamalar..

19 yıl aradan sonra yeniden milletvekili seçilen Sırrı Sakık`tan önemli açıklamalar..

Muş Haber Fotoğrafı

Seçime bağımsız olarak Muş’tan giren DTP’li Sırrı Sakık, 16 yıl aradan sonra milletvekili seçilerek yeniden TBMM’ye geldi. “Keşke Meclis’ten atılma olayı yaşanmasaydı” diyen Sakık, sistemle birlikte kendilerini de sorguladıklarını kaydetti. MHP’nin de bu ülkenin gerçeği olduğunu belirten Sakık, “Bahçeli’nin duyarlılığı Baykal’dan daha fazla” değerlendirmesini yaptı. Sakık, Türkiye’nin eyaletlere bölünmesi gerektiğini söyleyen Leyla Zana’nın sözlerinin daha önce 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren tarafından dile getirildiğini, söylenenlerden ürkülmemesi gerektiğini vurguladı.

Milletvekili kaydını yaptırmaya geldiği TBMM’de basın mensuplarıyla sohbet eden Sırrı Sakık, önemli açıklamalarda bulundu. AK Parti’nin seçimlerdeki başarısını değerlendiren Sakık, cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde yaşananların AK Parti’nin oylarını yükselttiğini söyledi. Ekonomik anlamda AK Parti ile başa çıkma şanslarının olmadığını dile getiren Sakık, “Onlar imamlar ve muhtarlarla çalıştılar. Gül olayı çok etkiledi. Baykal da buna epey katkı sağladı. İktidar gücüne karşı başka birşey yapılamazdı. Biz ekmek ve ayranla çalışma yaptık. Bizim orada herkes aç, perişan. AK Parti bunu çok iyi kullandı” diye konuştu. 16 yıl aradan sonra yeniden milletvekili seçilerek TBMM’ye gelen Sırrı Sakık, çok fazla heyecanlı olmadığını belirterek, “Keşke daha önce Meclis’te yaşanan o olay yaşanmasaydı” dedi. Sakık, özeleştiri yapıp yapmadıklarının sorulması üzerine, “Sistemi sorgularken zaman zaman kendimizi de sorguluyoruz. Ancak geçmiş, geleceğin rolünü çalmamalı, çok da geçmişe takılmamalıyız” yorumunu yaptı.

Gazetecilerin ‘TBMM Genel Kurulu’nda MHP ile yan yana oturacaksınız. Bir gerginlik yaşanabilir mi?’ sorusu üzerine Sırrı Sakık, “Biz MHP ile niye çatışalım, niye kavga edelim? Yok böyle bir şey. Toplumsal dokularla oynamak isteyen kesimler var. Ama seçim meydanlarında çok şey söylendi. Onlar o alanda kalmalı. AK Parti ile CHP arasında ciddi bir kavga var. Hiçbir dönem uzlaşmadılar. Biz onların arasındaki kavgayı telafi etmeliyiz. Barışı biz sağlamalıyız. Biz MHP ile niye çatışalım. Uygarca oturacağız. 85 yıl içinde özgürleşme ve zenginleşme yok. Bunları sağlamalıyız hep birlikte. Sorundan korkmadan adını koymalıyız. MHP de bu ülkenin gerçeği. Biz de gerçeğiyiz” cevabını verdi.

Başbakan’ın bu yöndeki açıklamalarını ‘talihsiz’ bulduğunu dile getiren Sakık, Başbakan’ın elindeki gücü acımasız bir şekilde kullanmaması gerektiğini söyledi. Tam aksine uzlaşmanın Başbakan tarafından sağlanması gerektiğine işaret eden Sakık, CHP’yi de eleştirdi. Sakık, “MHP şimdi daha duyarlı, niye kavga edelim? Bahçeli’nin duyarlılığı, Baykal’dan daha fazla. CHP sorunları çözmek, Baykal iktidar olmak istemiyor. Baykal, kendisine bir grup oluşturmuş, o grupla partisini yönetiyor. Onun, Başbakan olma gibi düşüncesi yok. Başbakanlık, sorumluluk gerektiriyor. Baykal da o sorumluluğu almak istemiyor. CHP, miadını doldurdu” eleştirisini yöneltti.

Bir gazetecinin ‘Leyla Zana’nın Türkiye’nin eyaletlere bölünmesi gerektiği yönündeki açıklamaları MHP’nin işine yaradı mı?’ sorusu üzerine Sakık, “Leyla bizim arkadaşımız ama onun açıklamaları kendisini ilgilendirir. Bizim partinin genel politikaları var. Leyla’nın söylediği ile Kenan Evren’in söylediği farklı mı? Kenan Evren de söylemişti. Söylenenlerden ürkmemek lazım. Biz sorunu üniter yapı içinde çözmek istiyoruz. Parlamenter demokrasiyi önemsiyorsak hedefimiz oysa, ona uygun bir çözüm olacak” değerlendirmesini yaptı.

Sakık, genel af çağrılarının olup olmayacağı konusundaki bir soruya da şu karşılığı verdi: “Valla bizim dışımızda, bizim söylemediğimiz şeyleri hep bize mal ediyorlar ama biz daha parlamentoya yeni adım attık. Oturacağız konuşacağız. Alelacele bunlar söyleniyor ama hiçbirimizin bundan haberi yok. Yani affın altyapısı oluşmadan, bugünden af gelmez. Türkiye’de belli konularda, Türkiye’nin, işte böyle hep derler ya kırmızı çizgileri. Belli konularda eğer uzlaşı yoksa, konsensüs yoksa sorunları çözmek çok zordur. Tek başına AK Parti türban sorununu çözebildi mi?” NULL

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

İçişleri Bakanlığı Muş’a Personel Alıyor

İçişleri Bakanlığı çeşitli illerde görevlendirilmek üzere 1608 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular…

Eğitim Haberleri

Muş’tan TÜBİTAK Bölge Finallerinde Büyük Başarı

Muş’tan gönderilen 16 proje, TÜBİTAK 2204/B Ortaokul Araştırma Projeleri Bölge Finallerinde dikkat çekici…

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

“İlimizde Millî Eğitim Bakanlığı’nın Düzenlediği Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi” Millî Eğitim…

Muşlu Öğrenciler Proje Yarışmasında Bölge Birincisi Oldu

Muş’taki ortaokul öğrencileri, bilimsel çalışmalarıyla büyük bir başarıya imza attı. TÜBİTAK 2204-B Ortaokul…

Kültür Sanat Haberleri

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Atık Kartonlarla işlediği resimlerin sergisini açtı

Dekoratif El Sanatları Öğretmeni Mükerrem Sur tarafından atıl durumdaki kartonlardan hazırlanan resim ve…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri