Skip to main content

Vişne hasadına başlandı

Muş Haber Fotoğrafı

İlimizin sebze ve meyve üretiminin en fazla yapıldığı yerlerden olan il merkezine bağlı Akpınar Köyü´nde vişne hasadı başladı. Birçok sebze ve meyvenin doğal olarak yetiştirildiği köyde yetiştirilen vişneler, köylüler tarafından Muş-Erzurum Karayolu üzerinde kurulan tezgahlarda satışa sunuldu.

Lezzeti ve doğallığıyla bilinen vişneler, il merkezinin yanı sıra ilçe ve köylerde satışa sunulurken karayolundan geçen vatandaşlar tarafından da çokça tercih ediliyor. 10 yıl önce meydana gelen aşırı soğuklar nedeniyle kuruyan vişne ağaçlarının yerine yenilerini diken köylüler, aldıkları ürün ile geçimlerini sağlıyorlar.

Yaz mevsimi boyunca geçimlerini meyve ve sebzecilikle kazanan köylüler için vişne de önemli bir gelir kaynağı konumunda bulunuyor. Karayolu Üzerinde Kurduğumuz Tezgâhlarda Pazarlıyoruz Muş bölgesinde en fazla vişnenin yetiştiği Akpınar Köyü´nde vişne hasadına başlandığını söyleyen üretici Şeref Akar, vişnenin normal yemelik yanında komposto için de alındığını söyledi.

Özellikle Muş-Erzurum arasında seyahat eden yolcuların mutlaka durup vişne aldıklarını ifade eden Akar: Vişne ağaçlarının en yoğun olduğu bölge Akpınar Köyüdür. Vişne dışında bağ ve bahçelerde sadece yemeklik birkaç ağaç vişne ağacımız var. Köyümüzde yetişen vişneleri köyün bulunduğu Muş-Erzurum Karayolu üzerinde kurduğumuz tezgâhlarda pazarlıyoruz.

Genellikle yemeklik yanında vatandaşlar Muş, Varto´dan gelerek komposto yapmak için vişne alıyorlar diye konuştu. Kilosunu İki Buçuk, 3 Liradan Satıyoruz Sabah erkenden vişne toplamaya çıktıklarını ve taze olan vişneleri hemen satışa sunduklarını da ifade eden Akar: 36 yıldan beri vişne yetiştiriyoruz. Bundan 10 yıl önce kış mevsiminde şiddetli soğuk olunca vişne ağaçlarının tamamına yakının kurudu ve 10 yıl önce yeniden vişne ağacı dikerek meyve almaya başladık. Vişnenin kilosunu iki buçuk, 3 liradan satıyoruz. Her sabah eşim ve kızımla vişne toplamaya başlıyorum. Yol kenarındaki bahçemizden topladığımız vişneleri yine yol kenarına kurduğumuz tezgahlarda satıyoruz.

Pazar anlamında sorun yaşamıyoruz. Muş´ta vişneyi biz satıyoruz, bu nedenle alıcısı çok. Aynı zamanda doğal olması ve lezzetli olması nedeniyle de vatandaşlar çok tercih ediyorlar ifadelerini kullandı.

Oldukça Lezzetli Akpınar Köyü´nde yetiştirilen sebze ve meyvelerin çok lezzetli ve doğal olduğunu ifade eden Emrah Kanar, Erzurum´a gidiş-gelişlerde mutlaka Akpınar Köyü´nde durup bu doğal ürünlerden aldığını belirtti. Kanar konuşmasında: Bu köyde yetişen ürünler gerçekten çok lezzetli. Ben her seferinde burada durup mevsimi olan ne varsa alıyorum. Buradaki üreticiler ürünleri doğal olarak yetiştiriyorlar. Fiyatları da uygun, ayrıca çok lezzetli ürünler ifadelerini kullandı.

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri