Vali Erdoğan Bektaş, yapılacak olan Türbe İş Merkezi’nde 15 işyerinin satıldığını belirtti. Satılan işyerlerinin bedelleri, taksitler halinde İl Özel İdaresine ödeniyor. Türbe İş Merkezi’nde dönüş olmadığını söyleyen Vali Bektaş, iş merkezinin yapımına başlanacağını vurguladı. Vali Bektaş: “Türbe İş Merkezi konusunda bize en çok karşı çıkan arkadaşlarımız oradaki kiracılar bile bizim projemize inanıyorlar. O işin yapılması gerektiğini biliyorlar. Mal sahibi kararını verdi, projesini yaptı ihaleyi verdi. Yapılacak projeden de 15 işyeri satıldı. Biz orada yapılacak projeden satılan yerlerin bedelini tahsil ediyoruz. Oradaki kiracıların, işgalcilerin araziden tahliyesi konusunda, bir dava açıldı. Mahkeme bir tedbir kararı verdi. Yani iki ay içerisinde mahkeme sonuçlanacak. Biz hem tahliye davamızı açtık, hem de kiracıların açtığı davaya tedbir itirazımızı yaptık. Biz orada 15 işyerini satmışız, parasını almışız. Ben oradaki esnaf arkadaşlarımızın bu anlamsız inatlarından vazgeçeceklerini umuyorum. Orada bir dönülmez yola girilmiş, yolun da yarısına gelinmiştir. İşyerleri satılmıştır. Bu iş yapılacak. Biz asıl yukarıdaki çarşıya girecektir. Burası bitmeyince oraya da giremedik. Orası şu anda ölmekte olan bir şehir merkezi. Orasının mutlaka şehrin seviyesinin üstüne çıkarılması lazım. Bu işler kolay değil. İnsanlar sizin yapmak istediklerinizi anlayamayabiliyorlar. O iş yürüyecek ve bir gün asıl eski hal dediğimiz işyerlerinin yenilenmesi lazım. Ama Muş bunu başarmalı, orası şehrin göz bebeği haline gelmeli. Şimdi bakın Üniversite öğrencisi şu an 3 bin 550. Bu daha 3 fakülte. Bizim 6 fakültemiz var. Daha bir bu kadar öğrenci daha gelecek. Şehir büyüyor. Bu kadar görevli, öğrenci gelecek de hangi çarşıda gezecek. Nerede eğlenecek, nerede dinlenecek, nerede misafirini ağırlayacak. Biz kendimizi bunlara hazırlamamız lazım. İşte bir Ceylan Plaza’yı görüyoruz. Tıklım tıklım. Biz istedik ki, bu arkadaşlarımızla geleceği kuralım, bu esnaf arkadaşlarımızla bunu paylaşalım. Ama derdimizi anlatamadık. Israr ettiler gittiler mahkemede lüzumsuz masraf ettiler” dedi.
ÜNİVERSİTE YOLU DEVAM EDECEK
Vali Erdoğan Bektaş, Üniversite yolunda bir iz yaptıklarını belirterek, dikkatleri oraya çektiklerini söyledi. Vali Bektaş: “Alparslan Üniversitesi Yolu: Biz orada bir iz yaptık. İşin esası bu işler daha çok Belediye ile alakalıdır. Biz bu işin nasıl yapıldığını göstermek için çalıştık. Dikkatlerin oraya çekildiğini memnuniyetle görüyoruz. Bunu gelecek arkadaşımız, belediyemiz devam ettirecektir. Eğer ettirilmezse kamuoyunun baskısı oluşacaktır. Biz sadece ham yolu yaptık. Yolun nerede yapılması gerektiğini gösterdik. Yolun şehre bağlanması için bir kısım imar düzenlemesi yapılması lazım. Bu işleri de belediyenin yapması lazım. Sağ olsun Belediye Başkanımız da bu işte hevesli. Biz oraya o fikri koyduk. Ben orada dozerleri çalıştırarak insanların buraya inanmasını sağladım. Doğru proje tutar ve tuttu” dedi.
MİRZABULAK’TA YENİ KAYAK TESİSİ YAPILACAK
Mirzabulak mevkiinde yeni kayak tesisi yapılacak. Vali Erdoğan Bektaş, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada: “Ben geldiğimde orada kayak tesisini yapalım mı yapmayalım mı diye bayağı düşündüm. Çünkü oranın rakımı bayağı düşük. Benim genel bilgilerime göre burada kar olmazdı. Fakat kiminle konuştuysam, burada çok kar olduğunu, iyi kayak yapıldığını, rahat bir yer olduğu izlenimini alınca burada tesisi kurduk. Peki, burada tesisi kurmak yanlış mı oldu. Hayır, yanlış olmadı. Burası Üniversitenin yanı başında, ciddi değeri olan bir yer. Şimdi orayı Özel İdareye mal edip, satmayı ve daha iyi şartlarda bir kayak merkezi yapmayı düşünüyoruz. Burası satılınca ne olacak, belki daha kısa süreli olarak kullanılacak. Bütün bu dağı kayabilen arkadaşlarla araştırdık, gezdik. Bu Mirzabulak Yaylası denilen mevkide gerçekten 2 bin kodundan başlayan, uygun bir yer var. Tabiî ki daha başka çalışmalar yapılması lazım ama çok yönlü düşündüğümüzde oranın avantajlı olduğunu, öne çıktığını gördük. Muş bunu yapacaktır. Biz bunun alt yapısını hazırlıyoruz. Kar eskiden olduğu gibi yağsa idi, bizim tesisimiz güzel. Orası en kötü ihtimalle, Üniversiteye sosyal tesis olarak işe yarayacaktır. Yeni bir kayak merkezi olarak de, dediğimiz gibi Mirzabulak denilen mevkide güzel bir yer var. Yeni bir tesis yapılabilir. Çok pahalı iş değil” dedi. Muş Ovası Gazetesi
Muşspor Play-Off’u Garantiledi: Deplasmanda Kritik 1 Puan
Nisan 20, 2026 9:36 AM


