Skip to main content

Teşvik paketi büyük bir fırsat

Muş Haber Fotoğrafı

Bitlis’te bir dizi inceleme ve açılışa katılacak olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Muş’a geldi. Özel uçakla Muş’a gelen Rifat Hisarcıklıoğlu’na, Ak Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ve TOBB yönetim kurulu üyeleri eşlik etti. Hisarcıklıoğlu ve beraberindekiler Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, İl Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz, Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şihmus Sinecem ile MTSO yönetim kurulu üyeleri ve işadamları tarafından karşıladı. Havaalanında geziyle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Hisarcıklıoğlu, Bitlis’in Tatvan ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasının açılışına katılacaklarını söyledi. Yeni teşvik paketine de değinen Hisarcıklıoğlu, teşvik paketinin çıkmasından dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a teşekkür etti. Teşvik paketinin özel sektörün istediği tarzda olduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu: “Özellikle Doğu ve Güneydoğu illeri için bu büyük bir fırsat. Önümüzdeki dönemde Muş’un, bunun tanıtımına büyük katkı sağlaması lazım ki yatırımcıları Muş’a getirelim. Muş’a yatırımcının gelmesi için Sayın Bakanımız Zafer Çağlayan, yoğun çaba sarf ediyor. Sayın Başbakanımızın da en çok desteklediği illerin başında Muş geliyor. Muş, her açıdan şanslı bir il ve bu konuda bize ne düşüyorsa yapmaya hazırız.”

”MUŞ OVASI TÜM TÜRKİYE’Yİ BESLER”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Elimizde müthiş bir imkan var. Tarım ve hayvancılık. Muş Ovası’nı doğru dürüst ekip biçsek, bu ova bütün Türkiye’yi besler. Diğer ovalarda dünyayı besler” dedi. Tarım ve hayvancılığın önemine işaret eden Hisarcıklıoğlu, bu çerçevede eldeki imkanların iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Tarım ve hayvancılığın son yıllarda dünyada kazandığı değerin belirten Hisarcıklıoğlu, şunları dile getirdi: ”Allah hepimizi ayrı ayrı yaratmış. Ayrı düşünelim diye yaratmış. Zenginlik burda zaten. Hepimiz ayrı ayrı düşünüp bunu ortak akıl, istişareyle birleşeceğiz. O zaman rahmet ve bereket gelecek. Elimizde müthiş bir imkan var. Tarım ve hayvancılık. Muş Ovası’nı doğru dürüst ekip biçsek, bu ova bütün Türkiye’yi besler. Diğer ovalarda dünyayı besler. Eskiden tarım ve hayvancılık sadece karın doyurmak için yapılırdı. Şu anda tüm dünyada para kazanmak için yapılıyor. Dünyada son bir yılda fiyatı artan 10 tane entiaya baktığımızda, 4’ü tarım ve hayvancılıkla ilgili. Niye? Çünkü dünya nüfusu her yıl 74 milyon artıyor. Dünyaya bir Türkiye ekleniyor. Son 10 yılda Asya’da az gelirliden orta gelirliye geçen nüfus sayısı 1,5 milyar kişi. Bunlar eskiden sadece karın doyururken, şimdi tüketmeye, yemeye, içmeye başladı. Bütün dünyada en kıymetli iş tarım hayvancılık olacak. Eskiden Libya’ya mal gönderirken, şimdi mal ithal eder hale geldik. Allah bunun hesabını bize sorar. Dünyada ekilebilir arazi açısından dünya 7.’siyiz. Allah müthiş bir servet vermiş. Bunun hesabını bilmek lazım. Bize petrolden doğalgazdan daha faydalı olacak bir toprak vermiş. Bunun kıymetini bilmek zorundayız.” ‘

‘GENÇ VE KADINLARI GİRİŞİMCİ YAPIN”

Gençlerin ve kadınların girişimci olmasının önemini belirten Hisarcıklıoğlu, bu konuda toplumun değişmesi gerektiğini ifade etti. Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu: ”Hepimiz Müslümanız. Müslümanların örnek aldığı, sünnetine uyduğu kişi Peygamberimiz Hz. Muhammed’tir. Her şeyimizle buna dikkat ediyoruz. Peygamber efendimizin eşi Hz. Hatice tüccardı. Örnek aldığın insanın işinin niye uygulanıyorsun? Şimdi kızlarınızı niye girişimci yapmıyorsunuz. Zenginleşmenin yolu girişimci sayını artırmaktan geçiyor. Türkiye’nin ihtiyacı var. Her bir girişimci yanında en azından bir adam çalıştırır. Türkiye’de her yıl 750 bin kişi istihdama katılıyor. Bizim her yıl 750 bin kişiye iş bulacağız. 10 sene sonra bu rakam bir milyon. Bu insanlara girişimcimizi artırarak, iş bulabilirsiniz. Zenginliğin yolu da buradan geçiyor. Bir de çocuklarınızın arasında mirasta haksızlık yapmayın. Burada çoğunluk erkek olduğu için bunu söylüyorum. Bakın haksızlık üzerine kurulan her türlü düzen yıkılır. Sen adaleti bozarsan, Allah bunu eşitliyor. Türkiye’de 100 yıllık şirket sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Japonya’da 500 yıllık şirket var. Bu konuda adaleti sağlamak gerekiyor.”

”SİSTEMİN YENİDEN YAPILANDIRILMASI LAZIM”

2023’te dünyanın 10 en büyük ekonomisinden biri olmak istediklerini, bugün Türkiye’de fert başına 10 bin dolar milli gelir düştüğünü, 11 yıl sonra kişi başına düşen milli gelirin 25 bin dolar olmasını istediklerini söyleyen Hisarcıklıoğlu, bunun olabilmesi için sistemin yeniden yapılandırılması gerektiğini kaydetti. Güçlü ekonominin olması için kaliteli bir demokrasiye ihtiyaç olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, şunları belirtti: ”Sistemin temeli anayasa. Yeni bir anayasayı bu milletin yazıyor olması lazım. TOBB, 24 tane sivil toplum meslek kuruluşuyla bir araya geldik. ”Anayasa Platformu Türkiye konuşuyor” diye bir yapı kurduk. Mecliste grubu bulunan 4 siyasi partiyle, 13 ilimizi gezdik. Bu anayasa bizim için yazılacak. Sonuçta hepimiz el ele tutuşarak bir fotoğraf verdik. BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ve MHP Milletvekili Faruk Bal el ele tutuştu. İşte bu fotoğraf Türkiye’nin her türlü sorunu çözüyor. Bizim meclisten isteğimiz bu. Bütün Türkiye meselelerinde el ele tutuşmalıyız. MHP Konya Milletvekili Faruk Bal en çok alkışı Diyarbakır’da aldı. BDP milletvekili en çok alkışı Erzurum’da aldı. Bizim millet olarak birbirimizle derdimiz yok. Bu yeni anayasa 4 siyasi partinin bize vaadi. Dördünün programında var. Almanya’da bir vatandaşın hakkı neyse, biz de onu istiyoruz. Benim ondan eksik yanım yok. Millet olmadan devlet olmaz. Onun için kafalara pranga vurulmuş halde hiçbir yere varamayız.”    

 Şark Telgraf Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri