Skip to main content

Projeler Ankara`ya gönderildi

Muş Haber Fotoğrafı

Muş İş Kur İl Müdürü Mikail Gökarslan Meslek edindirme projelerinin 26 kurs dosyalarını Ankara İş Gücü Uyum Dairesi Başkanlığına gönderildiğini söyledi.
Vali Erdoğan Bektaş başkanlığında Valilik toplantı salonunda 15 Aralık’ta kamu kurum ve kuruluşlar sivil toplum örgütleri ile yapılan toplantıda 14 kamu, 6 E tipi kapalı ceza evindeki hükümlülere yönelik 2 sivil toplum kuruluşları ve 1 özürlülere yönelik toplam 26 meslek edindirme kurs açılması kararı alındı.

Alınan bu kararı Vali Erdoğan Bektaş talimatı ile Vali Yardımcısı İlyas Gün başkanlığından oluşan kamu kurum ve kuruluşlarından oluşan kurs takip komisyonu tarafından takip edilerek meslek edindirme 26 kursa 657 kursiyer Milli Eğitim Müdürlüğü müfredat çerçevesinde belirlenen kurs sürecince hem meslek öğrenip, iş ve meslek hastalığı adında sigortası yapılıp ayrıca kursiyer cep harçlığı diye bilinen 2008 yılında 12 lira olarak bilinen kursiyer cep harçlığı 2009 yılında 15 liraya çıktığı kaydedildi.

Mesela 1 ayda 30 gün var 4 hafta sonu düşüldükten sonra kalan 22 gün için 22×15=330 milyon lira aylık alacaktır yani kurs sürecince kurs masrafları, eğitici ücreti, kursiyer cep harçlığı Muş İş Kur Müdürlüğü tarafından karşılanacaktır. Buradaki amaç İş Kur İl Müdürlüğüne kayıtlı mesleği olmayan işsiz gençlere meslek sahibi etmek kurs sürecince sigortasını yapmak kursiyerlere ve kurs eğiticilerine ücret ödemek kurstan mezun olan bir işsiz genci belgesini vererek İş Kur tarafından acık işlere yönlendirip istihdamını sağlamaktır. Yaklaşık 700 TL olan kurs bütçesini hem Muş ekonomisine girdi sağlayarak hem de işsiz vatandaşlara aylık ödemektir.
Ayrıca kışın işsizliğin yoğun olduğu Muş ilinde 5 veya 6 aylık süreci değerlendirmek proje de 26 meslek edindirme kurs dosyaları Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü iş gücü uyum dairesi başkanlığında onaylanarak gene aynı kuruma bağlı idari ve mali işler başkanlığında ödenek tahsisi yapıldıktan sonra meslek edindirme kurs projelerini iş kura sunulan kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte sözleşme imzalanarak kursiyer talepleri alınacaktır. Kursiyer seçimin den sonra kursa başlanacaktır.

 Muşun Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta şehirlerarası otobüs biletlerine zam! Yeni fiyatlar belli oldu

Muş’ta şehirlerarası otobüs yolculuklarına gelen zam, seyahat edecek vatandaşların cebini etkileyecek. Yeni düzenleme…

Ticaret Bakanlığı 988 Personel Alımı Başvuru Ekranı ve Başvuru Şartları

Ticaret Bakanlığı, 2025 yılı boyunca muayene memuru, gümrük muhafaza memuru, mühendis, büro personeli,…

Muşlu Yönetmenden Yapay Zekâ ve Sinema Vurgusu

Muşlu hemşehrimiz, yapımcı ve yönetmen Hasan Söylemez, 21. Akbank Kısa Film Festivali kapsamında…

Eğitim Haberleri

Muş Valisi Çakır Malazgirt’te öğrencileriyle bir araya geldi

Öğrencilere üniversite sınavları öncesinde moral ve motivasyon veren Vali Çakır, geleceğe dair önemli…

Muş’ta Okul Bahçesinde Yaralanan Öğrenciden Sevindirici Haber

Muş’ta bir ilkokulun bahçesinde oynarken çatından düşen buz kütlesinin başına isabet etmesi sonucu…

Muş’ta Öğretmen Servisi Kaza Yaptı: Hafif Yaralılar Var

Edilenen bikgilere göre Muş’un Gölköy, Yelalan ve Köşk köylerine öğretmen taşıyan servis aracı,…

Kültür Sanat Haberleri

Muşlu Sanatçılardan SMA Hastası Miraç Ali’ye Destek Konseri

Muş Kültür ve Sanatçılar Derneği Başkanı sanatçı Necdet Evren’in öncülüğünde, Muşlu sanatçılar bir…

Muş Gençlik Merkezi Türk Müziği Korosu’ndan unutulmaz konser

Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Gençlik Merkezi Türk Müziği…

Muşlu Genç Yetenek Esmanur Asi, Türkiye Genelindeki Yarışmada İkinci Oldu

Kütahya Belediyesi’nin düzenlediği Hisarlı Ahmet Türk Halk Müziği Ses Yarışması’nın finali büyük bir…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri

 
Muş Haber Tanıtım