Hürriyet Mahallesinde çocukların eğlenmesi için kurulan Şeyh Şükrü Efendi Parkındaki oyun parkurlarına kimliği belirsiz kişiler tarafından zarar verildi. 12 gün önce çocukların hizmetine açılan park, ikinci defa tahrip ediliyor.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Feyat Asya, belediyenin kıt imkânlarla çocuklar için yaptığı bu parkın tahrip edilmesinin üzüntü verici olduğunu söyledi.
Şeyh Şükrü Efendi Parkını 12 gün önce hizmete açtıklarını belirten Başkan Asya, Hürriyet Mahallemizde çocukların vakit geçirebilecekleri bir oyun parkının olmadığını gözlemledik. Lale Anaokulu karşısında bulunan 2 bin 600 metrekare boş arazinin park için müsait olduğunu gördük. Kamuya açık olan bu arsayı yaptığımız görüşmeler sonucunda çocukların ihtiyacını karşılayacak ve oyun parkurlarının da olacağı bir şekilde park yapmaya karar verdik. 21 Temmuzda yapımına başladığımız parkı ekiplerimizin özverili çalışmaları sonucu 25 Temmuzda çocuklarımızın hizmetine açtık. Ancak ne yazık ki kurulumunun üzerinden daha 12 gün gibi kısa bir süre geçmeden orada kurulan birçok parkurun kırıldığını gördük. Belediyemizin imkânsızlıklar içinde yapmış olduğu bu tür çalışmaların heba edilmesi vicdansızlıktır dedi.
Oyun alanı olmayan mahallelerde park kazandırmak için yoğun çaba gösterdiklerini dile getiren Başkan Asya, Oyun parklarına zarar verenler emeğe ve çevreye saygısı olmayan kişilerdir. Bunlar parklara zarar vererek çocuklara haksızlık ediyorlar. Vatandaşlarımızın da bu konuda desteğine ihtiyacımız var. Bu tür tahribatları yapanlara karşı tepkisiz kalmayalım. Parkların etrafında oturan mahalle sakinleri bu tür olaylarda hiç vakit kaybetmeden polise ya da zabıtamıza haber versinler. Bu şekilde zarar veren kişiler unutmamalıdır ki buralar aynı zamanda kendilerinin de ödedikleri vergilerle inşa ediliyor diye konuştu.
Parklarda bulunan oturma grupları, banklar, çöp kovaları, oyun parkurları gibi malzemelerinin vatandaşlar tarafından düzgün ve özenli bir şekilde kullanılmasını isteyen Asya, vatandaşların bu malzemeleri, kendi evindeki malzemeleri kullandığı gibi özenle kullanması gerektiğini dile getirdi.
Muş Manşet Gazetesi


