Skip to main content

Şehir daha fazla hareketlenecek

Muş Haber Fotoğrafı

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik programı kapsamında Muşa gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yegin basın toplantısı düzenledi.

Yegin burada yaptığı konuşmada 81 vilayette çalışma hayatında milli seferberlik konulu ziyaretler gerçekleştirdiklerini hatırlatan Bakan Yardımcısı Yegin, Sayın Cumhurbaşkanımızın milli seferberlik çağrısına uymak suretiyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Mehmet Müezzinoğlunun talimatıyla bakanlık olarak Türkiyenin 81 vilayetinde çalışma hayatında milli seferberlik konulu ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Programlar icra ediyoruz. Oldukça geniş kapsamlı programlar oluyor dedi.

Kurum yetkilileri ve STK temsilcileri ile bir araya geldiklerini kaydeden Yegin, Kurumun üst düzey yöneticilerinin katılımıyla şehirlerimizde çalışanlarımızla; asgari ücret, kamu, özel sektör çalışanlarımızla, engelli çalışanlarımızla onların olduğu organizasyonlarda bir araya gelerek onların sorun tespit ve fırsatlara ilişkin önerilerini alıyoruz. Daha sonra Sivil toplum temsilcileri, esnaf odalarıyla tartışıyoruz. Onlardan aldığımız istişarelerden aldığımız ilhamla belki Türkiye genelinde yeni programların uygulanmasına zemin oluş çalışıyoruz. Sosyal güvenlik kurumdan arkadaşlarımızla birbirinden farklı teşviklerimiz var. Bu konuda işverenlerimizi bilgilendiriyoruz. Hem işverenler hem de çalışanlar hakkında çok kıymetli enstrümanları var. Vatandaşlarımızı ve iş dünyamızı bilgilendirmeyi amaçlıyoruz. Sigorta teşvik primleri ile çok farklı hizmetlerimiz var diye konuştu.

Doğu ve Güneydoğudaki vilayetlere yaptıkları ziyaretlerle ilgili açıklamalarda bulunan ve MuŞun 23 ili kapsayan cazibe merkezleri arasında bulunduğunun altını çizen Bakan Yardımcısı Yegin daha sonra şunları söyledi: Emeklilerimizin maaşları ödeniyor. Promosyon soruları oluyor. Emeklilikle ilgili farklı sorular gündeme geliyor. Bunları istişare ediyoruz. Kurumumuzdan tıbbi cihaz kullananlar, bunlarla ilgili yaşanan sorunları tartışıyoruz. Bakanlığımızın temas ettiği toplumda kim varsa onlarla bakanlık üst düzey yöneticilerini bir araya getiriyoruz. Vatandaşlarla iç içe olarak politika üretmek ve nasıl olduğunu görmek için ziyaretler yapıyoruz. Bu hafta yine 14 ilimizde ziyaretler var bu hafta 14 ile toplam 48 ili tamamlamış olacağız. Son birkaç haftadır doğu güneydoğuyu geziyoruz. Gördüğümüz hava bizi umutlandırıyor. Vatandaş bu terör havasından kurtarılacağına, devletimizin bu konuda çok net ve kararlı gitmesinden dolayı yürekten inanır ve destekler vaziyetteler. Muşumuz 23 cazibe merkezinden biri olarak ilan edildi. Burada oluşacak istihdam ve ekonomi alanları ile şehri daha fazla hareketlendirecek. İşadamı esnaf, asgari ücret, emekli bütün mezhepsel, ekonomik farklılarla, aile içi farklılıklarla hepsini bu ülkenin daha iyi yükselmesi için çaba sarf edeceğiz. Güzel bir Türkiyeye doğru yürüteceğiz.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yegin ve beraberindekiler STK temsilcileri ile görüşerek Muştaki programlarını tamamlayacaklar.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri