Skip to main content

Muş’a 3 Milyar TL yatırım

Muş Haber Fotoğrafı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Muş Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen milli istihdam seferberliği toplantısına katıldı. Şimşek, Muşlu işadamlarına istihdam artışı çağrısında bulunurken, hükümetin de Muşta çok önemli yatırımları hayata geçirildiğinden söz etti.

Konuşmasında 15 Temmuz olaylarına değinen Şimşek, 15 Temmuzda bilindiği gibi hain bir darbe girişimi oldu ve çok sayıda şehidimiz oldu. Rabbim şehitlerimize rahmet ve ailelerine ise sabır versin. Tüm gazilerimize ise şifalar diliyoruz. Bu millet çok ciddi bir görev üstlendi. Özellikle Muş halkı Valisi ile beraber, hastası ve çoluk çocuğuyla birlikte hiçbir parti gözetmek sizin bir ay boyunca gösterdikleri o direnişten dolayı hepimiz minnettarız dedi.

Şer güçlerinin Türkiyeyi bölmek için çalıştıklarını ve bunda başarılı olamadıklarını kaydeden Şimşek, Sizlerin sayesinde Türkiye 15 Temmuz hain darbesini atlattı bu da yetmedi. Tekrar hain girişimlerde bulunup suikastlarda bulundular, canlı bombalarla sivil vatandaşların için girip katliamlar yaptılar. Daha sonra ekonomik istikrarsızlık için harekete geçip tekrar Türkiyeyi zafiyete uğratabilir miyiz diye girişimlerde bulundular. Bunu da başaramadılar ve şimdi ise Türkiyenin 100 yıllık beklediği daha güçlü, istikrarlı ve düzgün idare edilebilir bir Cumhurbaşkanlığı sistemini nasıl engelleyebiliriz diye çabalıyorlar. Bu halk ve millet var olduğu sürece inşallah yine başaramayacaklardır. Vatandaşımızın kararı ile inşallah bu zorlukları da aşacağız diye konuştu.

Türkiyenin çok güçlü bir ülke olduğunu ifade eden Şimşek, Şuan Muştayız ve ülkemizin ne kadar güçlü olduğunu hepimiz görüyoruz. Devletin bir şefkati ve kudreti vardır. Yeri geldiğinde şefkatini ve kudretini gösterir. Güvenlik konusunda kesinlikle kudretini gösterir ve göstermeye de devam edecektir. Bu ülke çok güçlü bir ülkedir. 80 milyon insanın el ele verip bu zor günleri en iyi şekilde atlatır. Türkiye güçlü ve büyük bir ülkedir. Bakın ülkemizden başka gidecek hiçbir yerimiz yok ve bunu herkesin bilmesi lazım şeklinde konuştu.

AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek konuşmasında daha sonra şunları söyledi: Herkes ne kadar fazla iş ve istihdam sağlayabilirse bunu yapsın. Bu son cazibeli illerle Bir işçi ne kadar SGK ve İŞKURun ne kadar ödediğini ne kadar geniş imkanların olduğunu hepimiz biliyoruz. Çok ciddi destekler var ve neredeyse yatırımcıya bir kuruş harcatmadan yatırımı hükümet yaptırıyor ve sadece istihdam yaratmasını istiyor. Burada yatırımcıya katma değer veriyor. Sen bir işçi çalıştır ben sana gereken her türlü desteği veririm diyor. Diyor ki sana hibe vereyim, destek vereyim ve alt yapı ile sigortasını bile ben vereyim diyor. Özellikle vergisini düzgün yatıran vatandaşlara yüzde 5 indirim veriyor. Çok ciddi imkanlar var ve Muş bu konuda hakikaten de bakir ve güzel yatırım yapılması gereken bir ildir. Yatırım yapılması gereken bir şehirdir. Ben bir mühendisim ve bir yatırımcı olarak söylüyorum; hakikaten yatırım noktasında Muş çok uygun bir şehirdir. Giderek birçok sıkıntısını çözüyoruz.

Muş eskisi gibi değil ve insanlarımız da mücadele ediyor. Geçen yıl Tekstil kent için bir oluşa giriştik ve şimdiden dolup faaliyete geçti. Birçok insanımızda iş imkanı buldu. Bu sene bütün olumsuzluk ve işgal girişimlerine rağmen, canlı bomba ve ekonomik krizlere rağmen her türlü şer güçlere rağmen 2017 yılı içerisinde üç projeye imza atıldı. Bu projeler ve diğer yatırımlarla birlikte hükümetimiz sadece Muş ilimize 3 milyar TL için ödenek aktardı. Bu ilimiz için ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunun yanında hastanemizin yüzde 90 kapasitesi dolmuş durumda ve yeni bir hastane yapacağız. Havalimanımızı büyütüp kapasitesini artıracağız. Yaklaşık bir milyon yolcuya hitap edecek şekilde inşallah. Muş her geçen gün daha da büyüyor. Afet koordinasyon merkezi ilimizi gelecek ve çok ciddi yatırımlar geliyor. Bütün bunlara rağmen 3 milyar TL Muş iline yatırım veriyorsa demek ki önümüz çok açıktır. Korkmayacağız ve endişe etmeden yatırımlarımızı yapacağız. Sayın Valimiz, Rektörümüz ve belediyemiz ile hepimiz buradayız ve halkımızın hizmetkârı olacağız. Ben bir meslektaşınız olarak söylüyorum; söz olsun yatırımlarınızı yaygınlaştırırsanız çözemediğiniz tüm sorunlarınıza çözüm için bizler hazırız. Bu konuda hükümetimiz güçlüdür ve Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıdır.

Türkiye üzerinde ne hesaplar ve bu şer güçler ne istiyorlar? 7 Haziranda ufak bir koalisyon ihtimali olabilir diye o akşam İsrailde halaylar çekilip havai fişekler atıldı ve şampanyalar içildi. 1 Kasım günü ise tam tersi ümmet coğrafyasında özellikle Kudüste Kuranlar okundu, salavatlar getirildi ve Allaha şükürler edildi. Türkiyenin gelişmesini istemeyenlere inat biz Muş çocukları olarak, Muşun birer fertleri olarak hep beraber ele ele vererek bu yüzden yatırımları destekleyeceğiz. Biz bir olacağız ve bunları başaracağız.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri