Skip to main content

Sanayici teşvikiyle büyük işler yapılıyor

Muş Haber Fotoğrafı

Devletin son birkaç yılda istihdamı sağlamak, işsizliği azaltmak amacıyla farklı kalemlerde farklı projelerle vatandaşa verdiği kredi ve hibelerle birçok yeni iş yeri açılırken işsiz vatandaşlarda iş sahibi oldu.

Bu kapsamda Tarım ve Köy İşleri Bakanlığının teşvik amacı ile yatırımcılara yüzde 50 hibe olarak vermiş olduğu kredi ile sanayisi gelişmemiş olan Muş’ta yeni bir fabrika daha açıldı. Yatırımcının her zaman yanında olduklarını belirten Muş Valisi Erdoğan Bektaş ise teşvikten yararlanılarak hizmete sokulan Yem Fabrikasının işleyişi ve son durumu hakkında bilgi almak için İl Tarım Müdürü Abdurrahim Özaslan ile birlikte yerinde inceleme yaptı. Muş Bitlis karayolu üzerinde açılan Yem Fabrikasını ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Bektaş, yapılan bu yatırımın büyümesi için yatırımcılara ellerinden gelen desteği vereceklerini hatırlattı. Bu kapsamda Muş’ta işlemleri tamamlanan açılma safhasına gelen bir yem fabrikası ile alabalık tesisinde Muş Valisi incelemelerde bulundu. Uzun zaman önce olması gereken yatırımların sön dönemlerde hız aldığını ve tüketiciyi de bazı külfetlerden kurtardığını belirten Muş Valisi Erdoğan Bektaş, bundan sonra Muş’un vatandaşının çevre illere ihtiyacını karşılamak için gitmesine gerek kalmayacağını söyledi.

“HER ZAMAN YATIRIMCININ YANINDAYIZ”
Her zaman yatırımcının yanında yerini aldığını belirten Muş Valisi Erdoğan Bektaş ise, “Muş hayvancılık ve tarım bölgesidir. Bu alanlarda büyük Muş ovasında yatırım yapmaları için yatırımcıları davet ediyorum. Bu yatırımcılarımızı da tebrik ediyorum. Bu yem fabrikası ihtiyacı olan hammaddeyi bu ovadan bulsun istiyoruz. Ürettiği yemi de bu ovada hayvancılık yapan çiftçimize de satsın istiyoruz. Hayırlı uğurlu olmasını istiyorum. Yatırımcılara da her zaman destek olacağımızı söylüyoruz”.şeklinde konuştu. Yem fabrikasının işletmecisi yem fabrikasının 350 bin YTL’ye mal olduğunu bunun yüzde 50’sinin devlet tarafından hibe edildiğini belirtti. Fabrikayı kurma aşamasında sıkıntılarla karşılaşmadığını ifade eden işletmeci, işletim sırasında da sıkıntılarla karşılaşmamaları için köylülerin bilinçlendirilmesini istedi. “ fabrika kurulum aşamasında olağan üstü sıkıntılarla karşılaşmadık. Ancak hammaddenin bulunması noktasında sıkıntılar olabilir onunda çözüleceğini düşünüyoruz. Bu konuda yetkililerimizin de köylüyü bilinçlendirmesini istiyoruz. Hammaddeyi farklı illerden karşılamak istemiyoruz. Hammaddeyi bu bölgeden almamız durumunda vatandaşımız da kazanacak biz de kazanacağız. Bu konuda vatandaştan duyarlılık bekliyoruz” diye konuştu. Daha sonra kurulma safhası bitmek üzere olan alabalık tesislerin de incelemelerde bulunan vali Bektaş, bundan sonra misafirlerine balık yedirmek için Bitlis’in Tatvan ilçesine gitmek zorunda kalmayacakları için mutlu olacaklarını söyledi. Bektaş, biz misafirlerimizi bazen Tatvan’a yemek yedirmek için götürüyoruz burada bu tesis çok önemli hem vatandaş için hem de işletmeci için. Daha önce boş yerlerdi şimdi değerlendirildi. İşletmeci için bir ekmek kapısı oldu. İlimize de katkısı olur. Bayan bir girişimcinin burayı açması da sevindirici diğer bir taraftır” dedi. İşletmesini çok kısa sürede faaliyete koyacaklarını belirten alabalık tesisi işletmecisi “ üç havuzunu için 10 bin balık hazır. Proje şu ana kadar 80 bin YTL masrafımız oldu. Daha sonra temizleme platosu düşünüyoruz ondaki amaç askeriyeye okullara temizlenmiş şoklanmış balık sunmak. Gerekli seminerlerden geçtik. Gerekli bilgiler aldık. Burada bayanların girişimciliği pek yok. Ama ben bunu yapmaktan mutluyum. Kadınların isteyip te başaramayacağı hiçbir işin de olmadığına inanıyorum” şeklinde konuştu.

 Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri