Muş Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce, gıda güvenliği ve gıda mevzuatı konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Muş Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu’nun başkanlığında il müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantıya İl Müdür Yardımcısı Ferit Yıldız, Gıda ve Yem Şube Müdürü Ekrem Özmen ve toplu tüketim sektöründen temsilciler katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, gıdanın riskli olduğunu ve önem verilmesi gerektiğine belirtti. Gıda denetiminin etkin hale getirilmesi, sonuç alınabilmesi için sektör toplantılarının yapıldığını ve sektörlere gıda mevzuatı hakkında bilgilendirme yapılacağını ifade eden Çolakoğlu, Etlerin mühürlü ve onaylanmış kesimhanelerde kesilmesi gerekiyor. 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında 2016 yılı itibariyle işletme kayıt onay belgesi almayan ve Bakanlık tarafından belirlenen hijyen esaslarına aykırı satış yapan ve izlenebilirliği sağlayamayan işletmelere cezai işlem uygulayacağız dedi
Gıda denetiminin etkin hale getirilmesi, sonuç alınabilmesi için sektör toplantılarının yapıldığını ve sektörlere gıda mevzuatı hakkında bilgilendirme yapılacağını kaydeden Çolakoğlu, etlerin mühürlü ve onaylanmış kesimhanelerde kesilmesi gerektiğine değinerek, hijyenik gıda tüketimi konusunda kesinlikle taviz verilmemesi uyarısında bulundu.
Çolakoğlu’nun konuşmasının ardından yerel sektör işletmecileri sektör ile ilgili sıkıntılarını dile getirdiği toplantı sorunların çözümü konusunda karşılıklı olarak fikir paylaşımı ile devam etti.
Toplantı, İl Müdürü Ergün Çolakoğlu’nun, güvenilir gıda zincirinin devamlılığını sağlamak amacıyla işletme çalışanlarına eğitim verilmesinin ve tüketiciye sağlıklı ve hijyenik gıda sunulmasının işyeri yetkilisinin görev ve sorumlulukları arasında olduğunu belirtmesiyle sonladı.
Muş Manşet Gazetesi