Skip to main content

Muş’ta bankacılık açığı var

Muş Haber Fotoğrafı

Muş’ta Garanti Bankasının Şubesini açmak için başlatılan çalışmalar aralıksız devam ediyor. Dün Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığını ziyaret eden Garanti Bankası Muş Şube Müdürü Ahmet Ural, Eylül ayında tam anlamıyla şubeyi faaliyete geçireceklerini kaydetti.

Muş’ta kişi başına düşen banka sayısının 35 bin civarında olduğunu ifade eden Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şihmus Sinecem, banka şubelerinin artması ile birlikte rekabet ortamının kızışacağını ve bunun da esnaflara yarayacağını ifade etti.

Muş’ta şube açmak için bir süreden beri çalışmalarını sürdüren Garanti Bankası personel alımlarını da gerçekleştirdi. Bu kapsamda Elazığ’da Fortis Bankasında çalışan Ahmet Ural’ı transfer eden Garanti Bankası Muş Şube Müdürlüğü görevine Ural’ı atadı.

GARANTİ BANKASI AÇILIYOR
Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şihmus Sinecem, Başkan Yardımcıları Yadigar Korkmaz ve Abdurrahim Devrim’i dün ziyaret eden Garanti Bankası Muş Şube Müdürü Ahmet Ural burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Eylül başında şubeyi açmayı düşünüyoruz. Yaklaşık 2 ay inşaat çalışmaları olacak, bu bittikten sonra şubemizi açacağız. Personeller alınmaya başladı. Muş’ta ciddi bir bankacılık açığı var. Özel banka ihtiyacı var. Bu ihtiyacı Garanti Bankası olarak biz bu ihtiyacı gidereceğiz. Bunun içinde Muş halkının desteğine ihtiyacımız var. Ayrıca Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığının desteğini istiyoruz. Bizim istediğimiz tek şey Garanti Bankası Muş’a yeni geliyor bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Bu Muş için güzel bir fırsat, bu rekabet ortamı doğacak finans sektörü içerisinde, fiyatların mahiyeti düşecek ve yatırımlar artacak” diye konuştu.

“YATIRIM İÇİN FİNANSMAN ŞARTTIR”
Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şihmus Sinecem yaptığı açıklamada, “Yıllardan beri Muş’ta yaşanan banka ihtiyacından dolayı esnaflarımız sıkıntı yaşıyor. Fazla bankaların olmaması burada sıkıntıyı artırmıştır. Banka şubelerinin sayıları artarsa rekabet ortamı kızışmış olur. Bankalar ve esnaflarımız ciddi ve dürüst çalışırlarsa ikisi de kazançlı olur. Yatırım ve kalkınmanın oluşması için finansman şarttır. Finansın sağlanması içinde banka şubelerinin artması gerek. Daha önce Garanti Bankası Muş’ta şube açacağını duyurmuştuk. Bugün Muş’a gelen Müdürümüz Sayın Ahmet Vural bize bu müjdeyi verdi. Garanti Bankası’nın Muş’ta şube açması ekonomiyi canlandıracaktır. Kısa sürede hizmete gireceğini umut ediyoruz. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun diyoruz” dedi.

35 BİN KİŞİYE BİR BANKA DÜŞÜYOR
Sinecem, “Türkiye’de en çok banka ihtiyacı olan illerin başında Muş geliyor. Nüfus oranına göre hesapladığımızda Muş’ta 35 bin kişiye bir banka düşüyor. Elazığ’da bu rakam 16 bin’dir. bu çok ciddi bir rakamdır. Zaman zaman yatırımcıların Muş’a gelmemesinden yakınıyoruz. Yatırım için şartların iyileştirilmesi gerekir. Muş’ta banka şubesi artması yatırımcıları rahatlatır. Muş’taki sanayicilerin bir kısmı il dışındaki bankalarla çalışıyor. Buda üzücü bir olaydır. Kendi ilimizde kendi bankalarımızda işlemlerimizi yapamıyoruz. Bankaların ya da müdürlerin bakış açısı nedir bilemiyoruz. Bu nedenle Muş’ta şube sayısının artmasıyla birlikte rekabet ortamının kızışacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu. Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Malazgirt’te Şeker Pancarı Üreticilerine Yönelik Toplantı Düzenlendi

Malazgirt Kültür Merkezi konferans salonunda yapılan toplantıya üreticiler yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda konuşan…

Muş’ta Zincir Marketlerde Kırtasiye Ürünleri Denetlendi

Muş Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde zincir marketlerde kırtasiye…

Aromasıyla Meşhur Muş Üzümü Bu Yıl Erken Olgunlaştı

Üreticiler, Muş üzümünün mideyi rahatsız etmediğini, şişkinlik yapmadığını ve tamamen organik olduğundan dolayı…

Eğitim Haberleri

Muş’ta 2025–2026 Eğitim-Öğretim Yılı Başladı

Muş’ta 2025–2026 eğitim-öğretim yılı, İlköğretim Haftası etkinlikleriyle başladı. Vali Avni Çakır, yayımladığı mesajda…

18 bin 430 öğrenci için ders zili çaldı.

Muş’ta ilkokul birinci sınıf ve okul öncesi eğitime başlayacak öğrencilerin, yüz yüze yürütülecek…

Bir milyondan fazla kitap sıralarda hazır bekliyor.

Muş’ta 699 okulda 104 bin 231 öğrenci için toplam 1 milyon 139 bin…

Kültür Sanat Haberleri

Vali Avni Çakır, Adem Sönmez Sanat Galerisi’ni ziyaret etti

Muş Valisi Avni Çakır, fotoğraf sanatçısı Adem Sönmez’in sanat galerisini ziyaret etti. Ardından…

Muşlu Genç Sanatçı Esma Asi’den “Gençses” Yarışmasında Unutulmaz Performans

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen…

Yunus Teke’den Memleket Türküsü: “Arınç Yolu” Yayınlandı

Muşlu hemşehrimiz Yunus Teke’nin “Arınç Yolu” adlı şarkısı müzik platformlarında yayınlandı. Memleketi Muş’un…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri