Muş üzümü piyasada. Muşlu üzüm yetiştiricileri yetkililerden Muş üzümünün tanıtılmasını ve yetiştiricilik konusunda kendilerine bilgi verilmesini ve yardımcı olunmasını istediler. Üzüm üreticileri, Muş üzümünün dışarıda tanındığı halde gereken ilgi ve destekten yoksun olduklarından şikâyetçi. Üzüm üreticileri, Muş üzümünün yenilince karında şişkinlik yapmadığını, mideyi rahatsız etmediğini belirterek, Muş üzümünün bir şifa deposu olduğunu söylediler. Bağ yetiştiriciliği yapan Serkan Yıldırım Muş Üzümü hakkında şunları söyledi: “Muş üzümünü elle koparmak yerine makasla koparılması lazım. Çünkü zarar görmesi durumunda bir daha o dal üzüm tutmuyor. Güneşi dike yakın görmesi gereken, taşlık ve yüksek alanlarda yetişir. Söylentilere göre Osmanlı padişahı vahdettin paşa bu üzüm bahçelerini destekliyordu. Eskiden şarap üretimi yapılırken ve çeşitli Avrupa ülkelerine ihraç ediliyordu. Ama şimdi halk bilinçlendirilmediği için kimse bağcılığı yapmıyor yetkili kişiler destek vermeli bize sahip çıkmalı” dedi. Dışarıdan getirilen diğer üzümler kilosu iki liradan satılırken muş üzümünün organik olması çok güzel tadı olması nedeniyle kilosu dört-beş liradan satılabiliyor.
Muş Ovası Gazetesi