Skip to main content

Firmalar Türkiye’yi tercih ediyor

Muş Haber Fotoğrafı

Türkiyenin halen oryantal tütün üretiminde dünya birincisi olduğunu belirten Türkiye Tütün Üretim ve Pazarlama Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Şeyhmus Solgun, birçok firma ile görüşmelerinin devam ettiğini açıkladı.

Firmaların artık Türkiyeyi tercih ettiğini ifade eden Solgun, Göreve geldiğimiz günden itibaren katıldığımız Uluslararası çalıştaylar ve fuarlar sonucunda dünyaca tanınan firmaları ülkemize getirmeyi başardık. Bu firmalar aracılığıyla hiçbir üreticimizin elinde bir kilo bile tütün kalmayacaktır dedi.

Yaklaşık bir hafta sonra Türkiyenin dört bir yanında tütün alımlarının başlayacağını kaydeden Solgun, Gelecek hafta itibari ile Türkiyenin dört bir tarafında tütün alımlarımız başlayacaktır. Tütün alımı yapacak olan firmalarla bir toplantı düzenleyip gerekli hassasiyeti göstereceğiz. Alımların tamamlanması ile birlikte ayrıca sözleşmeler yapılacaktır. Tütün ekimini yapmak isteyen çiftçilerimiz bizlere ulaşabilirler ve onları firmalara ulaştırmak için gereken mücadeleyi vereceğiz. Özellikle tütün üretiminde ciddi anlamda çalışma yapmak isteyen çiftçilerimize kota sınırlaması yoktur ve ne kadar üretim yaparlarsa yapsınlar hiçbir sorun söz konusu olmayacaktır. Bu da sözleşmede belirtilmelidir ifadelerini kullandı.

Şuanda dünya devi olan birçok firma ve şirketle irtibat halinde olduklarını ve çiftçiler için mücadele verdiklerini açıklayan Solgun, sözlerini şöyle sürdürdü: Oryantal tütününde Türkiye halen dünya lideridir. Bizim tütünümüze ihtiyacı olan şirketlerle irtibat halindeyiz. Ülkemizde çalışan şirketlerin dışında yeni şirketler ve büyük firmalar kazandırma gayreti içerisindeyiz. Bu konuda ciddi çalışmalarımız var ve üreticiler bu konuda hiçbir kaygıları olmasın.

Uluslararası çalıştaylar düzenlemeye devam edeceklerini vurgulayan Solgun, Birincisini Muş Alparslan Üniversitemizde düzenlemiştik. Tütün Çalıştayının ikincisini de gelecek yıl Denizli ilimizde yapacağız. Gelecek hafta Denizli Valisi, Belediye Başkanları, kaymakamları ve diğer ilgili birimlerle bir toplantı düzenleyeceğiz. Bu çalıştaylar bizim için çok önemli olup yeni firma ve şirketler arayışı içerisindeyiz. Bu bağlamda hem çiftçilerimiz bilgi sahibi olurken bir yandan da ülkemizin ve ürünlerimizin tanıtımını yapıyoruz. Gelecek hafta tütün alımlarının başlamasıyla birlikte şimdiden 70 bin tütün üreticisi olan ailelerimize bol kazançlar diliyoruz. Temennimiz va gayemiz emeklerinin karşılığını en iyi şekilde almalarıdır şeklinde konuştu.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

İçişleri Bakanlığı Muş’a Personel Alıyor

İçişleri Bakanlığı çeşitli illerde görevlendirilmek üzere 1608 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular…

OGM personel alımı

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde Orman Genel Müdürlüğü tarafından Orman mühendisi, Orman muhafaza…

Eğitim Haberleri

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

“İlimizde Millî Eğitim Bakanlığı’nın Düzenlediği Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi” Millî Eğitim…

Muşlu Öğrenciler Proje Yarışmasında Bölge Birincisi Oldu

Muş’taki ortaokul öğrencileri, bilimsel çalışmalarıyla büyük bir başarıya imza attı. TÜBİTAK 2204-B Ortaokul…

Alpaslan Üniversitesi’nde TÜBİTAK Projesi Heyecanı

“TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023/2 Dönemi Bilimsel Değerlendirme Sonuçları…

Kültür Sanat Haberleri

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Atık Kartonlarla işlediği resimlerin sergisini açtı

Dekoratif El Sanatları Öğretmeni Mükerrem Sur tarafından atıl durumdaki kartonlardan hazırlanan resim ve…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri