Skip to main content

Yatırıma ve istihdama önem verelim

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Sanayi Merkezi Kooperatifi ve Muş Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Şihmus Sinecem, ekonomik değerlendirmelerde bulundu. Muşun daha iyi bir duruma gelmesi için yatırımlara gerekli önemin verilmesini vurgulayan Sinecem, 2015 yılında yapılan genel seçimler ülke genelinde yatırım ve istihdamın hayata geçmesine mani oldu. Seçimin ana gündem maddesi olduğu bir ortamda işten, aştan söz etmek mümkün değildi. 7 Haziran seçimlerinden sonra hükümetin kurulamaması, yatırımların hantal bir şekilde yürütülmesi ülkemizin gerilenmesine neden olmuştur. Ancak 1 Kasımdaki seçimden sonra tek başına göreve gelen hükümetin çok yoğun bir tempo ile istihdama ve yatırıma yönelik projeleri hayata geçirmesi kaçınılmaz bir hal almıştır dedi.

Seçim süreçlerinin ekonomiyi olumsuz etkilediğini belirten Sinecem, Seçim sürecinde yatırımların durma aşamasına gelmesinden etkilenen vilayetlerin başında kuşkusuz Muş geliyor. Neredeyse her alanda ülkenin en son sırasında yer alan Muş, istihdam ve yatırım konusunda adeta kaderine terk edilmiş durumda. Çözüm süreci ile birlikte bölgede başlayan yatırım ataklarından kısmen de olsa nasibini alan Muşun son yıllarda ciddi bir şekilde yerinde saydığını hatta geriye gittiğini rahatlıkla söyleyebiliriz ifadelerini kullandı.

Muşta yapılan yatırım alanlarında duraklama gördüklerini kaydeden Sinecem, Ekonomi Eski Bakanı Sayın Zafer Çağlayanın Muş ekonomisine önemli katkıları vardı. Malazgirtteki tarım makineleri üreticileri başta olmak üzere neredeyse her sektöre katkı sağladığını gördük. Muş için çalışan, uğraşan, mücadele eden Sayın Çağlayanın girişimleri ile yapılan yatırımların korunması ve bunlara ilavelerin olması gerekir. Bu vesile ile ülkemize ve ilimize önemli katkılar sağlayan Bakanımız Sayın Zafer Çağlayana bir kez daha teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Yıllardır geri kalmışlıkla mücadele eden, işsizlik sorunu ile boğuşan, yatırımcıların gelmesine umut bağlayan Muşun kurtuluşu için siyasetçilerin, bürokratların, sivil toplum kuruluşlarının el birliği içerisinde hareket ederek bu makus talihin üstesinden gelinmelidir. İş alanlarının yok denilecek seviyede olması toplumun genel sorunu haline gelmiştir. Muşta birkaç yıl önce başlayan yatırımların daha sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi ve bu yatırım alanlarının arttırılması için ortak bir şekilde mücadele edilmesi gerekir şeklinde konuştu.

Sinecem, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: Bizler Muş Sanayici ve İşadamları Derneği olarak, Muşun gelişmesi, kalkınması ve daha iyi bir konuma gelmesi için var gücümüzle çalışmaya, mücadele etmeye hazırız. Sorumluluk bilinci ile üzerimize düşeni ziyadesiyle yapmaya devam edeceğiz. Hükümetin seçim öncesi vaatlerinden Muşun da en iyi şekilde yararlanması için girişimlerde bulunacağız. Önceki gün kendi işini kurmak isteyen gençlere 50 bin TL hibe vermek için çalışmaların başlatılmasını sağladığını açıklayan hükümetin, hayali yatırımlara dikkat etmesini öneriyoruz. KOSGEB desteği yapılması planlanan bu yatırımların kağıt kalem üzerinde hayata geçmesi engellenmelidir. Gerçek yatırımcıların desteklenmesi için de özen gösterilmelidir. Yine son zamanlarda artan terör olaylarının da bölgedeki yatırımları ve istihdamı olumsuz yönde etkilemiştir. Yıllardır bu olaylardan dolayı mağdur olan ve adeta kaderine terk edilen bölge halkı, şiddetten, terörden çok çekti. Artık bu olayların bir an önce son bulmasını istiyoruz. Hendeklerin kazıldığı camilerin yakıldığı, öğretmenlerin bölgeyi terk ettiği bu ortamın bir an önce normale dönmesi ülkenin ve dolayısıyla bölgenin selameti için çok önemlidir. Çözüm sürecinin yeniden başlaması ve bölge halkının mağdur edilmemesi için her kesimin sorumluluk bilinci ile hareket etmesinde yarar var. Birlik, beraberlik ve kardeşçe yaşayarak kalkınan bir il, gelişen ve büyüyen bir ülke haline gelmeliyiz.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri