Skip to main content

140 kursta 6 bin kişi eğitildi

Muş Haber Fotoğrafı

Türkiye İş Kurumu (İş Kur) Muş İl Müdürlüğü tarafından 2009 yılından bu yana 140 kurs açıldı ve bu kurslarda 6 bin kursiyer eğitildi. Düzenlenen kurslarda kursiyerlere toplam 10 milyon TL dağıtıldığı belirtildi.

İş Kur Muş İl Müdürlüğü çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Muş’taki görevine başladığı tarihten bu yana 140 kurs açan İş Kur Müdürü Mikail Gökarslan, çalışmalarıyla göz dolduruyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bursa Bölge Müdür Yardımcılığı görevinden 2009 yılında Muş İl Müdürlüğü görevine atanan Mikail Gökarslan, hayata geçirdiği birbirinden farklı projeleriyle de Muş’a 10 Milyon TL girdi sağlanmasını başardı. Türkiye İş Kurumu’nun açıkladığı çalışma raporlarına göre ülkede en başarılı iller arasında yer alan İş-Kur Muş İl Müdürlüğü, 2011 yılında da proje hazırlayacak.

Meslek Edindirme projelerinin yanı sıra girişimcilik kursunu başlatan İş-Kur Muş İl Müdürlüğü, 50 kişiyi eğitime aldı. Başlatılan girişimcilik kursu ile ilgili açıklamalarda bulunan Mikail Gökarslan, “Türkiye İş Kurumu Muş İl Müdürlüğünün bünyesinde 2010 yılında 50 kişilik girişimcilik kursu açıldı. Bu 50 kişilik kursu iki böldük. 25 kişilik iki ayrı sınıf oluşturuldu. 4 bin 737 sayılı ihale kanunun 12. maddesine göre yapılan ihale sonucu MUÇEV adlı firmada kalmıştır. Bu firma KOSGEB ile anlaşmalı olarak kursiyerin onayını KODGEB kursun finansmanını ise biz karşılıyoruz ve eğitimlerini veriyoruz. Bu kursların sonunda kişi kendi alanında proje üretebilir. Öncelikle kişileri eğitime alıyoruz. Ondan önce bir meslek öğrettik. Sonra sertifikalarını verdik. Sertifikadan sonra girişimcilik eğitimine aldık. Aldıkları belgeden sonra Van KOSGEB’e müracaat edip ve şartları tutması halinde kendi işini kuracağına dair kredi alır. 2010 yılında bunları aldık. 2011 yılında ise iş gücü piyasa vardiyası çalışmalarına başladık. Bu sayıyı da 100’e çıkartmayı hedefliyoruz” dedi

Muş’ta imalatın altyapısının atıldığını belirten Gökarslan, “2009 yılından bugüne kadar 140 kurs açtık. Bu kurslara yaklaşık 6 bin kişi eğitime alındı. Bunlara meslek öğretip sertifika verdik. Ve bunun yanı sıra istihdamda da büyük başarılar sağladık. Muş’ta imalata yönelik iş yerlerinin açılmasını sağladık. Bu işyerlerimizde firmaların kursiyerlerine cep harçlığı ve eğitici ücreti vererek 6 aylık eğitim veriyoruz. Bu eğitimlerin sonunda da kendilerine istihdam garantili iş bulmalarını sağlıyoruz. Muş’ta güzel şeyler oluyor” diye konuştu.

Muş halkının artık tüketen değil üreten konumuna geldiğini belirten Mikail Gökarslan şöyle konuştu; “Muş artık tüketen halk değil üreten halk konumuna gelmiştir. Çelik kapı olsun, mobilya olsun, konfeksiyon olsun, ayakkabı olsun, bisküvide olsun, çikolatada olsun bütün bunlarda kendi imalatımızı yapıyoruz. Ben şuna inanıyorum ki artık bu bir alt yapıdır, zemindir ve temeller atıldı. TEKEL depoları da sayın valimiz tarafından çok güzel kullanıldı. Ve önümüzdeki yılarda halk bilinçlenerek çalışmalar daha da ileriye gidecektir. Yapılan bütün çalışmalar, ekip çalışmasıdır. İŞKUR tek başına hiçbir şeydir. Sayın Valimizin ve kamu kurum ve kuruluşlarının destekleriyle, güzel çalışmalara imza attık. Yaptığımız çalışmaları, 21 Ekim 2008 tarih ve 21037 sayılı Yönetmelik gereği İl İstihdam Kurulu çerçevesinde yapıyoruz. Her yıl Ocak, Nisan ve Temmuz aylarında toplanan kurul, ilin ekonomik ve istihdamını belirler. Eğer ilimizde lokomotif güçlü olursa, diğer vagonları da alır götürür. Bu yönde Sayın Valimizin çok büyük emeklerinin olduğu kuşkusuzdur. İŞKUR’a kayıt yapabilmek için, bizim bir kayıt sistemimiz var. Haftanın 7 günü, günün 24 saati hizmet verir. www.iskur.gov.tr buradan kayıt yapılabilir. Eğer buradan yapmak istemiyorsa, gelip kurumdan da yapabilir. Vatandaşlara şifre veriyoruz. Verdiğimiz şifreyle bütün işleri elektronik ortamda halledebilir. Eğer vatandaş isterse kurumdan da takip edebilir.”
 Şark Telgraf Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri