Skip to main content

Muş’a tekstil kent ve çağrı merkezi

Muş Haber Fotoğrafı

Muş’ta ekonomik alanda yapılması gereken yatırımlarla ilgili olarak makamında açıklamalarda bulunan Vali Seddar Yavuz, tekstil kent ve çağrı merkezi çalışmaları ile ilgili olarak önemli mesafe kat edildiğini söyledi.

Muş’ta devlet yatırımı noktasında çok ciddi bir açığın olmadığını ancak özel sektör yatırımlarının Muş için hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan Yavuz, Muş’un geleceğini çok parlak görüyorum. Tabi bunu sadece Valinin veya milletvekilinin yapacağı bir iş olarak görmemeliyiz. Başta STK’lar, basın ve medyanın desteği olmalı. Yani bu şehirde yaşayan 412 bin kişinin desteği, çabası ve gayreti ile olabilecek bir iştir bu. Muş milliyetçiliğinde birleşerek, daha yaşanabilir bir Muş nasıl yaratılır diye kendilerine dert edinmeleri ile Muş’u kalkındırıp geliştirebiliriz. Eğer bu noktada işbirliğimizi ve ortak aklı kullanabilirsek, harekete geçirebilirsek bu şehir özellikle Doğu Anadolu da önemli bir merkez haline gelebilir dedi.

TEKSTİL KENT KURULACAK

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından kabul edilen ve Valiliğimiz tarafından eş finansmanı sağlanan tekstil kentin hayata geçmesi için projelerin hazırlandığını kaydeden Yavuz, Yakın zamanda tekstil kent projesini hayata geçiriyoruz. Bunu yapınca özellikle fason çalışan firmaların emek yoğun bir sektör olması vesilesi ile burada ciddi bir faaliyet göstereceğine inanıyoruz. İlimizdeki işsizliğe çözüm bulunması noktasında tekstil kent projesini çok önemsiyoruz. Tekstil bu kentte önemli faydalar sağlayacaktır. Genç ve dinamik bir nüfusumuz var. İş gücü sorunumuz yok. Emek yoğun sektörleri bu bölgeye çekme noktasında çaba sarf etmeliyiz dedi.

BU ŞEHRİ SADECE TARIMA MAHKUM EDEMEYİZ

Tarım ve hayvancılığın tek başına Muş’a yetmeyeceğini ifade eden Yavuz, Muş’ta sanayinin gelişmesinin farz olduğunu kaydederek, İstanbul ve çevresinde tekstil çok kazançlı olmaktan çıkmıştır. O sebeple bu sektörün daha verimli ve karlı bölgelere doğru kaydırılması gerekiyor. Altıncı bölge teşvikleri önemli bir konu. Hükümetimizin fabrika yapıp teslim etme gibi bir çalışması da var. Dolayısı ile bizim önümüze bakarken iş ve istihdam konusunu önemli bir noktaya koymamız gerekiyor diye konuştu.

ÇAĞRI MERKEZİ İÇİN GİRİŞİMLER SÜRÜYOR

Muş’ta genç nüfusun istihdamı açısından önemsedikleri ikinci bir konunun ise çağrı merkezi olduğunu kaydeden Yavuz, Çağrı merkezi konusunda önemli bir mesafe kat ettik. Şu anda yer tespit ve yer arama çalışmalarımız devam ediyor. En az 300 kişinin çalışacağı bir istihdam alanı için çalışmalarımız hızla devam ediyor. Gençlerimizin istihdamı açısından bu projeyi çok önemsiyoruz. Biz bu tür istihdama yönelik projeler üzerinde çalışmaktayız ifadelerine yer verdi.

OSB’NİN GELİŞİMİNE YÖNELİK ÇALIŞMA İÇERİSİNDEYİZ

Organize sanayi bölgesinin ciddi sorunları olduğunu ve bu sorunların çözümü için gerekenin yapılacağının altını çizen Yavuz şunları söyledi; OSB’de ki iş adamlarımızla bir kaç kez bir araya geldik. Daha önceden yapılan ancak sonradan bozularak kullanılmayan bir takım şeyler var. İlk olarak bunları temin ettik. OSB’yi önemsiyoruz ve burayı daha iyi bir hale getireceğiz. Ayrıca DAKA dahil olmak üzere OSB’nin gelişimine yönelik çalışmalar yürütüyoruz.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri